Tionde upplagan av Skandinavens vildaste cykelfestival

Datum:
23 juli 2018 18:00

Freeride aint dead! Tvärt om lever och frodas formatet i en liten by i hjärtat av Norge. på torsdag är det dags för den tionde upplagan av Hillbilly Huckfest i Ål i Norge och formatet har växt från några vänner med en pick up till en väloljad, professionell festival med tema cykel. Eller ja, freeride och stigcykling.

Hillbilly Huckfest arrangeras varje år av ett gäng vänner på en bondgård tillika liftanläggning ovanför den lilla byn Ål i Hallingdal i Norge. Och det som började som en kul idé lockar idag folk från hela norden för att cykla, och från regionen för att få bete sig illa i grupp. Detta är en cykelfestival i grunden, men på senare år har musiken fått en minst lika viktig plats och många besökare kommer till Ål utan cykel. Festivalen erbjuder två scener med olika band under helgen.

I hjärtat av festivalen, såväl geografiskt som i schemat, ligger en hopplinje utvecklad och byggd av Mads ”Makken” Haugen med vänner och den nyttjas till festivalens stora show på lördagen, med i regel rätt stora namn på plats. Nu är just den linjen endast för proffs och vansinniga människor, men kring den går leder som även dödliga kan ha kul på. Under de senare åren har nya stigar utformats på berget ovanför festivalen för att erbjuda kul cykling för en bredare publik och under festivalen arrangeras guidade turer med shuttleassistans i bergen kring Ål, så deltagarna kan låta bilen stå helgen igenom.

På schemat står, förutom guidade turer, konserter och freeridegalenskap, även filmtävlling, beerpongturné, klunker race och whip off competition.

Boende på festivalen sköts med eget tält eller husbil i kraftigt sluttande skidbacke och likt vilken annan riktig festival medtages med fördel endast oömma persedlar.

Hillbilly Huckfest 26-29 juli, Ål, Hallingdal

Festivalpass och info på http://www.hillbillyhuckfest.com/

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer