Lokala cykelhandlare går ihop och bildar ny butikskedja

Datum:
28 februari 2019 21:53

Bättre service, lägre priser och större utbud är anledningen till att SGN Group erbjuder sina butiker inom sportkedjorna Team Sportia och Sportringen att samlas under den gemensamma butikskedjan Bike Nation.

SGN Group, den finska ägaren till Sportringen och Team Sportia lanserar ett nytt koncept där man vill samla koncernens samtliga butiker under samma flagg. ”Sportbranschen är i en tydlig förändringsfas och många söker framgång genom stark overheadstyrning. Våra affärsmodeller riktar sig till entreprenören som vill vara nära sina kunder och ha möjlighet att anpassa sitt sortiment därefter”, säger Gunnar Björling, avdelningschef cykel, SGN Group.

Inom koncernen finns idag ca 250 butiker och 106 av dessa har redan anslutit sig till Bike Nation. Tanken är nu att fler butiker ska gå med i samarbetet. Team Sportia som är en av Sveriges ledande sportkedjor har i dagsläget ca 80 butiker och Sportringen är en lokal sportkedja med cirka 150 butiker i Sverige. Precis som Team Sportia består Sportringen av fria handlare, vilket betyder att varje butik har sitt egna utvalda och unika produktsortiment.

De butiker som flaggar om till Bike Nation får dock själv välja om de vill använda sig av Bike Nations butikskoncept eller fortsätta profilera sitt egna varumärke. Men som medlem i Bike Nation förpliktar sig butikerna till att hålla hög standard på verkstäderna och servicen till kunderna. ”En bra verkstad är ett krav för att få hissa Bike Nation-flaggan”, förklarar Björling.

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

ooms 2019-03-21

Verkar vara en blandning av en massa fristående handlare, men även i princip samtliga Sportringen- och TeamSportia-butiker listas upp under "Våra butiker"...

CW 2019-03-21

Går man in på deras sida och kollar in "våra butiker" så listas ju lite allt möjligt. En i närheten av mig som i huvudsak är hockeybutik, sen cykelhandlare, men inte ett dugg en Team Sportia. Uh..?

CEHG 2019-03-16

Båda är väl kedjor som inte riktigt klarar av konkurrensen. Att vara en bred leverantör av sportutrustning så där i allmänhet funkar inte. De försöker hitta något sätt att överleva.

ooms 2019-03-04

Jag förstår inte konceptet fullt ut, varför skulle en TeamSportia- eller Sportringenbutik (som oftast har ett betydligt bredare utbud än endast cykel) vilja flagga om sig till Bike Nation? Eller är tanken att bara cykelavdelningen inne i butiken ska ...

Jalon 2019-03-04

Låter spännande! Hoppas bara de lyckas få kompetent personal till verkstaden!

X-Race 2019-02-28

Man får väl bara hoppas att det inte bara är tomt prat. Idén och inställningen är dock väldigt bra.