Vad kan vi vänta oss från Trek under 2019?

Datum:
14 september 2018 21:26

Trek bjuder på en rad nya modeller inför 2019 och samtliga finns redan nu att beställa för den som inte vill vänta. Trenden vi kan se är att skivbromsen kommit för att stanna och även att bredare däck återfinns i många av cyklarnas originalutförande. Gränserna mellan cykelstilar ser också ut att så smått suddas ut genom fler komfortmodeller för större mångsidighet.

Det är en spännande förändring som kan skådas på cykelmarknaden. Många nya modeller med stor mångsidighet presenteras inför 2019. Oavsett vilken cykelstil man än väljer så finns det modeller för såväl förstagångsköpare som för proffs. Trek satsar överlag stort på förstagångsköpare som kanske inte är beredda att lägga hur mycket som helst vid första köpet. Genom ett stort utbud tillåts köparna att växa med sitt cykelintresse och kan byta upp sig efter hand. Detta syns inte minst på MTB sidan. Trek har till 2019 satsat på invändig kabeldragning även på sina billigare cykelmodeller.

Något som också blir tydligt när vi tittar på 2019 års utbud, är att den markanta gränsen mellan racer och gravel så smått börjar suddas ut. Genom att lyfta fram komfortmodeller och möjligheten att kita cykeln för exempelvis pendlingsbruk, skapas en efterlängtad mångsidighet. Domane som är Treks populära endurance-racer, levereras exempelvis med fäste för skärmar och 28mm däck. Hur mycket däckens volym spelar in, kommer Happyride att titta närmare på framöver.

Även på racerfronten händer det saker. Treks egna skivbromsrevolution i racercykelvärlden sker med  Madone SLR 6, 7, 8 och 9 som samtliga kan fås i Disc-version. Nytt för 2019 är också att Madone SLR finns i en helt ny färgskala. För att se Project One ICON-färgskala, klicka här.

Vi avslutar med att tipsa om Treks 1120, en robust touringcykel med offroad-kapacitet och ett pakethållarsystem i kontrastfärger som ger cykeln ett rejält lyft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer