En vecka full av cykelturer

Datum:
06 augusti 2019 22:27

Idag gick det officiella startskottet för årets Cykelturvecka när över 200 cyklister gav sig iväg i samlad trupp från Tivoliparken i Kristianstad. Under veckans gång kommer deltagarna att få bekanta sig med värdkommunen genom olika tematurer på cykel.

Sedan 1983 har Cykelfrämjandet arrangerat CTV tillsammans med kommuner över hela Sverige. Varje år bjuder en ny värdkommun in deltagare till en veckas cykelupplevelse och delar med sig av sina smultronställen. I år är det Kristianstad som ska utforskas och detta görs genom tre dagliga cykelturer där deltagarna fritt väljer mellan sträckorna 3, 6 och 9 mil.

Jennie Fasth

Glad deltagare hämtar ut sin CTV-tröja

Varje dag har ett tema och i år bjuder premiärturen på konst i Wanås. Mer konst blir det under dag två då cykelturen går till Bromölla/Sölvesborg med ett besök på Ifö Center. De som vill,  kan även göra en avstickare till Nymölla kvarn längs vägen. Dag tre spenderas i Hässleholm med aktiviteter för både stora och små cyklister såsom aktivitetsrunda på Ekenabben och möjligheter att delta i visning på Hovdala slott. På kvällskvisten kommer Tivoliparken att fyllas med 60-talsmusik och på Bånken kan man höra Daniel Johansson berätta om sin färd genom Sverige på höghjuling. Fredagens tur går till Åhus och den morgonpigge cyklisten får dessutom möjlighet att slå följe med Daniel Johansson på en etapp av hans 120 mils runda genom Sverige på höghjuling. Väl i Åhus finns både stränder, Tykarpsgrottan och Absolute home.

Jennie Fasth

Deltagarna gör sig redo för avfärd

CTV avslutas på lördag med gemensam cykling från Tivoliparken till Ekenabben med möjlighet att äta gemensam picknick med medhavd mat. Därefter får deltagarna möjlighet att prova på cykelorientering med orienteringsklubben Pan-Kristianstad och cykelappen hittaut.

Jennie Fasth

Tivoliparken

Cykelfrämjandets ordförande

Jennie Fasth

Samling i sekretariatet

CTV är officiellt invigt

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer