Titeln årets Postcyklist 2018 går till Emilia Fahlin och Lucas Eriksson

Datum:
30 oktober 2018 21:20

Årets Postcyklist är ett årligt stipendium som delas ut till en dam- och herrcyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Priset (tidigare Postryttaren), instiftades 1983 och delas idag ut av PostNord, huvudsponsor till Svenska Cykelförbundet. Inom varje gren nomineras elitcyklister som under året har tävlat i landslaget och nått internationella framgångar. Genom webbomröstning utses två vinnare som får utmärkelsen Årets Postcyklist 2018

Med 40% av rösterna blev det Emilia Fahlin som tog hem Årets Postcyklist på damsidan. Hon har visat sig stark under hela 2018 med första segern i Tjeckien där hon vann etapploppet Gracia Orlova Tour och tog sedan hem titeln svensk mästare i linjelopp för att avslutade säsongen med en fjärdeplats på VM.

På herrsidan blev det Lucas Eriksson (Motala AIF) som premierades med årets stipendium. Lucas har legat på en bra nivå under 2018 och tog en fin 5:e plats på EM linjeloppet i tjeckiska ZLIN samt SM-guld i herrarnas linjelopp i Båstad.

Stipendiet delades ut i Slite, Gotland under Svenska Cykelförbundets årliga landslags- och utvecklingsläger.

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer