Både Vätternrundan och Cykelvasan hoppas kunna köra sina lopp

Datum:
13 mars 2020 12:44

Både Cykelvasan och Vätternrundan hoppas kunna köra sina lopp i sommar, trots pågående pandemi med corona och att många andra evenemang ställs in.

– Att cykla något av Vätternrundans lopp bedöms i dagsläget inte innebära någon större risk för smitta, däremot är det viktigt att se över lösningar på hur vi kan minska folksamlingarna i samband med loppen. Vi har dock tiden på vår sida och ambitionen är att kunna genomföra alla planerade lopp, säger Vätternrundans läkare och medicinska rådgivare Karin Sillén.

VätternrundanTricket blir att undvika folksamlingar i samband med både Cykelvasan och Vätternrundan blir troligen en av de stora utmaningarna pga corona.

Vätternrundan fortsätter att noggrant följa utvecklingen i samhället och myndigheternas rekommendationer gällande covid-19 (coronaviruset), skriver man i sitt pressmeddlande från 11 mars:  ”Vår ambition är att genomföra loppen och vi ser över olika lösningar för att kunna göra det.”

Om covid-19 bedöms få stor påverkan på Vätternrundans genomförande kommer de omgående att informera anmälda deltagare via informationsmejl, samt i våra övriga kommunikationskanaler. Vi fortsätter att arbeta med frågan och bevakar utvecklingen.

CYKELVASAN

Cykelvasan gick också ut med ett pressmedelande strax före lunch idag 13 mars där de berättar om sin inställning till coronaviruset och kommande arrangemang:  ”På grund av coronaviruset ställs många idrottsevenemang in eller flyttas fram i tiden. Hittills är det inte aktuellt för oss. Vi hoppas kunna genomföra både Vasaloppets sommarvecka 2020 och Vasaloppets vintervecka 2021 som planerat.

Vi följer rekommendationer från svenska myndigheter och uppmanar alla att följa dessa rekommendationer och råd. Om vi skulle behöva ställa in eller göra ändringar i våra arrangemang informerar vi om det så snart som möjligt, både på vasaloppet.se och via mejl till anmälda deltagare.

Om du är anmäld och blir sjuk och därmed inte kan delta och du har tecknat Folksams Motionsloppsförsäkring gäller avbokning med läkarintyg. I övrigt gäller våra vanliga anmälningsvillkor.”

INFO om coronaviruset och covid-19

Mer information om covid-19 hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Där finns även bra tips och generella råd om vad som är viktigt att tänka på för att minska eventuell smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.