Åre Enduro 6/7

Datum:
10 juni 2013 18:51

Åre Enduro

En av höjdpunkterna under årets Åre Bike Festival ser ut att bli Enduro-tävlingen Enduro King and Queen. Det vankas fyra specialsträckor med vitt skilda karaktärer på och runt Åreskutan, både tekniska singletracks och maskinbyggda leder.

Text och Foto: Tobias Liljeroth

Arrangörens plan är helt enkelt att skapa en jäkligt kul tävling på några av Skandinaviens bästa cykelleder. Enduro mixar det bästa av all sorts mountainbike och vi är övertygade om att Åre har precis det som krävs för att skapa en riktigt bra och utslagsgivande bana. Vi kommer att köra fyra specialsträckor med lifttransport till två av dom. Den exakta bansträckningen kommer att meddelas dagen innan tävlingen, beroende på vädret och förhållandena på lederna. Men vi kan lova att det blir en bra mix av både maskinbyggt och klassiska singletracks. Två leder som garanterat kommer att vara med är Bräckebäcksleden och Månskogen/Getrappet. Dessutom lovar vi en led i högzon och en liten överraskning.

Andy White och Hanna Oleträ laddar på på Åres stigarAndy White och Hanna Oleträ laddar på på Åres stigar

Enduro King & Queen by Sweet Protection består av fyra specialsträckor med tidtagning, och transport utan tidtagning för egen maskin eller med lift. Sträckorna kommer att gå både i Åre Bike Parks ledsystem och på leder utanför detsamma, och består av både tekniska singletracks och maskinbyggda leder – en bana som kommer att hålla högsta världsklass. Exakt bansträckning meddelas dagen innan tävlingen. Sammanlagd tävlingstid kommer att ligga mellan 35-45 minuter. Total åktid mellan 4-6 timmar. Efteråt väntar after bike på Parkvillan och prisutdelning under finalen på Scandinavian Video Challenge på Holiday Club.

Tävlingen ingår också i den finska endurocupen, Trek Enduro Series. Och det ryktas om att Matti Lehikoinen kommer till Åre för att köra..

Andy White och Hanna Oleträ klättrar upp för mer av samma vara..

Tävlingens hemsida

Trek Enduro Series hemsida

Kommentera och diskutera på forumet