VIDEO: SON – En av världens bästa dynamodrivna cykelbelysningar

Datum:
05 september 2019 21:08

SON Nabendynamo är kända för sina tåliga och effektiv dynamos som levererar cykelbelysning även i ett kallt Sverige. Vi kikar närmare på deras dynamo SONdeluxe som kostar 229 € för standard gaffel, väger 390 g, ger 6 Volt/3 Watt och kommer med 5 års garanti. Inspelat på cykelmässan Eurobike 2019.

Senaste kommentarer

Sambal Oelek 2019-09-10

...nähe, nu beställde jag en vanlig Son 28 6-bult, det verkar som det är bättre trots allt :) bra pris (?) i England just nu, får passa på innan Brexit :)

nieves 2019-09-06

+1 Det äldsta har gått +3000 (2013) och överlevt 2 cyklar, det nya för disc kanske 500 men är det ngt jag litar på så är det naven. Inte hört om mer än 1 nav som pajat någonsin så bra är dom. I mitt fall SON28 då jag ändå aldrig får upp farten i an...

bsandborgh 2019-09-06

Jag har SONnav på 3 cyklar med en sammanlagd körsträcka på strax över 6000 mil. Det som rullat längst ca 3300 mil. Helt problem- och underhållsfritt. Rekommenderas!

Sambal Oelek 2019-09-06

Men om en eker går sönder kanske man måste lossa bromsskivan. Det är ju högst troligt däremot, ekerbrott är ju inte helt ovanligt på långfärdscykling. Sist mötte jag några polacker som hade varit ute en månad, en av dem hade fått ekerbrott tre ggr p...

Raggamuffin 2019-09-06

Nej det är kanske inte ett problem, det kanske bara är jag som överdriver mina förberedelser :) Nej det tror jag inte blir ett problem. Men skivor som lossnar på MTB har jag stött på, varför de gjort det vet jag inte.

Sambal Oelek 2019-09-06

ja, men det kanske är så att om man ska ha en cyklalångthoj, då har man inte Delux-versionen!? För den är ju extra klen. Och då blir inte detta något problem :) (men jag kanske skaffar den ändå, kanske får stå ut med CL)

jolov 2019-09-06

Samma verktyg som kassetten. För du måste väl ta med dig ett kassettverktyg om den havererar på långcykling?

Spacekitty 2019-09-06

Men just bromsskivor är väl ytterst sällan någon man får problem med på landsvägen. Har nog inte ens läst något om det när det gäller alla problem folk har på IPWR, TCR, TABR, etc. Det är mest växelöron, växelförare och knäckta fälgar....

Raggamuffin 2019-09-06

Sitter själv och spånar ihop delar till mitt nya cyklalångtbygge, CL har fått mig att tveka lite på då man inte så enkelt fixar till nåt i fält.

Sambal Oelek 2019-09-06

...och med CL behöver man ett specialverktyg för att montera. Det är lite motsägelsefullt då en dynamohub är perfekt för riktiga långturer, men om det krånglar ute i fält och man behöver byta skiva blir det ju inte lika kul :) Kanske bara jag som är...