Rock Shox uppdaterar Pike och släpper Charger 2

Datum:
13 april 2017 16:00

Rock Shox släpper nu Charger 2 med bättre justeringsmöjligheter och bättre tramplägen. Samtidigt bakar de om Piken, stoppar i Debonair i gafflar, uppdaterar Revelation och kastar om lite i sitt sortiment. 

Den stora nyheten som Rock Shox själva trycker på är den nya Chargern och uppdateringarna på Piken. Men vi börjar med Charger 2 eftersom den påverkar flera gafflar. Det nya är att den har fått ett större omfång vad gäller justeringen av lågfartskompressionen i det öppna läget. Det gör att det ska vara enklare för åkaren att hitta den inställning som just han eller hon vill ha. Rock Shox menar också att pedal läget har blivit ”mer användbart”. Exakt vad de menar med det framgår dock inte. Även läget Firm, alltså det stummaste har förbättrats, inte heller här framgår det hur det har förbättrats. Men bättre är det.

Vill ni kika på en promotionvideo med lite sköna uspar och sån där frän amerikansk prata så kan ni titta här:

Den nya Chargern kommer att dyka upp i Lyrik, Pike, Sid och RS-1.

Den större negativa luftkammaren som dök upp I Yari och Lyrik, kommer nu även att dyka upp i den nya Pike och den uppdaterade Revelation (ja, jag kommer till den snart).

Nya gafflar
Den nya Pike får så klart den nya Chargerdämparen, Debonairluftkammaren (den större negativa luftkammaren). Sen är den så klart lättare också, 150 gram för att vara exakt, dock ska den vara lika styv som tidigare. Dämparen är kompatibel med Onloc-kontrollen vilket gör att den kan justeras från styret. Piken kommer i slaglängder upp till 160mm för 27,5 och 140mm för 29″. De kommer också att vara kompatibla med 2,8″-däck.

Rock Shox har också valt att skaka om den gamla trotjänaren Revelation. Den har fått samma chassi som Pike, det vill säga 35mm innerben, men den får inte någon Charger. Man kan säga att det blir en lillebror till Yari då den kommer att ta över i alla slaglängder under 150mm. Yari kommer alltså endast i 150mm och uppåt. Likt Pike kommer Revelation också att vara kompatibel med 2,8″.

Senaste Kommentarer

Pelle Hå 2017-04-14 08:48

Har Piken vägt 2kg i någon årsmodell alltså? Min som är ifrån 2014 väger ungefär samma (1830 har jag för mig, med kapat styrrör).

Luthman Photography 2017-04-14 10:43

Generellt har väl Piken blivit en mer renpodlad stiggaffel eftersom lyrik/yari är rena endurogafflar. Det finns väl t.ex. en anlednin till att den inte kommer att finnas med mer slaglängd än 140mm för 29". Piken som sitter på min E29 är ju inte direk...

Westman 2017-04-14 14:43

Nej, jag tror Luthmans uppgift om 150g minskning är überdriven/fel.

Men lätt är den, i absoluta tal.

Doominator1 2017-04-14 15:44

Det är jämfört med motsvarande gaffel av gamla modellen, alltså 27,5 med 140 slag och boost. Därmed är det (hyfsat) rimliga uppgifter tycker jag.

Luthman Photography 2017-04-14 16:09

Det är vad det stod i pressmaterialet. Så jag tar inte något ansvar. Som vanligt.