Filmsvepet: tecknad Greg Minnaar, Svensk stil och inspirerande kvinnor

Datum:
27 november 2022 19:59

Happyride har tagit en sväng på den allsmäktiga Tuben för att samla ihop ett gäng cykelfilmer som lyser upp novembermörkret.

Simon Johansson – Swedish style

Simon Johansson från Göteborg är det svenska friåkaresset som märkligt nog flugit lite under radarn i konkurrens med några av världens bästa freestylecyklister inom landets gränser. Men som han flyger, med en stil som få andra cyklister på jorden kan matcha.


Mer film från Happyride


Rapha Films – Descent

En timmes lång film om Ana Orenz som efter att ha kraschat brutalt bestämde sig för att det bara fanns en sak att göra, att återvända till samma tävling som var så nära på att ta hennes liv bara ett år tidigare.


Följ med när Danica Fife, Alicia Leggett, Hannah Bergemann, Linnea Rooke och Keely Shannon berättar sina historier om utmaningen i att vara kvinna i cykelindustrin. En historia om att lämna en säkrare karriär bakom sig, om sexism och att bli avfärdad på jobbet.


Micayla Gatto och Steffi Marth ger sig ut på en episk roadtrip i östra Kanada och utforskar cyklingen i den mer okända (för oss svenskar) delen av landet.


Lachlan Morton – A Few Thousand Hours

Lachlan Morton blev känd för den stora cykelpubliken när han 2021 tog sig han hela Tour de France sträckning på egen hand, till stor del i sandaler efter att ha fått problem med ett knä och fötterna. Nu är han tillbaka med ännu ett smått vansinnigt projekt, att sätta FKT – Fastest Know Time – på den mytomspunna, 860 km långa Colorado Trail mellan Denver och Durango.


Greg Minnaar – Fearless, almost

En tecknad film om hur det gick till när den fyrfaldige världsmästaren i downhill, Greg Minnar bröt nacken under träningen inför världscupen i Val di Sole tidigare i år. Det visar sig att en av världens mest orädda cyklister faktiskt har en skräck i livet, att flyga helikopter. Något som ofta blir resultatet av att sätta huvudet i en sten och bryta nacken under en cykeltävling…


Den kanadensiska friåkaren Bas van Steenbergen bor ganska så drömmigt med leder precis utanför huset.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer