Lidingöloppet MTB anno 2020 blir kvällslopp på grund av corona

Datum:
31 mars 2020 17:02

Lidingöloppet MTB flyttas fram och körs direkt efter den stora löptävlingen som går lördag 26 september, på grund av den rådande coronaepidemin. Cyklisterna får starta klockan 19.00 på Kålltorps gärde och kommer sedan i princip följa samma sträckning som löparna tar under sitt klassiska 3 mils lopp.

– Våra deltagares hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand och mot bakgrund av situationen i landet känns det självklart att flytta vårens planerade lopp till i höst. Samtidigt är det kanske viktigare än någonsin att träna och att träna utomhus, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Förändringarna innebär att Stockholms största cykellopp, Lidingöloppet MTB, flyttas in i den stora TCS Lidingöloppshelgen som går i slutet på september.

Lidingöloppet MTB genomförs direkt efter själva löploppet, lördagen den 26 september. Deltagarna får då cykla i princip samma bana som det klassiska tremilsloppet äger rum på. Loppet blir därmed kortare än tidigare lopp och kommer dessutom genomföras i mörker:
– Vi tror och hoppas att möjligheten att få cykla den klassiska tremilsbanan under själva TCS Lidingöloppshelgen i mörkret på kvällen blir en extra häftig upplevelse för våra deltagare, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Men går det ens att köra vanliga Lidingöloppet med tanke på corona situationen?
– Vi hoppas och tror att TCS Lidingöloppet sista helgen i september ligger så pass långt fram i tiden att detta ej påverkas av coronautbrottet. Vi kommer dock självfallet att följa utvecklingen noga och hålla en tät kontakt med myndigheterna i frågan, avslutar Cecilia Gyldén.

Fakta om TCS Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet 30 är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. Numera är TCS Lidingöloppet också en folkfest som bjuder på olika distanser och typer av lopp. Visionen är att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.lidingoloppet.se

Mer information kring hur Lidingöloppets olika lopp påverkas av coronaepidemin finns att läsa på https://www.lidingoloppet.se/sv/covid-19-info/coronaviruset-covid-19/#.XnuW-nJwFcU

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.