Ny cykelmässa i Göteborg

Datum:
21 december 2016 11:23

En cykelmässa är den perfekta platsen att klämma och känna på nya cyklar och cykeldelar. De senaste åren har nyhetstörstande konsumenter fått ta sig till Stockholm för att få sitt cykelsug stillat. Nu vill Göteborg ta upp kampen om mässbesökarna och arrangerar Svenska Cykelmässan i Göteborg den 3-5 mars 2017.

Svenska Cykelmässan arrangeras av mässarrangören BraMässor Sverige AB tillsammans med branschföreningen Cykelbranschen. Medarrangör är Svensk Cykling. Cykelbranschen består av 17 medlemsföretag och representerar de ledande cykelmärkena i Sverige.

Happyride tog ett snack med mässgeneralen Bo Magnusson för att höra vad Svenska Cykelmässan har att erbjuda besökarna.

Varför behövs det en ny cykelmässa i Sverige?

Cykling har fått ett stort uppsving de senaste åren, ett intresse som jag tror kommer att växa också i framtiden. Det gäller allt från motion och träning till vardagscykling och cykelturism. Med det intresset följer också en nyfikenhet på nya prylar, kläder och allt annat som lyfter cykelupplevelsen. Svenska Cykelmässan är branschens egen mässa och en samlingspunkt för hela Cykelsverige där det mesta och bästa finns med. Det är också riktigt roligt att mässan är i Göteborg där finns en stark cykelkultur och ett starkt engagemang i klubbar, bland cyklister och från staden.

Vad kan en besökare förvänta sig av/på mässan?

Som besökare kommer du att kunna ta del av det mesta som handlar om cykling, från barncykling till elitracing, från MTB till lastcykel, från mat till politik. Här får du inspiration och chansen att prova på nya produkter, lyssna på intressanta föredrag och möta cykelprofiler. Ett besök på Svenska Cykelmässan är en upplevelse där alla nya cyklar, kläder och prylar är en del av en större helhet.

Kan du avslöja något intressant som du vet kommer finnas/lanseras på mässan?

Svenska Cykelmässan kommer att vara fullmatad med intressanta utställare, både stora etablerade varumärken och mindre tillverkare och distributörer, som kommer att presentera många nyheter. Besökarna kommer också att möta cykelprofiler, ta del av spännande föredrag och seminarier och ta del av coola evenemang. Ett sådant exempel är elcykelbanan som vi bygger upp i hallen där besökarna kommer att kunna testa elcyklar både i backe och på plan mark.

Svenska Cykelmässan 2017

Senaste Kommentarer

Sambal Oelek 2016-12-21 15:13

åhå!!! vad skoj! datumet bokat i kalendern!

geologen 2016-12-21 16:12

+1

Var där 2006 för HCK:s räkning. Inte så inspirerande.

"På två hjul" och då cyklar ihop med motorcyklar. Ungefär som att säga "På fyra hjul" och ha bilar ihop med hjullastare.

tobo 2016-12-21 19:41

Två stora cykelmässor i landet under samma månad (3-5 mars i Göteborg, och 24-26 mars i Älvsjö: http://www.swedenbikeexpo.se/ ).

Kul, och hoppas att publiken räcker till båda.

JT 2016-12-22 08:25

Bra för de som funderar på elcykel.