Långloppscupen 2019: I helgen drar Sveriges folkligaste mountainbikeserie igång

Datum:
09 maj 2019 13:53

Nu är det bara dagar kvar tills svenska långloppscupen i mountainbike sparkar igång med Billingeracet på lördag i Skövde. Årets upplaga av Mitsubishi MTB Challenge är den nittonde i ordningen och lockar som vanligt både vanliga, dödliga motionärer och supersnabb elit. 2019 körs totalt åtta deltävlingar runt om i landet. 

Årets upplaga av Mitsubishi MTB Challenge, långloppscupen i folkmun, kommer att bestå av totalt åtta deltävlingar.

Nu på lördag körs Billingeracet i Skövde och i slutet av månaden går Lida Loop i Stockholm, i början av juni blir det race på Långa Lugnet i Falun och i slutet av månaden är det dags för Ränneslättsturen i småländska Eksjö. I juli fokuserar långloppscupen på Dalarna-Västmanland och Mörksuggejakten i Rättvik inleder, sedan Engelbrektsturen i Norberg och slutligen Finnmarksturen i Ludvika. Le grande Finale går i augusti och då är det Bockstensturen i Varberg som gäller.

Glad deltagare på Mörksuggejakten i Rättvik förra sommaren.

Skälen till varför många väljer att cykla en eller flera av tävlingarna på långloppscupen kan vara många. Ambitionerna går från supernabb elit, till rena njutningsfulla motionärer och alla däremellan. För många är långloppscupens tävlingar inspirerande utmaningar och styrkeprov som gör att vardagsträningen kanske blir av och lite, lite mer målinriktad.

Har du inte testat att cykla ett lopp så gör det denna säsong! Långloppscupen är MTB tillsammans med en massa andra som har samma intresse, på två hjul, utomhus, vid sidan av vägen, med en sadel mellan benen och med händerna på styret.

Alla deltävlingar i långloppscupen 2019 är seedingsgrundande för Cykelvasan.

Första långloppet är Billingeracet 75km i Skövde, banan ser du i Happyrides turtips.

Intresset för landets MTB-långlopp har växt genom åren. Tillsammans med Cykelvasan är långloppscupen de stora loppen för MTB-cyklister i Sverige. Folkliga, breda arrangemang som lockar olika nivåer och åldrar av mountainbikecyklister.

Happyride har den kommande säsongen 2019 ett samarbete med långloppscupen. Vi kommer åtminstone att fotografera alla deltagare i sju av åtta race: Billingeracet i Skövde, Lida Loop i Stockholm, Ränneslättsturen i Eksjö, Engelbrektsturen i Norberg, Finnmarksturen i Ludvika och Bockstensturen i Varberg, samt Mörksuggejakten i Rättvik. Vi hoppas även att få till fotografering av loppet i Falun, men det är inte klart ännu.

Så om du ska cykla något av dessa MTB-lopp, håll utkik efter vår fotograf och spana sedan in bilderna på dig här på Happyride! Vi publicerar bilderna så snart vi bara kan efter loppen, oftast bara efter några timmar efter loppet har gått av stapeln.

Långloppscupen 2019 (Mitsubishi MTB Challenge)

  • 11 maj Billingeracet, Skövde
  • 26 maj Lida Loop, Stockholm
  • 2 juni Långa Lugnet, Falun
  • 30 juni Ränneslättsturen, Eksjö
  • 7 juli Mörksuggejakten, Rättvik
  • 21 juli Engelbrektsturen, Norberg
  • 28 juli Finnmarksturen, Ludvika
  • 31 augusti Bockstensturen, Varberg

Mer information om de enskilda loppen och anmälan hittar du på www.langloppscupen.se

Senaste kommentarer

JohanA 2019-05-11 23:04

[img]https://happyride.se/wp-content/uploads/2019/05/piffae.jpg[/img]

Happyrides bilder från Billingeracet 2019 (75KM)

Årets första tävling på långloppscupen gick i Skövde lördag 11 maj 2019. Här är våra bilder på alla d...

pennan 2019-05-13 08:46

Jo JAG bor ju bra till, men om man bor i Kiruna så blir det ju lite kämpigt.

KungJulian 2019-07-04 10:54

Dags för Rättvik i helgen, Mörksuggejakten. Men det brukar alltid vara torrt och hett, nu är det mer blött och kallt. Mkt går på ås så där lär det funka bra ända, men det finns nåt blöthål i början om jag minns rätt, nånstans efter Vidablick, och där...

42Hz 2019-07-25 08:11

Blir nog ett svettigt lopp i år!

Konsensus 2019-07-25 08:26

Om du syftar på Finnmarksturen, det var varmt förra året och jag tror nog söndagens race blir samma värme. Hur som helst så är loppet i Ludvika en trevlig händelse, gillar den skarpt.