Candyland – Nytt flowspår i Stockholm

Datum:
31 maj 2019 09:40

I måndags togs det sista krattdraget på Stockholms nyaste flowspår. Det är skidbacken i Fiskartorpet som bullats upp, tryckts ut och förlängts.

Spåret är ca 300 m långt och fallhöjden är 30 m. På vägen ner hinner man med sex preparerade svängar och några hopp. Inledningen består av ett halvdussin snabba pump för att få upp farten.

Andreas Danielsson

Här börjar ny stig

Man har byggt för den breda massan vilket bland annat innebär att kickarna är rätt flacka. På så sätt hålls altituden på flygturerna ner något. De största hoppen har också B-spår. Byggarna själva, Andreas Danielsson och Janne Nevla, graderar banan som blå med inslag av rött.

Här tar sig de flesta ned utan skräckkänslor samtidigt som det finns utrymme för mer erfarna att pressa ordentligt med fart ur banan. Till exempel är de första pumpen byggda så att en skicklig cyklist kan dubbla dem och det finns några hopp där man behöver kunna mjölka ut ordentligt med fart för att kunna sätta hela. Banläggaren Andreas Danielsson avslöjar också att det finns ett par ”easter eggs” att hitta för rutinerade åkare.

Rickard Croy

Banan, efter de inledande pumpen.

Väl nere i vid sjön så trampar man tillbaks upp i stigen under den gamla liften.

Lite intressant är också att markägaren valt att tillåta elcyklar i banan.

Flowspåret är integrerad i Fiskartorpets reguljära spår, det är bara att följa skyltningen för att hitta dit. Eftersom man har förlängt stigen ända ned i backen här så har också MTB-spåret fått en ny dragning under 3-400 m innan det ansluter det gamla spåret.

Noteras bör att man har dragit om MTB-spåret på några ställen för att skapa bättre korsningar gentemot ridvägarna.

 

Senaste kommentarer

olle/frost 2019-06-02 16:12

Kul att se detta klassiska område, som huserat både FROST-chill och singlespeedmästerskap får mer lek- och stigcyklingsspår.
Stockholm är på väg att utvecklas till ett riktigt stigcyklingsparadis med stadsnära, både officiella och inofficiell...

Valhalla_ 2019-06-02 21:40

Provcyklat idag och hade mycket roligt. Härligt med många hopp och kul att de var så välbyggda. Bra med smitvägar bredvid hoppen för de som inte vill hoppa. Synd att inte liften är i bruk bara. 🙂

Lejon 2019-07-07 09:02

Var på Fiskartorpet igår för första gången på ca ett år. Candyland och flowtrail var helt klart trevliga. Körde med 9åriga dottern också och för henne var flowtrailen helt perfekt att teknikträna på. Candyland däremot körde vi bara en gång eftersom u...

Rompa 2019-07-07 16:20

Är det bra uppmärkt nu då?
Jag var där för en 3v sen och det var skitdåligt uppmärkt.

Berk 2019-07-07 16:25

Nej, framförallt den nya delarna är nästan inte uppmärkt alls.