Senaste innehållet av Hoffstrom

 1. H

  Nya Orbea OCCAM

  Jag är ingen proffscyklist och inte någon XC cyklist heller. Jag har redan problem med ett knä. Har inte märkt av någon försämring än. Jag vill ha en bra alllround cykel som jag kan bomba med nedför lättare downhillstråk men som mest kommer cykla stig. Det H30 inte klarar med mig på beror inte...
 2. H

  Bikeshop.se

  Jag beställde hjul därifrån för en månad sen. För 4k. Jag mailade dom för att dubbelkolla lagerstatus (Efter jag beställt). Fick snabbt svar och hjulen levererades från Norge inom en vecka. Inga extraavgifter och inget krångel.
 3. H

  Nya Orbea OCCAM

  Spacer till vad?
 4. H

  Nya Orbea OCCAM

  Dom nya hjulen gick på ca 4000. Swiss M1900. Jag valde mellan Merida One-forty och Occam H30, samt Commencal AM Trail eller vad den nu heter? Jag föredrar Downhill men cyklar mest stig. Har haft en mer Freeride Gravity cykel innan men behöver en som är bättre uppför också. El-mtb är egentligen...
 5. H

  Nya Orbea OCCAM

  Eftersom jag är pryltokig så beställde jag 30mm fälgar till min istället. Jag märker ganska stor skillnad. Bland annat den lägre vikten. Trodde inte jag skulle märka någon praktisk skillnad utan mest "ville ha". Över förväntan får jag säga! Bromsarna har jag inte känt behov av att byta ännu. Får...
 6. H

  Få loss Centerlockbricka hjälp!

  Tack för svar. Lyckades lossa den. Det gick genom att hålla verktyget på plats med med full kraft och sedan göra "korta bankningar" istället för att försöka dra med kraft. Då lossade det lätt.
 7. H

  Få loss Centerlockbricka hjälp!

  Någon som har tips på hur jag får bort centerlockbrickan för att kunna ta av bromsskivan? Den sitter som berget och jag är rädd att paja den om jag gör fel. jag har en bbwrench (sån som passar till Hollowtech vevlager) men den greppar inte helt hundra. Många videos på yt visar att man använder...
 8. H

  Byta styrstam, kant i kant?

  Det finns ”lägre/mindre/smalare” spacers att köpa.
 9. H

  12s slx frågor

  Uppdatering. Har nu testat lite snabbt. På lättaste växeln börjar kedjan hoppa ner efter 1/4-1/2 varv. Näst lättaste efter 1/2-1 varv. Tredje lättaste efter ca 1 varv. Här klarar den sig lite längre om man snurrar långsamt. Återigen ska tilläggas att cykeln inte är inkörd än, alls.
 10. H

  12s slx frågor

  Hur ser en godtycklig kedjelinje ut? 10-11s om man har i lättaste växeln? Var går gränsen? Det är okej att den går hur snett som helst?
 11. H

  12s slx frågor

  Det är mycket möjligt att det kommer att gå helt problemfritt när jag väl är ute och cyklar. Däremot tycker jag inte att kedjan ska vara så känslig att den hoppar ner när man trampar bakåt på hela tre växlar. Då väljer jag hellre en annan produkt.
 12. H

  12s slx frågor

  Detta är ju hyfsat uppenbart och logiskt. Med komponenter i slx klass eller högre kan jag tycka att det ska vara konstruerat så det löser en sån sak och att det fungerar. Att kedjan är stel när den är ny köper jag och att det kan vara därför det blir så påtagligt.
 13. H

  12s slx frågor

  Oklart 😅 kan inte kolla just nu dessvärre.
 14. H

  12s slx frågor

  Ja jag är ingen världsmästare och jag flyger inte fram men stig och tekniskt är det jag gillar att cykla. Därför är det viktigt för mig att kunna anpassa fötterna efter terräng.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer