Craft och Vacchi Collezion hyllar Tour de France ledartröja i ny kollektion

Datum:
30 april 2019 12:02

För den som drömt om en alldeles egen Tour de France ledartröja, är väntan över. I samband med att den ikoniska gula tröjan fyller hundra år, lanserar Craft genom Vacchi Collezion en kollektion baserad på Le Siècle Jaune ”Det gula seklet”.

Den 19 juli 1919 blev fransmannen Eugène Christophe den första cyklisten att dra på sig den färgstarka tröjan som sedan kom att bli en symbol för framgång och tätposition. Tröjan har därefter burits av många av världens största cyklister samtidigt som den har fungerat som föregångare och inspiratör till ledartröjor inom en mängd olika idrotter och tävlingar världen över.

CraftEn espresso sätter fart på cykelbenen. Bild: Craft

Craft och Roberto Vacchis hyllning av den ikoniska ledartröjan har resulterat i en gul cykeltröja med textdetaljer som exempelvis ”Le Cannibale”, smeknamnet på Eddy Merckx som kört flest dagar (96) i ledartröjan, och ”Pau” som är både start och mål för den etapp som körs den 19 juli av årets upplaga av Tour de France, det vill säga exakt hundra år efter att den gula ledartröjan lanserades:
– I och med att vi hyllar Le Maillot Jaune är den gula färgen givetvis central i formspråket till årets kollektion. Men jag ville inte bara ha gult utan även lite detaljer kopplade till tröjan och loppet, och vi har därför adderat ord och uttryck som kompletterar den gula färgen, säger Vacchi.

Vacchi Collezione innefattar cykeltröja, cykelbyxor, t-shirt, strumpor, armvärmare och keps. Plaggen kan köpas på bland annat craftsportswear.com, sportamore.se och på plats i Stadiums eventbutik under Vätternrundan i Motala.

CraftFör den som vill komplettera tröjan, finns matchande keps. Bild: Craft.

En del av försäljningen går till Peter Fåglums Ungdomsfond vars syfte är att premiera cykelungdomar, tävlande, tränande eller ledare, som på ett eller annat sätt utmärker sig på ett förtjänstfullt sätt.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Öijer 2019-05-02

Jag tycker att det ser snyggt ut!

GoranS 2019-04-30

Min erfarenhet av Crafts cykelkläder är inte så vidare till att börja med och en gul tröja är inte min kopp te hur som helst, så tack men nej tack.

Bengt-re 2019-04-30

Hmmm.. jag avstår - för mycket likhet med originalet. Men som sagt, cykeltröjor är fina på väggen!

ooms 2019-04-30

Såg att Vacchi hade svarat nån på instagram att det är en hyllning till ledartröjan, det är inte ledartröjan... så är väl ok då.

Bengt-re 2019-04-30

Den gäller. Dessa kläder är bara för att sätta upp på väggen.

Weiman 2019-04-30

Har du en blå tröja (bergatröja i Girot)? Eller en svart (poängtröja i Schweiz runt)? Eller vit (ungdomströja)? Aja baja!!

ooms 2019-04-30

Vad hände med rule #16?