Cykelvasan blir virtuell, körs på Zwift på grund av corona

Datum:
01 april 2020 14:26

På grund av rådande restriktioner med coronapandemin har Cykelvasan bestämt sig för göra sina populära mountainbike-lopp i sommar virtuella, via spelplatformen Zwift. 

>> APRILSKÄMT: Denna artikel publicerads 1 april 2020 och var ett aprilskämt.

– Vi ser att e-cyklingen ökar och varför inte göra ett MTB-lopp virtuellt nu när vi har detta kaos med covid-19, säger Vasaloppets generaldirektör Kjell Felgesson.
Glöm punkteringar och växlar som inte fungerar. Skippa myggsprejen och slipp den tråkiga bilresan upp till start. Denna sommar kan du tävla på Sveriges största MTB-lopp hemma i vardagsrummet.

Cykelvasan blir inte först i världen med att köra ett stort lopp via spelet zwift, redan i januari förra året körde till exempel svenska cykelförbundet de första svenska förbundsorganiserade landsvägsloppen virtuellt via samma spelplattform:
– Vi ser en explosion av deltagare på Zwift i Sverige, både elitcyklister och motionärer. Men det finns även en helt ny grupp på Zwift som bara cyklar virtuellt. I förlängningen skulle vi vilja välkomna dem in i någon av våra 490 cykelklubbar för att cykla på riktigt, på vägen eller i skogen, säger Peo Aprilson nationell tävlingssamordnare på Svenska Cykelförbundet.

ZwiftJust nu sitter utvecklare och febrilt bygger Cykelvasans banor virtuellt.

För att vara med och tävla krävs anmälning till Cykelvasan, en cykeltrainer och programvaran Zwift. Just nu sitter utvecklare och febrilt bygger Cykelvasan banor virtuellt. Banorna ska bli så exakta kopior som möjligt av miljön från Sälen till Mora har Zwift meddelat.

De tre stora moutainbikeloppen på Cykelvasan, 30, 45 och 90 km, som hade tänkt köras lördag 15 och söndag 16 augusti äger nu rum på utsatta tider, men på spelplattformen Zwift.

ZwiftCykelvasan och Zwift går ihop med ett gemensamt event som blir världens största e-cykel lopp någonsin.

Cykelvasasprinten på 1 km som brukar gå i Lindvallen, samt Ungdomscykelvasan är bägge inställda. Det enda loppet som körs på ”riktigt” är Cykelvasans Öppna Spår:
– I öppet spår kan vi garantera Folkhälsomyndigheten och deltagarna att smittorisken hålls nere till ett minimum och därför genomför vi det arrangemanget, säger Ola Konradsson som är operativt ansvarig för Cykelvasan.

Kommande arrangemang i Virtuella Vasaloppsarenan på Zwift

Vasaloppets sommarvecka 2020

Fre 14 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Ordinarie start i Sälen EJ e-lopp!

Fre 14 aug: Cykelvasasprinten. 1 km. Lindvallen. E-cykellopp på Zwift. INSTÄLLT!

Sön 16 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. E-cykellopp på Zwift. INSTÄLLT!

Lör 15 aug: Cykelvasan 90. 94 km. E-cykellopp på Zwift.
Sön 16 aug: Cykelvasan 30. 32 km. E-cykellopp på Zwift.
Sön 16 aug: Cykelvasan 45. 45 km. E-cykellopp på Zwift.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Håkan1 2020-04-04

Nä, varför ska de bli det 🤔?

NickPick 2020-04-02

Nu blir dom våt i brallan i swedish zwift riders på Facebook.

Stumpy 2020-04-02

Körde första 25 km av Roslagsvåren virtuellt i Zwift igår. Dock med London som visuell arena, men motståndet i ERG-mode skulle vara hyffsat korrekt. Mer än en timme tycker jag dock blir för tråkigt på trainer, så 135 km klarar jag inte av. Möjligen s...

Håkan1 2020-04-02

Med tanke på att alla VR-lopp annonserades som inställda idag ligger det inte långt ifrån att det kommer skapas virtuella arrangemang istället.

rödblå 2020-04-02

Synd att det var ett skämt. Skulle gärna köra både vasan och vätternrundan i Zwift.

uandt 2020-04-01

Samma som när du inte kör vätternrundan

Roger_Edvinsson 2020-04-01

Vad skall man ha för däckstryck nu då????

Masjevel 2020-04-01

Skulle vara kul på riktigt om det gick att genomföra! :-)

jomper 2020-04-01

Min gamla Kickr Snap blev plötsligt värd något!

Freddie L 2020-04-01

Hi, hi! Nu gäller det bara att det går att skaka fram tillräckligt med trainers. Det lär krävas inhemsk produktion. Volvo får ställa om! Detta är skämt om restriktionerna runt pandemin, inte om sjukdomen själv. Inte i närheten av olämpligt....