Uppdaterad Neuron, en version i kol och en med el

Datum:
27 november 2018 12:00

Tyska Canyon presenterar idag nya medlemmar i Neuronfamiljen som är företagets alltiallo-stigcykel. 130 mm slaglängd med 29-tumshjul på de stora storlekarna och 27,5 på S och XS. Ja cyklarna finns i båda hjulstorlekarna (men du kan inte välja hjulstorlek). Cyklarna borde dyka upp i webbshoppen under dagen, där hittar du också mer info.

Cyklarna har olika hjulstorlek beroende på ramens storlek, XS och S säljs med 27,5 och resten av storlekarna med 29-tumshjul. Cyklarna är enligt Canyon konstruerade för vanliga cyklister, något som tillverkaren gärna vill framhäva då många andra cyklar i segmentet är anpassade efter dom mest atletiska och snabbaste cyklisterna. Tittar man på geometrin är skillnaderna inte så jättestora jämfört med konkurrenterna. Här hittar du geo och lite annat. Neuron har länge varit en populär stigcykel från Canyon, även om många i Sverige valt den mer långslagiga Spectral. Nya Neuron använder samma formspråk som Lux och nyss nämnda Spectral.

Markus Gruber

Dammodellen i kolfiber har handtag och sadel som är damspecifikt. Resten av ramen är samma som andra versioner av Neuron CF.

Markus Gruber

Neuron CF 9.0 Unlimited är den absolut värsta modellen Canyon tillverkar under namnet Neuron. Det finns också en Unlimited US med Sram.

Camping med Neuron vid en alpsjö.

Elcykeln NeuronON är också ny och blir tillverkarens andra elcykel. Hur som helst så ser det ut att vara en kompetent cykel som funkar i nästan alla terräng. Motorn är från Shimano. Neuron:ON har 130 mm slaglängd.

Markus Greber

Lättare uppför med motor. Efter succén med Spectral:ON satsar Canyon vidare på el.

Senaste kommentarer

Sixten Fors 2018-12-01 13:24

Är du full eller?

Jensen 2018-12-01 13:25

Fast med det resonemanget kan de flesta av oss köpa något riktigt billigt 😜. Frågan är ju svår att svara på egentligen, då det ä högst personligt vad man tycker är vettigt. Vissa har en gräns vid 20 och allt över är svindyrt, andra har 80 osv. Inget ...

Jensen 2018-12-01 13:29

Nä men du kanske ä som tycker att man kan föra över kroppslängd till slaglängd på xc hoj.

När anser du att man ska sluta anpassa slaglängd efter kroppslängd? Borde det inte innefatta hjul med? Löjligt. Men ja det är ju din teori och al...

Lennart Christianson 2018-12-01 14:19

En krönikor i någon av det svenska tidningarna använde ordet "villhöver". Det var ett ganska bra ord. Något som jag vill ha och därför tror att jag behöver. Jag villhöver en ny cykel för 40 papp.

Sixten Fors 2018-12-03 19:17

Det är rätt självklart att olika längd på cyklist passar bättre med olika/rätt hjulstorlek. Inte speciellt kontroversiellt. Eller?