Vättern Bike Games samlar världseliten i Motala

Datum:
05 oktober 2017 12:04

Nu i helgen den 6-8 oktober är det dags för en riktig cykelfest i Motala med bland annat SM i Slopestyle.

Vättern Bike Games inleds med fredagens kvällstävling i cykelcross på en 2,5 kilometer lång bana som går på delar av MX- och speedwaybanan vid Dunteberget i Motala. På startlinjen står bland annat Benny Andersson och Jonathan Östlund. Tävlingen kommenteras av cykelgurun Roberto Vacchi.

Arenaritning från Dunteberget i Motala, där Vättern Bike Games kommer att arrangeras.

Lördagen innehåller evenemangets höjdpunkt Slopestyle-SM och har lockat världsstjärnor som Martin Söderström, Anton Thelander och nyblivne världsmästaren Emil Johansson. Banbyggarna utlovar en av de största och mest spektakulära banorna i norra Europa.

Under lördagen bjuds det även på uppvisning av trial med bland annat världsåkarna Joachim Nymann och Nadine Kåmark.

Samtidigt som det hoppas, trixas och trialas så pågår en 8-timmars lagtävling i MTB under hela lördagen. Lagen med två till fyra deltagare ska köra så långt de bara orkar på en fyra kilometer lång bana som slingrar sig runt hela området. Bland de deltagande lagen finns Team Mustasch med Alexander Wetterhall och Bingo Rimér som cyklar i kampen mot prostatacancer. Missa inte att även att heja på happymedlemmen iglo som vann en startplats i Happyrides utlottning.

Söndagens tidigare annonserade XCO-tävling utgår. Istället kör Abloc sin Gravel Challenge Motala som är 60 km av cykling på större och mindre grusvägar i och omkring Motala.

Allt om program och tider finns hos Vättern Bike Games

Senaste kommentarer

Konkret 2017-10-11 17:12

Hade jag sett honom hade jag bara tänkt på den där hemmagjorda p -filmen han/dom spelade in.

Jimel 2017-10-11 17:17

Jaha va kul. Han satt kvar ganska länge när ni andra drog, djupt försjunken bland bmxer och annat till äldsta sonen 😊

Massa_pether 2017-10-17 14:38

Verkligen roligt! Nu återstår bara att undersöka möjligheten om det går att genomföra en down hilltävling också. Jag känner ju inte till omgivningen för jag missade tyvärr årets arrangemang men jag vet också att det inte krävs så värst mycket höjd fö...

Jimel 2017-10-17 14:52

Det man såg ifrån "arenan" var inte mycket att leka med för DH

Jimel 2017-10-18 08:54

En liten film från första åket i slopestyle finalen https://www.youtube.com/watch?v=YutF2ZrTI2w