Biking Dalarna utökar med Säter

Datum:
10 november 2019 22:25

Sedan nittiotalet har Säter funnits på Sveriges cykelkarta, först på grund av den smått legendariska Säterdirten och senare tack vare sätersonen Emil Lindgrens framfart på tävlingsbanorna både internationellt och nationellt. Emil bodde länge utomlands och tävlade med fokus på världscupen i XCO. Nu ska Emils hemby Säter bli en del av Biking Dalarna, ett nätverk av tjugo orter i Dalarna som satsar extra mycket på bra cykling. 

Under hösten planeras märkning av utvalda cykelleder i Säter med Biking Dalarnas skyltprogram som tydligt visar sträckning och svårighetsgrad. Och till våren välkomnas cykelsugna att ta del av de tre första kvalitetssäkrade cykellederna.
– Det känns jättebra att få kvalitetsstämpeln att vara med i Biking Dalarna. Det känns också bra eftersom det finns ett stort intresse från många som vill cykla i Säter, säger Emil Lindgren, medlem i cykelklubben CK Natén.
Initiativtagare till Säters ansökan är den lokala cykelklubben CK Natén och processen som tagit ett år har genomförts i god samverkan med Säters kommun, berörda markägare och Länsstyrelsen.
Emil ordnar också en hel del kurser och cykel-workshops, både på hemmaplan och runt om i landet, med ett bra stignätverk runt Säter kanske vi får se fler läger ordnas i Säter i framtiden.
Dalarna är redan nu en av Sveriges ledande cykeldestinationer och nu växer nätverket Biking Dalarna, som samlar och kvalitetssäkrar cykelområden, med ytterligare en medlem. Säter är det senaste tillskottet och Biking Dalarna utökas därmed till att omfatta totalt 20 områden för cykelupplevelser.
– Vi vet vad Biking Dalarna gör för en destination och vi inser att detta kommer lyfta Säter på många olika sätt, säger Kjell Bergqvist, Näringslivsutvecklare på Säters Kommun.

Där borta ser ni en sjö med en ö. Och till vänster strax utanför bild ligger paviljongen där Quick levde väldigt länge. Men han är faktiskt från Korsnäs, inte särskilt långt från Hosjödirten i Falun.

Bland våra turtips finns en del stigar som ingår i Biking Dalarna bland annat den här superfina stigen i Rörbäcksnäs men Säter har ännu inte laddat några av sina fina stigar.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

mankis 2019-11-12

"Vad får jag för pengarna" Kul, hoppas på en tripp dit till sommaren ser även fram emot "Biking Gästrikland" i en nära framtid

scuda 2019-11-12

Allemansrätten omfattar inte gratis tillgång till infrastruktur.

UrTomas 2019-11-11

Kul med Säter, förresten!! Jag har bara cyklat där en gång, men jag måste dit mer känner jag ;)

UrTomas 2019-11-11

Annars kan man välja att se det som att det bara kostar 50 kronor att cykla en hel dag på superstigar, både "naturliga" och byggda, som det är nedlagt galet många mantimmar med hackor, spadar och hinkar på för att få till. (Ja, jag vet. Jag har var...

bokaj 2019-11-11

Glöm inte att även Mattias Wengelin och Johan Widén är från Säter! För att inte tala om den yngre generationen som är på gång t.ex. Alva och Casper Casserstedt och då känns det ändå som att jag har glömt någon :) Så välkomna ska ni vara till cykling...

Eveningstar 2019-11-11

Kommer det bli inskränkningar i allemansrätten likt på Lugnet? 🤔 https://www.lugnet.se/lugnet/outdoor/cykel-och-mountainbike.html

mikipedia_ 2019-11-11

Härligt👌 @Emillindgren ni/du får lobba för att Hedemora oxå får följa med på tåget, är ju ruskigt trevligt vid Nibbleberget.