En hyllning till cykeln

Datum:
29 november 2016 13:53

I lördags bjöd STPLN in till festligheter för hela familjen. Som en hyllning till cykeln, arrangerades en heldag med aktiviteter för både stora och små. Att det är mindre än en månad till julafton märktes inte av när gästerna en efter en kom på sina cyklar. Att dessutom arrangera ett cykelevent i slutet på november vittnat även om att cykeln inte längre per automatik, förvisas till förrådet så fort vintern närmar sig. På olika små stationer bjöds Malmöborna på ett varierande utbud av sysselsättning med fokus på just cykeln.

pimpa cykel Jennie Fasth

Pimpa cykel

De som ville, kunde ta med sina cyklar in och snygga till dem lite extra. Material att pimpa cyklarna med fanns fritt för alla att använda och stationen var populär bland besökarna. Tips och råd om hur man på bästa sätt sköter om sin cykel kunde besökarna även få vid cykelservicestationen. Fler och fler väljer att cykla året om och cykeln kan behöva lite extra omsorg under vinterhalvåret.

Cykelservice Jennie Fasth

Cykelservice

Att kunna cykla är inte en självklarhet och under årets gång har arbetet med lära vuxna att cykla, intensifierats. Runt om i Sverige har olika organisationer arbetat tillsammans med kommunerna, för att så många som möjligt ska få känna friheten som cykeln ger.

Cykelskola för vuxna Jennie Fasth

Cykelskola för vuxna

Balansövningar på cykel Jennie Fasth

Balansövningar på cykel

Besökare fick en möjlighet att se hur cykellektionerna gick till och det fanns möjlighet att anmäla sig både som volontär och deltagare. Att vara cykelkunnig ökar chansen för att få arbete lika mycket som det ger en frihet att färdas runt i den egna staden.

Vad vore ett event utan tävling. Det var många som lockades till att gå tipsrundan för att få möjlighet att vinna priser som ett helårsabonemang till Malmös lånecykelsystem Malmös by bike eller en splitter ny cykel. Frågorna följde givetvis dagens tema med fokus på cykel och trafik.

Trampa ihop din egen smoothie Jennie Fasth

Trampa ihop din egen smoothie

Det fanns en hel del att göra under dagen. El-cykel som är på frammarsch presenterades, aktiviteter för barnen, cykelmek, cykelskola och mycket mer. Men populärast var nog ändå smoothiecyklarna där både stora och små cyklister kunde trampa ihop sin egen smoothie.

Senaste Kommentarer

Inga kommentarar