Senaste innehållet av LFE

 1. LFE

  Bromsskivor, fukt och kalkonskrik

  Tricket är väl att hitta en bra kombo av belägg+skiva för respektive hjul så att ett konsonant musikaliskt intervall erhålls när de skriker tillsammans? Vill minnas att jag fick till en stor ters med min förra uppsättning bromsar.
 2. LFE

  Bullitt Cargo Bike (en tråd om)

  Tack för tipset! Jag kikade på lite mtb-hjul för bakhjulet, men man vill väl gärna ha 32-36 ekrar och då går ju en del bort. Bygga själv kan vara ett alternativ, då kan jag återanvända både ekrar och nav från de gamla hjulen om jag har tur med måtten. Ska kika på Veloform!
 3. LFE

  Bullitt Cargo Bike (en tråd om)

  Vill någon tipsa mig om lämpliga nya hjul till min nyligen införskaffade men synnerligen begagnade Bullitt? Ramen är vit så det är ofattbart viktigt att de är helsvarta.
 4. LFE

  Byggtråd – uppfräschning av en Nishiki Mixte

  Har inte Nitto något lämpligt styre i sitt sortiment?
 5. LFE

  Krossa tyskarna! visa din Italienska racer

  Tack! Det är systemhjul som heter Ritchey Classic Zeta. Har ingen tidigare erfarenhet av dem, men lätta (ca 1450 gram) och prisvärda är första intrycket.
 6. LFE

  Krossa tyskarna! visa din Italienska racer

  Visserligen inte min cykel, men en cykel jag precis byggt ihop åt en god vän.
 7. LFE

  [OT] Lika som bär tråden

  Med reservation för att cykelhållaren à la TGR har lite mer ögonskugga och löper linan ut med mustaschen hela vägen ner i stövlarna.
 8. LFE

  Kassett skrapar emot navet, vad ska jag göra?

  Du behöver väl framförallt en insexnyckel av monumentalstorlek (typ 14 mm eller något liknande?) till bulten som låser vänster pedalarm mot axeln? Kanske sånt som alla riktiga män har hemma, men jag för min del fick lov att anskaffa en sådan till mina Centaur-vevar (den äldre 10-delade...
 9. LFE

  Krossa tyskarna! visa din Italienska racer

  Roligt att någon annan än jag rullar omkring på en RAN.
 10. LFE

  Byggprojekt -Modern Italiensk veteran. Neo-retro. Bland annat, Basso, Celestegrön Bianchi, Eddy Merckx Corsa Extra

  Eller så säljer du vevarna och lyxar till på blänkande nytt vevparti för rätt billig peng från Planet X. Finns i både svart och silver, men silver ser bra mycket lyxigare ut. https://www.planetx.co.uk/i/q/CSCAVE10/campagnolo-veloce-10-speed-chainset
 11. LFE

  Rea på Velo Orange – gruppbeställning avstyrd

  Goldsprint shop I Berlin har hamrade svarta VO i 45 mm och bra utbud i övrigt på skärmfronten, om det fortfarande var ett alternativ. https://www.goldsprintshop.com/Velo-Orange-Hammered-45-mm-Fender-700c-silver
 12. LFE

  HJÄLP! Nedre styrlager till Colnago World Cup 2.0

  Aha, vidare efterforskningar ger vid handen att jag kan skippa ringen och kleta fast kulorna i koppen medelst fett. Lyckan är total.
 13. LFE

  HJÄLP! Nedre styrlager till Colnago World Cup 2.0

  Känns inte som att den där pyttelilla gummiringen kan täta något vidare, men det var ju mycket fett och INTE mycket skit i och runt lagret. Kan det vara så lyckligt att jag bara kan hitta en ny ring med kulor? Mitt googlande tyder inte på det, men jag är ingen vidare googlare heller. Vore...
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer