I skånska Fulltofta regleras cyklandet i olika zoner

Datum:
06 november 2020 10:49

I Fulltofta strövområde har man delat in området i fyra olika zoner som reglerar hur cyklar får framföras. Friluftsområdet ligger utanför Hörby och besökare ska leda sin cykel genom gröna zoner samt utanför anlagd väg i röda zoner. Gul zon består av känslig natur och här undanbedes cykling under vinterhalvåret. Blåa zoner klassas som aktiva och är för alla typer av friluftsliv. I dag finns ett 15-tal markerade leder i Fulltofta strövområde, men inga dedikerade leder för mountainbike.

Det finns sedan tidigare naturskyddsområden med stigcykelförbud, men detta är såvitt redaktionen känner till den första gången man sätter den här typen av zonrestriktioner för cykling i ett friluftsområde. Ni som bor i närområdet och cyklar här, hur tycker ni att det fungerar?

Fulltofta strövområde sköts av Stiftelsen Skånska Landskap, mer info finns nedan:

Pressmeddelande

Zonkarta

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

marten_larsson 2020-11-12

Har inte cyklat där men är sugen, det är fina omgivningar och bra stigar. Tycker det är bra med indelningen, tror det ger bättre förståelse för alla som är där. Alternativet blir som i Skrylle, man får bara cykla på vägar och en avsedd stig. De ställ...

Snuten 2020-11-12

Verkar rörigt. Inte en chans att hålla koll på när man växlar från en zon till en annan, eller har de skyltat tydligare på plats också?

Azog 2020-11-10

Jag håller med. Alternativet hade sannolikt varit ett totalt förbud i området och då är ju det här väldigt mycket bättre.

Jonatan F 2020-11-09

Vad vore en bättre lösning? Vi måste ju alla samexistera?

ething 2020-11-09

Jag tolkar det som att Fulltofta är ett naturreservat? Även om tanken är god ser jag inget positivt komma ur detta. De som cyklar utan hänsyn lär fortsätta göra det medan andra kommer få ordningspoliser efter sig huruvida de cyklar "lugnt nog" i rätt...

AAverdal 2020-11-09

Det är ju inte mycket till begränsningar. Enbart några ställen. Ser det mer som ett försök till samexistens. Alternativet med en massa förbud är ju värre.

LDG 2020-11-06

De kan också t.ex. skriva -cyklister rekommenderas sänka farten rejält eller leda cykeln pga begränsad framkomlighet. Att förbjuda cykling men inte vandring när det är blött för att minska markpåverkan är ett skämt och segregerande. Hatar denna tr...

Kneecap 2020-11-06

Tjena! Lät ju klart bättre då.

Johanna P 2020-11-06

Jag ska inte ge mig in i någon diskussion utan vill endast lyfta att det står ett fel i pressutskicket. Det står att cyklar ska ledas i de gröna områdena men det stämmer inte. På kartan står det bättre: cyklar rekommenderas att ledas genom betesmarke...

Jonatan F 2020-11-06

Instämmer med vem det nu var, vandrare är sämre för stigbreddning eftersom de inte går i lera. Däremot tycker jag det är klokt att man tydligt avdelar områden. Vi måste ju alla samexistera. Sedan måste ju fördelningen rimligen ske utifrån antal männi...