Inbjudan till HappyMTB 10 år

Datum:
06 september 2013 00:25

Med anledning av att HappyMTB i år har 10-årsjubileum bjuder vi in till stor cykelfest den 28 september.

Målet är att få en skön dag där vi hänger tillsammans. Oavsett om du vill svettas eller bara slappa och snacka skit så tror vi att det kommer att bli en riktigt bra dag.

Platsen är tennisbanorna, Hellasgården, Ältavägen 101 i Nacka.

Happy Anniversary Bike Rally

Firandet börjar med Happy Anniversary Bike Rally, arrangerat av de  rutinerade rallyrävarna Kung Stalle och cruxet. På Bike rally tävlar man individuellt på ett antal specialsträckor. Bike rally är ett snabbt tävlingsformat som är kul att kolla på. Häng med tåget oavsett om du ska tävla eller bara vill kolla på.

OBS! Det kommer att finnas en begränsning på 100 startande.

Happycrossen

Nästa händelse blir Happycrossen, som är en cyclocrosstävling i glada vänners lag arrangerad av Tille. Happycrossen kommer ordnas i närheten av festplatsen.

Happy BBQ

Efter att Bike rallyt och Happycrossen är avklarat är det samling på grusplanen bredvid tennisbanorna. Här blir det Happy BBQ, med plats för ett gott skratt och möjlighet att bättra på tempomagen. JLarsson är Kungen av Kolen.

Yardsale

Samtidigt som vi grillar passar vi på att göra alla våra smutsiga affärer. Hur många överblivna framväxlar kan vi uppbringa i år, och vem kommer med den längsta styrstammen i den skrikigaste färgen? Vem vet, det kanske rent av kan gå att göra riktiga fynd? Välkommen att köpa, sälja och byta. Det kommer inte att finnas några bord eller liknande, så vill du ha en snygg inramning till din försäljning bör du ta med din egen köksduk.

+ ANNAT

Vi kan inte lova för mycket än så länge, men räkna med att några företag kommer att närvara. Detaljer återstår än så länge.

SSSM

Den prestigefyllda tävlingen singlespeed-SM avrundar arrangemanget. Singlespeed-SM är svårt att förklara för den oinvigde, men glöm allt vad du lärde dig på höghöjdslägret om träningslära, kost och pulskurvor. Vinnaren straffas genom att arrangera nästa års SM. Det är också noga med vem som kommer sist. I övrigt ordnar det sig fint. Första gången? Lugn, du kommer att fatta galoppen snabbt. Banan bjuder på fina Hellas-stigar och har dragits av Aron och Vic.

För den som bara vill njuta av cykling men inte äger en singlespeed går det antingen att tejpa växlarna på sin vanliga cykel, eller delta i Turistklassen på SSSM. Turistklassen är för dig som har växlad cykel och vill rulla igenom den bana som de tuffa singlespeed-åkarna tävlar på. Det är ingen tävling, utan se det mer som en Happy ride. Turistklassen kommer starta efter singlespeedåkarna. Ingen resultatlista kommer finnas, så se det som en liten Vätternrunda utan sjö.

Anmälan

För att vi ska ha en chans att få till det här vill vi att du anmäler dig. Det gäller även dig som bara vill äta! Kostnaden för hela kalaset oavsett vilka moment du väljer att delta i är 100 kronor. Anmälningsformuläret hittar du här. Efter att du har anmält dig på formuläret kompletterar du anmälan med betalning till Freeride AB, bankgiro 5817-9177. Ange meddelande: Happy10år +[nick eller namn]. Din anmälan vill vi ha senast den 20/9. Vi kommer att lotta ut t-shirts bland alla som anmält sig.

OBS! Det kan komma att sättas upp ett tak för deltagarantalet.

Efterfest

Man vet aldrig vad som kommer härnäst. Det vore väl inte omöjligt med en Happy ride på söndagen för de som inte cyklar i Hellas för jämnan? Det finns inget planerat, men starta en tråd på ett forum nära dig så kommer det säkert gå att få guidning.

Hjälpa till?

Vi kommer att behöva flaggvakter, hjälp med uppmärkning, tältresning med mera så vill du bidra med ett handtag är du varmt välkommen. Skicka ett PM till oxr. Kanske har du kommit på något som vi har missat? Hör av dig då också.

Frågor på det?

Kontakta Oskar Williamsson via e-mail oskar@happymtb.org eller PM till oxr.

Välkommen till en riktigt maxad cykeldag!

Program

11.30 Invigning av festligheterna

11.40 Happy Anniversary Bike rally (pågår till 14.00)

13.00 Happycrossen

14.00 Happy BBQ

15,30 SSSM

17.00 Prisutdelning

För tävlande:

9,30-11,30 Tävlande i Bike rally rullar igenom sträckorna, registrerar sig och får information

OBS! Nummerlappsutdelning för SSSM

Vi tjuvstartar festligheterna med traditionell nummerlappsutdelning på fredagkvällen.

Fredag 27/9 från kl. 19,30 på mBargo, Bergsunds strand 37, T-Hornstull, Stockholm

OBS! För tävlande till priset Rock star award är närvaro obligatorisk.

Anmälningsformulär

Kommentera och diskutera

Rally-tråden