Weathergoods för kvinnliga cyklister

Datum:
28 oktober 2015 13:42

WG Press Release BICYCLE PRODUCTS4

Idag lanseras Weathergoods, ett nytt kläd- och cykeltillbehörsmärke som vänder sig till kvinnliga vardagscyklister. Stilen är klassisk skandinavisk med rena linjer och dova färger. Såväl funktionskläder som cykeltillbehör är gjorda för att tåla alla typer av väder. HappyMTB har fått en exklusiv förhandstitt.

(Av: Jennie Fasth) (Bilder: Weathergoods)

Bakom Weathergoods står systrarna Katarina och Victoria Klingenstierna. Idén kom efter att systrarna cyklat på tre olika kontinenter och insåg att det faktiskt går att cykla överallt bara man har rätt kläder. Rätt kläder visade sig dock vara svårt att finna. På dagens marknad är funktionskläder för kvinnor oftast väldigt sportiga med gälla färger och mycket mönster. Skulle det lyckas att hitta mer neutrala plagg så är det oftast unisexmodeller och saknar en passform som sitter bra på kvinnokroppen. I och med detta så föddes tanken om att ta fram ett eget klädmärke.

Katarina och Victoria har bott större delar av sin uppväxt utomlands men är sedan två år tillbaka i Sverige och bosatta i Malmö. Idén om funktionskläder kvarstod och de bestämde sig slutligen för att ta steget. Målet är att plaggen och tillbehören ska passa den vardagliga stilen samtidigt som de även ska uppfylla kraven för funktion.

FBC-GR-L-Redbrickwall-
Weathergoods vill främja cykling bland kvinnor. Det ska vara möjligt för den yrkesarbetande kvinnan att pendla till arbetet på cykel, kanske lämna barnen på vägen och trots dåligt väder, kunna promenera rakt in på ett möte.

I första omgången har Weathergoods valt att fokusera på cykeltillbehör för att testa marknaden. Detta görs genom produkter som vändbart sadelskydd, korgöverdrag, väsköverdrag, hatt, keps och cykelvantar. Under 2016 är tanken att kollektionen ska utökas med jacka, byxor och kjol.

FBC-W-P-1443

SBC-GR-BRickwall-NOMON-1036

Överdragen är även försedda med säkerhetsflikar så att de kan fästas fast på cykeln med ett buntband eller litet hänglås. Då behöver de inte plockas med in varje gång cykeln parkeras. Säkerhetsflikarna är delvis gömda vilket försvårar för tjuven

RB-G-BAG-P-1227

RB-G-P-1204
Väsköverdraget ligger hoprullat i en liten inbyggd förvaringspåse och får lätt plats i handväskan eller hängs på väskans sida. Skulle himlen öppna sig så kan de flesta normalstora handväskor stoppas ner i överdraget och skyddas vid regn.

BG-C-2-583n
Inför stundande vinter kan det vara skönt att alltid ha vantar med sig. Cykelvantarna fästs på styret med ett nylonband. Tillverkade i polyestertyg och med termofyllning håller de värmen under cykelturen samtidigt som de håller vätan borta. Två modeller presenteras (en böjd och en rak) för att passa så många olika cykelstyren som möjligt.

Kommentera och diskutera på forumet

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.