Sweden Bike Expo 2016 – Kellys och Fuji

Datum:
22 mars 2016 19:59

Den som besökt den stora cykelmässan Eurobike de senaste åren har inte kunnat undgå de kroppsmålade tjejerna som Kellys haft i sin monter. I fjol var det dock slut på dumheterna och företaget valde istället att låta cyklarna stå för hela uppmärksamheten.

Vi träffade Kim Bengtsson som är Sverigeagent för Kellys och som via Jämtlands cykelfabrik ställde ut på mässan för att prata om märket.

Berätta om Kellys för de som inte känner till cyklarna.

– Kellys kommer från Slovakien och de har byggt cyklar sedan 1991. Modellutbudet är väldigt brett och innehåller i stort sett alla typer av cyklar med MTB, landsväg, stadscyklar och barncyklar. Förutom cyklar finns det även ett stort utbud av tillbehör som kläder, hjälmar, väskor mm.
Vi har haft Kellys i många år och känner att de kan det här med design, geometri och har tänkt igenom cyklarna. I Sverige är väl märket än så länge mest känt lokalt runt i kring Östersund, men det är något vi hoppas att ändra på genom att vara med på mässan.

Vilka modeller från Kellys är de hetaste 2016?

– Kellys är riktigt starka i segmenten Enduro och Downhill och där DH-serien Noid är helt ny för i år. Heldämpade 29-tummare är något vi säljer väldigt mycket av. Där har vi Reyon som är en XC/stigcykel med 120/100 mm och som finns i tre utrustningsnivåer. Toppmodellen Reyon 50 har full XT, Fox-fjädring med dubbla låssystem och som kostar 35 000 kr.
Kellys har även ett stort utbud av Cross/hybrid-cyklar som vi säljer mycket av. De har vi dock inte med oss här på mässan.

Vilket prissegment siktar ni in er på vid marknadsföringen av Kellys?

– De cyklar som säljer bäst är de för 5-10 000 kr. Men från ifjol så har försäljningen av high-end-cyklar gått brant uppåt. Med Kellys så upplever nog många att de får mycket cykel för pengarna.

Ni visar även upp Fuji i montern som kanske är ett mer känt märke för många.

– Fuji är huvudmärket som vi för och som vi säljer mest av. Fuji är som sagt lite mer känt och syns mer då de är med på elitnivå och har bland annat sponsrat lag i pro tour. Där är skillnaden mot Kellys stor då Fuji producerar 500 000 cyklar per år medan Kellys ligger runt 80 000.

Vilka är de populäraste modellerna från Fuji?

– Framför allt är det landsvägsmodellerna i kolfiber som går bra. I MTB-segmentet säljs det mycket 29-tum hardtails där kolfibermodellen SLM är den mest populära. Men Fuji har även en hel del prisvärda cyklar i aluminium som vi säljer mycket av.

För den som nu har blivit sugen på en Kellys eller en Fuji efter att ha besökt mässan, hur säljs cyklarna i Sverige?

– Vi är Sverigeagenter för båda märkena och de säljs genom vår cykelbutik Egons cykelaffär eller så kan de köpas via internet.

BILDGALLERI:

Senaste kommentarer

blopp 2016-03-28

Jag besökte deras monter och stod och titta på några modeller, en som jobbade i montern gav mig en påse med katalog i, istället för att berätta om märket och cyklarna. Lite trist, vill ni skapa intresse för era cyklar så bör ni jobba mera på att prat...