Inbrottsvåg hos cykelhandlare och cykeltillverkare, stölder för miljonbelopp

Datum:
09 maj 2019 14:00

Det blev en dyster torsdagsmorgon för en del cykelhandlare när de anlände till sina butiker. Under natten har det varit inbrott hos både Gamla stans cykel och Jarla cykel i Stockholm. I början av veckan konstaterades även ett stort inbrott hos Monark i Vansbro.

Besked om inbrott nådde Martin Fredberg, ägare till Gamla stans cykel 03.40 natten till idag. Då hade någon tagit sig in i lokalen och stulit tre cyklar av märket Brompton och två GoCycle. Bland de stulna cyklarna finns bland annat en M6L nickel som är en av Bromptons exklusivare modeller. Allmänheten uppmanas att hålla utkik efter följande cyklar:

  • Brompton S6L lila metallic
  • Brompton M6L nickel
  • Brompton M2L grön
  • GoCycle svart
  • GoCycle vit

Jarla cykel på Rådmansgatan i Stockholm har också haft påhälsning under natten. Tre dyra elcyklar blev bytet och på sin Facebooksida har man gått ut med att följande saknas:

  • 1st Trek Super Commuter
  • 1st trek Powerfly FS 8
  • 1st Trek Powerfly 5

De som dock drabbats allra hårdast av stöldvågen är Monark i Vansbro som fick en horribel start på veckan. Någon gång mellan lördag och måndag 05.00 tog sig tjuvarna in i lagerlokalen genom ett hål i väggen. Bytet blev ett hundratal cyklar av märket Bianchi. Monark uppskattar väder på cyklarna till miljonbelopp. Polisen misstänker att tjuvarna haft ett större lastfordon till hjälp och ber nu allmänheten om tips.

Den gemensamma nämnaren för samtliga av veckans inbrott är att tjuvarna siktat in sig på dyra cykelmodeller.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

NickPick 2019-05-09

Frågan är om dom hunnit lämna landet än. Förmodligen dock. Tråkigt!

Hälsingland 2019-05-09

Volvohandlare säljer ju ofta även Renault, VW även Audi, inget nytt under solen.

Eveningstar 2019-05-09

Förstår. Väldigt tråkigt oavsett. Även om det inte känns så troligt så hoppas jag verkligen att alla tre fallen klaras upp. :/

ooms 2019-05-09

Monark i Vansbro är inte (bara) en butik, utan snarare grossist/importör/lager. http://www.sportfack.se/sportregistret/foretag/monark-exercise-ab

Eveningstar 2019-05-09

Ok förlåt min okunnighet, men faktum kvarstår: Om jag går in i en butik som heter "Naturkompaniet" så förväntar jag mig att hitta produkter från alla deras egna varumärken som t.ex. Fjällräven, Hanwag och Tierra. Men om jag går in i en butik som he...

GoranS 2019-05-09

Poängen var att olika varumärken nuförtiden inte innebär fristående oberoende företag. I detta fall är väl http://www.grimaldi.se/org.html relevant.

staine 2019-05-09

På ts bild är det ju 8 cyklar kvar? Och bara 4 stulna. Tröttnade de på att bära?

clnr 2019-05-09

http://inrng.com/who-makes-what

DRQ96 2019-05-09

Nu är ju Monark och Bianchi i samma koncern så det är lite skillnad...