Vättern Bike Games samlar världseliten i Motala

Datum:
05 oktober 2017 12:04

Nu i helgen den 6-8 oktober är det dags för en riktig cykelfest i Motala med bland annat SM i Slopestyle.

Vättern Bike Games inleds med fredagens kvällstävling i cykelcross på en 2,5 kilometer lång bana som går på delar av MX- och speedwaybanan vid Dunteberget i Motala. På startlinjen står bland annat Benny Andersson och Jonathan Östlund. Tävlingen kommenteras av cykelgurun Roberto Vacchi.

Arenaritning från Dunteberget i Motala, där Vättern Bike Games kommer att arrangeras.

Lördagen innehåller evenemangets höjdpunkt Slopestyle-SM och har lockat världsstjärnor som Martin Söderström, Anton Thelander och nyblivne världsmästaren Emil Johansson. Banbyggarna utlovar en av de största och mest spektakulära banorna i norra Europa.

Under lördagen bjuds det även på uppvisning av trial med bland annat världsåkarna Joachim Nymann och Nadine Kåmark.

Samtidigt som det hoppas, trixas och trialas så pågår en 8-timmars lagtävling i MTB under hela lördagen. Lagen med två till fyra deltagare ska köra så långt de bara orkar på en fyra kilometer lång bana som slingrar sig runt hela området. Bland de deltagande lagen finns Team Mustasch med Alexander Wetterhall och Bingo Rimér som cyklar i kampen mot prostatacancer. Missa inte att även att heja på happymedlemmen iglo som vann en startplats i Happyrides utlottning.

Söndagens tidigare annonserade XCO-tävling utgår. Istället kör Abloc sin Gravel Challenge Motala som är 60 km av cykling på större och mindre grusvägar i och omkring Motala.

Allt om program och tider finns hos Vättern Bike Games

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Jimel 2017-10-18

En liten film från första åket i slopestyle finalen YutF2ZrTI2w

Jimel 2017-10-17

Det man såg ifrån "arenan" var inte mycket att leka med för DH

Massa_pether 2017-10-17

Verkligen roligt! Nu återstår bara att undersöka möjligheten om det går att genomföra en down hilltävling också. Jag känner ju inte till omgivningen för jag missade tyvärr årets arrangemang men jag vet också att det inte krävs så värst mycket höjd fö...

Jimel 2017-10-11

Jaha va kul. Han satt kvar ganska länge när ni andra drog, djupt försjunken bland bmxer och annat till äldsta sonen ?

Konkret 2017-10-11

Hade jag sett honom hade jag bara tänkt på den där hemmagjorda p -filmen han/dom spelade in.

LHelge 2017-10-11

Jag körde iofs inte första varvet, men upplevde det inte som trångt någon gång. Med ca 50 pers utspridda på 4 km behövde man knappast trängas. Möjligtvis värre nästa år om det är 150 lag, men då vet jag inte vart lagtälten ska få plats. Jag menar...

Eapea 2017-10-11

hehehe då sa vi nog hej till varandra. Jag var i samma gäng som Bingo och bodde på samma hotell. Var med och drog i Team Mustasch under lördagen. Tyckte det var en riktigt trevlig helg. Fantastiskt roligt arrangemang och hoppas verkligen det fortsä...

Jimel 2017-10-11

Jag gick förbi lagtävlingen och det verkade vara skön stämning, blev sugen att köra själv så får försöka hitta några lagkompisar tills nästa år. Sov på samma hotell som Bingo Rimer och under frukosten så satt han och googlade cyklar medans hans barn ...

Johan1978 2017-10-11

Lagtävlingen i MTB överraskade mig positivt. Var inte speciellt superpeppad dagarna innan då säsongen kändes som avslutad efter Långsloppscupen i Ulricehamn 2 veckor innan men väl där vid motorstadion gick peppen i taket! Allting var välordnat som va...

gerrardsdobbar 2017-10-11

Kanske är en bra idé att det inte är för tekniskt på en kort varvbana. :) Det var tillräckligt mycket köbildning på exempelvis MTB-Vätterns enda tekniska parti i år.