Sponsrat innehåll från EPT Prag

Cykeldestinationer i Europa

Datum:
19 augusti 2019 11:50

För dig som har svårt att slita dig från cykeln finns det gott om resmål som gjorda för en hojsemester. Här i Sverige kan vi njuta av kilometer efter kilometer av sceniska cykelrutter med allt från vidsträckta strandvägar i söder till backiga och natursköna skogsturer i landets norra delar. För den som vill ta sig lite längre bort på två hjul ligger Europa öppet och väntar med sina härliga huvudstäder och spännande historia. Här nedan följer tre förslag på destinationer inom hyfsat nära räckhåll som utgör perfekta resmål för dig och din cykel.

På två hjul i vårt grannland

Om du är på jakt efter en weekendpaus med din cykel behöver du inte blicka långt bort. Faktum är att vårt grannland Danmark och Köpenhamn ofta hamnar långt upp på listan över Europas mest cykelvänliga städer.

Den danska huvudstaden är som gjort för cyklister med sina många cykelbanor som binder samman de olika stadsdelarna. Staden har faktiskt hela 375 kilometer med cykelleder som väntar på att upptäckas. En av dessa är den så kallade cykelslangen som slingrande binder samman en rad broar. Denna cykelbana sträcker sig från Dybbølsbro till Bryggebroen belägna på Havneholmen.

Förutom att erbjuda hisnande vyer bjuds man som cyklist på Köpenhamns vackra arkitektur och får chansen att se många av stadens viktiga och historiska byggnader. Du kan även njuta av en enastående utsikt över Köpenhamns hamn, men även se staden med alla dess tinnar och torn uppifrån. Vill du därefter utforska andra delar av den rödvita huvudstaden kan du kostnadsfritt ta med dig din cykel på S-tågen i Köpenhamn. Det är heller inga problem att ta med din hoj på regional- och lokaltågen med en särskild cykelbiljett.

Jakob Munk

”Cykelslangen” i Köpenhamn med lastcykel är en klassiker.

Trampa runt i Prag

Prag är en annan europeisk huvudstad som gjord för att upptäckas från cykelsadeln. Du tar dig enkelt runt i denna vackra metropol på två hjul, och tack vare att stadens centrum är relativt litet till ytan har du goda chanser att se mycket på kort tid. Njut av gamla stan och dess kullerstensgator, ta ett kaffestopp på ett av de många torgen eller sätt igång pulsen i backen upp mot Pragborgen.

För den som vill få ut så mycket som möjligt av sin cykeltur finns det dessutom fullt med guidade turer att bege sig ut på där man samtidigt får chansen att lära sig om stadens långa och intressanta historia.

Efter en lång dag i sadeln har Prag massor av event att bjuda på, till exempel den traditionella mountainbiketävlingen Author Pražská padesátka i september, EPT Prag (European Poker Tour) i december samt Tjeckiens EM-kvalmatch mot England i oktober.

Pixabay

Tjeckiens huvudstad Prag.

Backe upp och backe ner på Korsika

För den som längtar efter ett solsäkert cykelresmål har Korsika en hel del att bjuda på. Den franska ön må vara relativt liten, men har flera olika och intressanta cykelleder både för den som föredrar plana underlag eller letar efter en backig utmaning.

Ön håller dessutom flera kända cykeltävlingar så som den 70 mil långa Bikingman Corsica. Ett trevligt alternativ för den som vill njuta av svindlande vyer och oslagbar natur är att trampa längs med hela kustvägen till Ajacciao.

Pixabay

Världsarvsklipporna Calanches på Korsika.

Stadens stora kändis är Napoleon som föddes på ön, och här kan du spatsera på de medeltida små stråk, ta en paus på torget Place de Gaulle innan du tar tåget tillbaka samma väg som du kom med cykeln utifall krafterna tryter.

Ett annat hett tips är att besöka de rosa världsarvsklipporna Calanches de Piana med cykel. Väl på toppen har du fått din dagliga motion samt en oslagbar utsikt över vattnet samt spännande klippformationer som ”herdinnan” och ”björnen”.

  • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till marten@happyride.se
  • Taggar

    , ,
  • Kategorier

    Sponsrad artikel