Cannondale lanserar Real27.5

Datum:
01 april 2013 08:41

Cannondale bekräftar nu att ryktet om en ny hjulstorlek är sant. Cannondale kommer att lansera den gamla brittiska standarden S-6, men kommer att kalla den Real27.5.

Text: Oskar Williamsson (oskar@happymtb.org)

Real27.5 har en diameter på 597 millimeter och hamnar därmed nästan mittemellan 26″ och 29″. Det innebär 13 millimeter större än 650B/27,5″.  Enligt Cannondale är skillnaden mellan 26″ och 650B/27,5″ för liten. Med Real27.5 passeras den kritiska gräns där det större hjulets fördelar slår igenom, men med lägre vikt och möjlighet till kompaktare ramar jämfört med 29″.

– Vi såg att alla tänkte i rätt riktning men inte hela vägen fram, säger utvecklingschefen Tyra T Russel och menar att Cannondale följer industristandarden men förbättrar den. Invändningarna mot att det blir rörigt med en massa standarder ger hon inte mycket för.

– Vi på Cannondale har ju en vana vid att tänka ett steg längre än alla andra och ser ingen anledning till varför vi inte skulle göra det den här gången heller, förklarar Russel. Varför skulle vi låta bli att göra rätt bara för att alla andra gör fel?

De första cyklarna med den nya hjulstorleken dyker förhoppningsvis upp redan till våren 2014. Real27.5 kommer till att börja med komma på AM-cyklar och Marathon-cyklar. Först ut blir nya Chimchir, som får en Lefty med 180 mm slaglängd. Bak blir det premiär för nya enkelsvingen Righty, med variabel kedjestagslängd.

 

Kommentera på forumet