Senaste innehållet av Schoobang

 1. S

  Den stora visa din FM936-tråden, eller: Wings brevvänner

  Min XL standard med 120mm och 2,4” sommardäck. 10,8kg. Det mesta i bongoplast efter sommarens uppgraderingar/köp- och säljfynd.
 2. S

  Nya Orbea OCCAM

  testa olika höjder på sadelstolpen och se om det hjälper. Så var det för mig. Det knakade bara runt den höjden jag ville ha. Löstes med lite eltejp långt ner på stolpen. dock var det en oneup dropper som har lite speciell form. Om du tror det är sadeln så kan du testa att ta bort sadeln och...
 3. S

  Nya Orbea OCCAM

  knakar det när du trampar både sittande och stående? På min occam orsakade sadelstolpen knak och på min andra hoj med sadel med kolfiberrails så knakade sadelinfästningen.
 4. S

  Cykel handlare Stockholm

  Cykelhuset i upplands Väsby kan ju ha ngt. Kolla deras hemsida. Ligger precis vid E4an norr om Sthlm så ingen omväg om du ändå kommer den vägen.
 5. S

  [Byggtråd] FM936 XL

  jag är 190cm och hade också en gammal (2018) jeffsy, men i XL. Valde mellan L och XL på FM936an och landade på XL tillslut. Ångrar mig inte men hade säkert varit nöjd med L också. XL kan kännas lite osmidig ibland vid trixiga klättringar. Efter att ha kört fm936 parallellt med jeffsyn förra...
 6. S

  Nya Orbea OCCAM

  Nu kör jag visserligen XL men jag ligger mitt i det rekommenderade längdintervallet och jag skulle inte vilja ha en kortare cykel. L och XL har ju dessutom 50 eller 55mm långa styrstamar så du kan ju korta ner 2cm där.
 7. S

  YT Jeffsy - The tråd

  det är precis som astraboy säger så länge största drevet inte är för stort för din bakväxel. Jag tycker Sram xg-1175 har bra pris i förhållande till vikt. Inte mkt dyrare än 1150 men relativt mkt lättare.
 8. S

  Satsning på MTB i Mälardalen

  Är det någon som har testat banan? Vad är status? och är det värt att slänga cykeln i bilen och åka dit och köra om man bor några mil bort?
 9. S

  Nya Orbea OCCAM

  Tror jag löste problemet efter lite labbande. Oneup-stolpen är smalare mellan ca 20-60mm från botten. När detta hamnade i överkant där ramens överkant möter sadelröret så var det inget som höll fast botten på stolpen, och glapp och missljud uppstod. Lösningen för mig var att dra några varv...
 10. S

  Nya Orbea OCCAM

  Tack för info! Jag kör OneUp 180mm 20mm från max i en XL-ram så det kanske är så att stolpen hittar ngt ljudligt att skava mot just på den höjden. Om jag slammar min stolpe borde den ju nå nästan lika djupt som du kör. Jag får labba lite till.
 11. S

  Nya Orbea OCCAM

  Är det någon annan här som upplever att sadelröret har en större diameter än 31,6mm? Min stolpe är ”lös” i botten vid ca 25cm insert vilket medför ett extremt irriterande ljud vid varje tramptag. Höjer jag stolpen 10cm så försvinner problemet (och vitsen med dropper...). MY2021 i bongoplast.
 12. S

  Nya Orbea OCCAM

  14,3kg landade den på, tubeless och med pedaler. Rejäl kontrast mot min 120mm XC-hoj som väger ca 11kg. Dom kommer komplettera varandra fint =)
 13. S

  Nya Orbea OCCAM

  jag hade en jeffsy av tidigare modell (2018) och med ungefär samma nivå på komponenterna och den var märkbart lättare. Tror nuvarande jeffsy väger ungefär samma som occam. Jag får väl överväga lite uppgraderingar framöver. Det är ju alltid kul. Kanske styre i bongoplast och finare hjul? Nu är...
 14. S

  Nya Orbea OCCAM

  Oneup-droppern åkte på. Den är 40 gram lättare och ger mig 10mm mer travel. Och jag har en på min andra cykel som funkar svinbra. Slänger väl ut originalpinnen på köp & sälj. Jag hann ta några varv med cykeln på tomten innan regnet. Känns bra men det är en tung och stadig pjäs =). Nu åker den...
 15. S

  Nya Orbea OCCAM

  Det blev en Occam! Ni som har erfarenhet, har ni några tips på hur man ställer in den bäst? Är de rekommenderade dämparinställningarna ett bra utgångsläge? Och är det ngt man bör komplettera med eller uppgradera direkt? Mer än tubeless och rövvänlig sadel dvs. Är folk generellt nöjda med...
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer