Inför Skandisloppet

Datum:
10 maj 2013 10:21

skandisI helgen är det cykelinvasion i Uppsala. Klassiska Skandisloppet fyller 105 år och firar det med fyra tävlingar och ett motionslopp på två dagar.

På lördag körs europacuptävlingen Scandinavian Race, ett linjelopp över 194 kilometer på en varvbana i centrala Uppsala. Där möter de svenska landslagskillarna Alexander Wetterhall, Nils Penton och Johan Lindgren lag från hela Europa. Samtidigt pågår motionsloppet Skandisloppet på tre olika distanser, den längsta över 16 mil.

För den som får utslag av tajt lycra mot huden, eller helt enkelt föredrar cyklar med breda däck går Skandis Big Air av stapeln inne på borggården på Uppsala slott under eftermiddagen. Sveriges bästa BMX-åkare, Jakob Nedler, och det unga stjärnskottet Max Fredriksson på MTB är favoriter i respektive klass.

På söndagen avrundas helgen med ett intensivt GP inne vid botaniska trädgården. Banan räknas som en av Nordeuropas tuffaste och herreliten kommer att tackla Carolinabacken och Slottsbacken hela trettio gånger. Skandis GP är även första deltävling i den nystartade Svenska GP-cupen.

Mellan klasserna i Skandis GP körs den mer avslappnade Skandisstafetten där olika företag och organisationer utmanar varandra i en fyra varv lång stafett på samma bana som GP-tävlingen.

Hålltider Skandis Bike Weekend

Lördag:

07:00-10:30 – Start för de olika klasserna i motionsloppet. 167 kilometer startar först, därefter 85 kilometer och slutligen 30 kilometer.

12:00 – Start i Scandinavian Race

13:00 – BMX-final i Skandis Big Air

14:00 – MTB-final i Skandis Big Air

Någon gång efter 16:00 – Målgång Scandinavian Race.

Söndag:

10:00 – Start Skandis GP, damelit samt herr- och damjuniorer

12:00 – Start Skandisstafetten

14:00 – Start Skandis GP, herrelit

Mer info: www.skandisloppet.se