Sponsrat innehåll från Järvsö Bergscykelpark

Service i världsklass för cykel, dämpare och gaffel

Datum:
11 maj 2018 22:33

Alla cyklar behöver  kärlek – precis som en bil behöver cykeln servas och hållas i trim under året.
Allt för att din cykling ska bli så rolig som möjligt.
– Jag vill säga att MINST en gång per år ska gaffel och dämpare servas, berättar Niklas Johansson på Järvsö Bergscykelpark.

En ren, hel och nyservad cykel gör dig till en gladare cyklist.

Järvsö Bergscykelparks verkstad har seglat upp som en av de allra mest kompetenta verkstäderna i Sverige. Samtidigt blir det allt mer populärt med dämparservice och gaffelservice.
– Vi har satsat mycket på både personal, utbildning och verktyg för att kunna serva alla typer av cyklar, säger Lars Ek Lööv, vd för JBP.
En aldrig sinande ström av dämpare och gafflar från de stora drakarna Cane Creek, Öhlins, Fox, Rock Shox och Marzocchi passerar verkstaden varje år.
– Under 2017 servade vi drygt 700 dämpare och gafflar, säger Niklas Johansson som är ansvarig för verkstaden hos JBP sedan flera år.

Verkstan tar hand om över 700 dämpare och framgafflar per år.

Då verkstan ligger mitt i Sverige, i Järvsö, har man tagit hjälp av postgången för att göra det enkelt för kunderna att få sina delar servade. Några enkla klick på hemsidan och beställaren får en fraktsedel hemskickad på e-post för att sedan lämna in varorna på sitt postkontor. Några dagar senare kommer de nyservade prylarna tillbaka – enkelt, säkert och snabbt.
Det är inte alla cyklister som servar sina cyklar – långt ifrån lika många som servar sin bil. Trots att nyttan med service förlänger livslängden på cykeln och framför allt ger roligare cykling över tid.
– Jag tror att det helt enkelt inte funnits något bra och enkelt alternativ, samtidigt som det inte varit känt på det sättet att man behöver serva sina cykeldelar, berättar Niklas Johansson.

 

JBP utför bland annat service på Öhlins dämpare och framgafflar, dessutom har dom alla specialverktyg som behövs.

Varför ska man serva sin cykel?
– För att det inte är kul att få stopp ute i skogen. Det är precis som med din bil, att den fungerar är a och o för upplevelsen. Det blir så mycket roligare om grejerna, i det här fallet cykeln, är i toppskick, säger Jocke Sundfeldt.

I Järvsö Bergscykel Park träffar man ofta på cyklister med ”stopp” – vilket aldrig är roligt när du sett fram emot en kanondag i backen.
– Det händer allt för ofta att gäster plockar av cykeln från bilen och märker att den helt enkelt inte är färdig för en dag i backen, säger Jocke.
Väldigt många gånger har det gått alldeles för långt mellan serviceintervallerna – något som kunde ha förebyggts genom regelbunden service och framförallt passa på att serva under vintern så att man stå redo inför säsongen.

Hur ofta bör man serva sin dämpare och gaffel?
– Jag vill säga att MINST en gång per år ska gaffel och dämpare servas, då snackar vi ”normal” användning, för de som cyklar mycket skulle jag rekommendera ett tätare intervall mellan service, säger Niklas Johansson.
Att serva sin dämpare och gaffel – oavsett vilken typ av cykel man man har, är alltså ett hett tips.
– Du kommer definitivt känna skillnad och få en bättre cykelupplevelse, sen förebygger du eventuella stopp och slipper vara orolig att du ska stå utan cykel när det är som allra roligast på säsongen, avslöjar Jocke Sundfeldt.
Med den erfarenhet och kunskap som finns på området i Järvsö Bergscykel Park kan man med gott samvete säga att det är service i världsklass för både cyklar, dämpare och gafflar.

Ett rakt och runt hjul håller väldigt mycket bättre än ett med ojämn ekerspänning.

”Under 2017 servade vi drygt 700 dämpare och gafflar!”

FAKTA
JÄRVSÖ BERGSCYKEL PARK


• Cykelpark för downhill i Järvsö, Hälsingland, som öppnade 2010. En framgångssaga där man gått från 4 leder och 2.500 cyklister 2010 till över 20 leder och nära 25.000 besökare 2017.
• Verkstaden i JBP servar alla typer av cyklar. Här har man alla verktyg och utbildningar som krävs för att serva alla typer av dämpare och gafflar.
• Genom JBP’s hemsida kan du enkelt boka service av gafflar och dämpare, du får en fraktsedel skickad till dig. Du lämnar sedan in och hämtar varorna på ditt postkontor – servicen tar bara några dagar.
• JBP Verkstad utför garantiärenden och service på Cane Creek och Öhlins. Utöver dessa märken görs service med originaldelar på dämpare/gafflar från Fox, Rock Shox och Marzocchi.

Här bokar du din service eller ring: 0651-76 91 92

 

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

borstar_micke 2018-06-10

Max, Sveriges godaste hamburgare igen! Om vi får säga det själva iaf... ;)

ForesterGuy 2018-06-10

Bres det på för tjockt så blir man ju bara negativt inställd. Se till exempel när vissa företag försöker redigera "sina" artiklar på Wikipedia. Ofta är de helt oförstående till kritiken de får, för att inte tala om kritiken de råkar radera ur artikla...

anders_ 2018-06-10

Det här må vara en sponsrad artikel, och det framgår som tur är med all önskad tydlighet, men för min del så osar texten så mycket reklam när man läser den att det tar bort all form av nöje i att läsa vidare eftersom hjärnan säger stopp och belägg, o...

Raggamuffin 2018-05-18

Oavsett vad man säger eller vad som ska göras när man lämnar in en gaffel för service eller reparation så behöver man fylla på med ny olja i benen.

Fredrik Z 2018-05-18

Därav min fråga ”vad beställde han för service?” Det lär ju framgått på kvittot om inte annat. Ibland blir det fel. Ibland gör företaget fel, och ibland är det kunden som inte beställer rätt arbete.

Rattnalle 2018-05-18

Fast går man in och säger "gaffeln är konstigt mjuk" utan att själv vara expert kan man ju inte gärna förväntas speca exakt. Taskigt med olja i ytterbenen ger omvänd symtom om något så det känns som en konstig sak att göra.

Fredrik Z 2018-05-18

Ja, jag låter som sagt bli att serva dämpare själv då jag tycker det är roligare att cykla än att meka, men tittar jag på RS servicemanual så verkar dämpning och oljan till det sitta i höger övre ben. Var därför jag undrade lite om det var en underb...

Swenko 2018-05-18

Som vanligt finns det alltid kunder som har otur eller aldrig får rätt/önskad service. Det är ju tyvär bara människor som utför arbetet. Dock verkar dom oftast få positiva omdömen och utför service på de flesta märken. Dom verkar ju få mer och mer at...

AX3L 2018-05-18

Att fylla på med rätt mängd olja i varje ben borde ju ingå oavsett jobb kan man tycka. Få saker, förutom ev addera tokens, görs väl utan att ta av innerbenen?