Stor åkning från Kurt Sorge i nya freeridefilmen ”Accomplice”

Datum:
14 april 2020 13:55

Kanadensaren Kurt Sorge föddes nära de stora bergen i British Columbia i den lilla staden Nelson. 31-åringen var i krokarna när folk på riktigt började köra friåkning med mountainbikes. Killen har vunnit Red Bull Rampage tre gånger och denna vår är han en av atleterna i nya storfilmen Accomplice.

Filmskaparna Teton Gravity Research (TGR) som är en av giganterna inom skidfilm har nu kokat ihop sin andra MTB-rulle. För fem år sedan släppte man Unreal med glaciärväggscykling, björnar och ideliga ”sick”, ”insane” och en himla massa action på cykel. Om du till exempel inte har sett Brandon Semenuk’s segment från filmen kallat ”One Shot” (allt filmat i en och samma sekvens) så gör det nedan.

Men då var då och nu är nu. TGR har nu arbetat med regissören Jeremy Grant för att få fram sina andra mountainbike-långfilm. Grant har tidigare regisserat mtb-rullar som Where the trail Ends 2012 (en best of på knappa 6 min ligger längst ned för påseende) och North of Nightfall.

Garth Milan/Red Bull Content Pool

Kurt Sorge på Red Bull Rampage förra året, ett event han har vunnit tre gånger.

Nya filmen Accomplice kommer ha cykling från Himalaya, Utahs öken och även Kurt Sorges hemmaberg kring kanadensiska delstaten British Columbia. I slutet på förra veckan släpptes just delar av Kurts åkning i den kommande filmen, som en liten sån däringa retsam teaser. Yes, det är nordamerikanskt i tilltalet och sponsorerna syns givetvis rakt i nyllet på en, men det är också lika galen cykling som galet snyggt.

Kurt Sorges teaser-del från kommande filmen Accomplice

 


UR FILMARKIVET

Brandon Semenuk´s One Shot från Unreal 2015

Best of från ”Where the Trail Ends 2012”

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.