Senaste innehållet av soddamarre

 1. soddamarre

  Nya Orbea OCCAM

  Gissningsvis till dämparen. Jag köpte i butik och fick inte med någon. Fick inte med nåonting alls faktiskt. Yes, ser lite missanpassat ut. Som om sadelklämman borde varit dubbelt så bred eller något.
 2. soddamarre

  Nya Orbea OCCAM

  Nåt i stil med https://thelostco.com/collections/fork-parts/products/2021-fox-34-grip2-damper-upgrade-kit m.a.o. Ska ju tydligen passa. ”This upgrade kit will fit any 2016 or newer Fox 34 that is not the Rhyhtm or Step Cast series forks.”
 3. soddamarre

  Beställningsbekräftelse från Bikester?

  Det hände mig förra veckan också. Det tog en halvtimme eller något innan den dök upp i orderhistoriken men något bekräftelsemail kom aldrig. Däremot kom mailet om att grejerna hade skickats.
 4. soddamarre

  Nya Orbea OCCAM

  Storlek skulle jag nog säga XL. Jag har L på mina 183 cm mest för att mina ben inte är långa nog för en vettig dropper på XL. ST-vinkeln är så brant att du kommer ganska nära styret så den upplevs inte så stor. Jag velade också mellan en uppgraderad alu eller en standard carbon när jag skulle...
 5. soddamarre

  Frågor man inte vågar ställa, egentligen....

  5 mm snabbkopplingen går genom en 9 mm ihålig axel, men det finns också 9 mm QR thru axle, så jag svarar "kanske"...
 6. soddamarre

  Nya Orbea OCCAM

  Det är också milsvid skillnad i trampeffektivitet på occam och spark. Sparken har reglage på styret för låsning av dämpare, räkna med att behöva andvända den!
 7. soddamarre

  Redovisa din före/efter statistik(vikter) på cykeldelar du uppgraderat

  Kan ni inte plotta ut alla uppgraderingar i en graf också med viktbesparing på x och kostnad på y? :giggle:
 8. soddamarre

  [Artikel] Shimano släpper 12-delad Deore M6100

  +1 på den. kortare vevar än 170 så hade de nog kunnat vinna mycket mark i barn/junior-segmentet. reglagen har jag inte sett så stora problem med dock.
 9. soddamarre

  Barncyklar samlingstråd

  Den här dök upp nyligen på xxl och såg ganska prisvärd ut. Singelklinga fram och 1,2 kg lättare än trek. https://www.xxl.se/white-xc-275-ltd-jr-20-terrangcykel-junior-svart/p/1169334_1_style Annars har jag också sneglat på Marlin som vettigt alternativ. Den ser ut att ha en rätt schyst ram, men...
 10. soddamarre

  Barncyklar samlingstråd

  Jag vet inte vilken variant du tittar på men det kan vara värt att ha i åtanke när när du jämför att en stel gaffel inte sjunker ihop när man sätter sig på den medan en dämpad gaffel får brantare vinkel. Nu sjunker ju inte de dämpade gafflarna ihop något nämnvärt på barncyklarna över lag men det...
 11. soddamarre

  Barncyklar samlingstråd

  Oj, lång fråga, jag punktar... 🙂 Vägde 10,4 när jag byggt ihop den och 11,0 när jag monterat stöd och skärmar. Hon är 125 cm lång och sitter något utsträckt, inte för stor utan mer att hon är i nedre delen av spannet. Ståendes är den perfekt. Bromsarna är ju budget men de funkar ruskigt...
 12. soddamarre

  Kaffe, vad har du i kvarnen/koppen

  Aah, jag trodde du gillade Guji Gigesan. Rushashin är lite åt samma håll fast lite riktigt lika söt.
 13. soddamarre

  Barncyklar samlingstråd

  Vi köpte den en vecka före kampanjen men den är ordentligt testad! vad undrar du?
 14. soddamarre

  Kaffe, vad har du i kvarnen/koppen

  Kör också Per Nordby just nu 🤜🤛, det är rävens rester i den ena kvarnen och Rushashi i den andra. Rushashi borde du nog prova @Stervelo , den kan falla dig i smaken!
 15. soddamarre

  Barncyklar samlingstråd

  Det blir nog inte åt skogen. Dottern är 125cm och hon har god marginal på den tycker jag.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer