Trek tar oss tillbaka till framtiden med Project One ICON

Datum:
31 augusti 2018 08:32

I veckan har Trek gästat Malmö för att visa upp sitt sortiment för 2019. Det är ett stort utbud som presenteras inom samtliga cykelkategorier och den som gillar färg kommer att bli extra nöjd. Trek har arbetat mycket med kontrastfärger och det funkar. Men när det gäller färgsättning, är det utan tvekan Project One ICON som sticker ut mest.

Nytt för 2019 är Project One ICON färgschema exklusivt för nya Madone SLR. Färger som sticker ut med effekter och djup som inte skådats sedan 80-talet. Retro men ändå snudd på futuristiskt. Madone som lanserades 2004 är inne på sjätte generationen och 2019 års modell lanseras förutom i unikt färgschema, även med ny justerbar IsoSpeed, ny geometri och en version med skivbroms.

Project One ICON kan fås i sju färguppsättningar och det är svårt att inte låta sig imponeras. Som en kameleont eller två cyklar i ett om man så vill, skiftar Refliptive Green/Purple Flip mellan grönt och lila beroende på hur solens strålar faller på cykeln. Samma utförande finns även i färgerna Amethyst/Bright. För den som vill ha en enfärgad cykel men med extra färgdjup bör se närmare på Candy Emerald Green med en high-gloss finish i dubbel grön nyans. Sticker ut gör även Madone SLR i Black & Gold med sin svarta finish och glittrande guldflakes. Prismatic Pearl är precis vad namnet antyder, en pärlemorfinish som likt en prisma, bryter ljuset på cykelns ram och återger de flesta av regnbågens färger. Mer nertonad är Brushed Liquid Metal/ Dark Smoke Tint med sin industriella karaktär och rökiga färgton. Sist men inte minst presenterar Trek en ICON-version för Trek-Segafredo, sitt professlag: Chrome Tour. Chrome Tour har försetts med en pärlvit basfärg och kompletteras med överdimensionerad kromröd logga och svarta detaljer.

Men det är inte bara ICON färgschema som utmärker sig. Den som är på jakt efter en cykel med spännande färgsättning, bör även ta en titt på Émonda SLR Project One. Kanske kombinera med en färgglad pedal från Bontrager.

Jennie Fasth

Madone SLR – Refliptive Green/Purple Flip

 

Jennie Fasth

Madone SLR – Refliptive Green/Purple Flip

 

Jennie Fasth

Madone SLR – Refliptive Green/Purple Flip

 

Jennie Fasth

Madone SLR – Refliptive Green/Purple Flip

 

Trek

Madone SLR – Refliptive Amethyst/Bright

 

Jennie Fasth

Madone SLR – Candy Emeral Green

 

Madone SLR – Candy Emeral Green

 

Jennie Fasth

Madone SLR – Candy Emeral Green med skivbroms

 

Jennie Fasth

Madone SLR – Black & Gold

 

Madone SLR – Black & Gold

 

Trek

Madone SLR – Prismatic Pearl

 

 

Trek

Madone SLR – Brushed Liquid Metal/Dark Smoke Tint

 

Trek

Madone SLR – Brushed Liquid Metal/Dark Smoke Tint

 

Jennie Fasth

Madone SLR – Chrome Tour

 

Jennie Fasth

Émonda SLR – Project One

 

Jennie Fasth

Émonda SLR – Project One

 

Jennie Fasth

Émonda SLR – Project One

 

Jennie Fasth

Bontrager

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Rattnalle 2018-09-03

Instämmer. Kanske inte alla färgerna men några av dem. Ramarna kan någon annan få synas på.

Coffe 2018-09-03

Oki då är det typ 250g pigment. Det är ju bara att använda det du har. Inte så mycket värde om det är mixat med 2k lack. Så lacka hojen, toasitsen m.m.

Fältprästen 2018-09-03

Jag vet inte om du bara menar pigmentet eller mer eller mindre färdigblandad färg, men ja, i detta fall 5 kg färg, som i sin tur kan/skall blandas med härdare och sedan späs till lämplig viskositet. :) 359687 Ser inte mycket ut för världen. 359688 ...

Aeromiten 2018-09-01

Enda jag riktigt går igång på är Chrome tour. Synd bara att Shimano har slutat göra snygga vevar(DA9000 vs 9100)

Coffe 2018-08-31

Prisma färgerna är inget nytt men lite ovanligare än cameleon pearl färg. Så du har 5kg pigment som kostar typ 100kr för 25gram liggandes...

Henrik_E 2018-08-31

En sjuk fade > matchande rampump.

Fältprästen 2018-08-31

Nä, inte mycket nytt där. Prismatic Pearl känner jag dock inte till, är det en flip/flop färg det med? Jag har ca 5 kg Green Cameleon i garaget, undra om man skulle använda den på någon ram. :)

Stervelo 2018-08-31

Men, flakes och retro-färger? 60-70 tal så det skriker om det, med lite 60 tal psykedelia i. Inget nytt där inte.

Stervelo 2018-08-31

Jag tror perspektivet luras lite. Jag har en hoj där bocken är flat, sista 5 cm, mätte in den med vattenpass, den ser ut att vara för mycket vinklat "neråt" nästan jämt. Skumt värre.

evo 2018-08-31

Tycker personligen färgerna var rätt snygga. Blandade känslor för ramarna däremot.