Enduro i Isaberg och en blöt uppvisning i dirt jumps [Swede Shreds Ep.4]

Datum:
12 november 2020 11:18

Sist men inte minst för denna sommar rullar Swede Shreds ner mot Småland för att spana in Isabergs mysigaste Endurostigar och Jönköpings nya heta dirt jump-ställe. Det bjuds på hög fart, stora hopp och ja, ännu större hopp. Och så en hel del skratt såklart.

Nytt fönster

Hanna Jonsson som är programledare och hjärnan bakom denna svenska serie om utförscykling möter upp de två lokala cykelförmågorna Philip Fagerberg och Adam Larsson för en heldag på Isaberg Mountain Resort.

Hanna JonssonSmåland är fjärde och sista stoppet för serien Swede Shreds.

Isaberg är ett ställe som sedan flera år tillbaka är känt inom XC-sfären men som 2019 slog igenom på Enduroscenen med buller och bång. En otroligt uppskattade deltävling i ESS satte Isaberg på kartan och de har sedan dess fortsatt sin satsning med en helt ny hoppzon, sittlift för cyklister samt årets SM-tävling i Enduro.

Hanna JonssonIsaberg har breddat sitt utbud för cykel från mer än bara markerade XC-leder, numera hittar du enduro-linjer och hopplinje.

Det är Philip själv som är idésprutan och muskelkraften bakom den nya hoppzonen som har 6 olika linjer och totalt 29 stycken hopp i olika svårighetsgrad. Han förklarar tanken bakom zonen och hur den gått hem bland cyklister.

Hanna JonssonPhilip Fagerberg som designat hopplinjen i Isaberg testar gärna själv.

Dirt Jump A6 trails

Efter sol kommer regn och efter Enduro kommer Dirt Jumps. Som serieavslutning visar Philip upp en hyfsat okänd liten cykelpärla som ligger gömd mitt i ett villaområde i Jönköping. Dirt Jump-stället A6 trails ser för det otränade ögat ut som en helt vanlig träddunge på en helt vanlig gata men är i själva verket är ett litet hopparadis.

Tillsammans med Slopestyle-cyklisterna Tobias Jangmo och Lukas Skiöld samt BMXarna Hampus Enocsson och Ludvig Friberg så blir det en riktigt högtflygande säsongsavslutning som slutar i fullständigt kaos när regnet börjar ösa ner.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Fundadores 2021-09-04

Ni är grymma!

hannaej 2021-09-04

Tack så mycket :) I oktober kommer säsong 2 😇

LDG 2021-09-03

Är redan i spelad.

MagerValp 2021-09-03

Tack för att du blåste liv i tråden @Genilös, glad att jag hittade det här. Riktigt kul, hoppas på ny säsong!

Genilös 2021-08-26

Snubblade över serien nu såhär ett år sen. Kalasbra är väl det enda jag kan säga. När släpps 2021s säsong?????

hannaej 2020-11-30

Tack! Låten heter Walking Over Me av Grit Indie!

makeapopcorn 2020-11-22

Riktigt bra! 🙂 Jag undrar vad namnet på låten är som spelas i Ep 2, 12:50?

Åkerskog 2020-11-16

Superkul! Min sambo och mina två små döttrar tyckte att det va riktigt kul å kolla MTB på TV! Pappa brukar få suckar annars. Vi hoppas på fler avsnitt :)

hannaej 2020-11-16

Tack för du har kollat😍

larsaw 2020-11-16

+1000 Precis vad man behöver en mörk o trist måndagsmorgon i November, tack för att du fyllde upp min cykel-abstinens till bredden Hanna 😉 Nu har jag en morot att trotsa vädrets makter och ge mig ut o cykla/bygga mera stigar 🔦⛏🤩 // Larsa...