• Re: Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

  Av:
  Manurhin2
  us930 skrev:
  GoranS skrev:
  Såg inte helt oangenämt ut.
  Nej, detta var verkligen en av mina bästa dagar som cyklist, fantastiskt väder, härliga vägar och bättre krafter i benen än vad jag visste!

  Mvh Ulf S.

  En riktigt bra första tur också där du får med 3 av vägarna som bör köras .
  GC60 upp till San Bartelome' , toppbestigningen och sist men inte minst GC65 från San Bartelome' nedåt ( som också är fin uppför ) .
  Hoppas du blundade mellan Sån Bartelome' och Ayacata , den biten är risig .

  M

  ______________________________________________________________
  Inte fullt lika halvfet men tröttare .

 • Re: Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

  Av:
  LCHF(!)
  nisseson skrev:
  Jag har som GoranS varit framme och spanat på GC-505 söderifrån, då för ett par år sen (2015). Minns inte mer än att det jag såg gjorde att jag inte ens övervägde att prova, och då anser jag att GC-605 är i fullt acceptabelt om än halvrisigt skick.

  Med det sagt, det är bara knappt 1,5 enkla km fin asfalt från Soria tills där asfalten tar slut, så kör bort och kolla så får vi veta! :-) Är den cykelbar med LVG-cykel så är jag bara glad att veta som ett alternativ för nästa resa.

  Jag får helt enkelt cykla dit bort och kolla och sedan återkomma med rapport. Men jag är skeptisk, har för mig att det är grusväg.
 • Re: Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

  Av:
  us930
  Manurhin2 skrev:
  us930 skrev:
  GoranS skrev:
  Såg inte helt oangenämt ut.
  Nej, detta var verkligen en av mina bästa dagar som cyklist, fantastiskt väder, härliga vägar och bättre krafter i benen än vad jag visste!

  Mvh Ulf S.

  En riktigt bra första tur också där du får med 3 av vägarna som bör köras .
  GC60 upp till San Bartelome' , toppbestigningen och sist men inte minst GC65 från San Bartelome' nedåt ( som också är fin uppför ) .
  Hoppas du blundade mellan Sån Bartelome' och Ayacata , den biten är risig .

  M

  Det gjorde jag nog, kanske lite väl mycket för det blev en punka på väg ner där.....

  Så... igår var planen Soria t.o.r., på papperet en lite lugnare tur än dagen innan....

  Sov gott och länge och kom iväg först vid 10.30 tiden.... Frukost på ett fik nära hotellet och sedan iväg...

  Rullar ut genom P.d.I. och Maspalomas... Det har känts bättre än väntat i kroppen efter fredagens topptur under natten och morgonen men redan när jag rullar GC-500 efter kusten mot Arguineguin så bär det emot lite, i varje uppförslut så kommer den där molande känslan av kraftlöshet och jag får gå ner ett par växlar lägre än normalt, borta är den sprittande pigga känslan från fredagen, toppturen har nog satt sina spår trots allt.... Funderar för ett ögonblick på att stanna och ta en baddag vid havet istället, men tvingar mig att cykla vidare.... Helt plötsligt så är jag dock framme vid rondellen vid El Pajar... missar avtaget och får vända om efter ca 200m.
  Här är det många cyklister idag, blir omedelbart efter rondellen omkörd av två målmedvetna och sammanbitna herrar som håller betydligt högre tempo än jag. Att försöka följa dem känns omöjligt, men 200-300m längre fram så ser jag ett par, tjej och kille som håller ungefär samma hastighet som jag, kanske att jag kan komma ikapp och slå följe med dem....?
  Vägen ringlar sig fram genom en djup dalgång och den svalkande vinden från havet har nu ersatts av tryckande hetta mellan bergssidorna... Håller lite koll på paret framför mig men avståndet är ganska konstant och när jag rullar genom en liten by så ser jag att de stannat för att köpa lite förnödenheter för resan upp, inget sällskap med dem alltså!

  Det känns som vägen är i princip platt här och jag väntar på när stigningen ska börja...
  Passerar ett par herrar som verkar ha stora problem redan innan den riktiga stigningen har börjat, en av dem orkar knappt besvara min hälsning och jag tänker att han vänder nog om snart....
  För varje platt meter som går nu så tänker jag att nu måste det snart bära iväg uppför, för det är ju trots allt ca 750m upp till Soria och för varje platt meter som går så blir ju stigningen värre....
  Till slut så kommer den dock och jag ser en föredömligt informativ vägskylt som säger att nu är det 7.7km kvar och det brantaste partiet tydligen är 14,4% (om jag minns rätt).
  Återigen så passerar jag några slitna kämpar som kryssar fram över vägen, men jag hälsar dem snabbt och fortsätter uppåt.
  Jag hade en välfylld vattenflaska när jag startade, men i den tryckande hettan mellan bergssidorna så måste jag ofta ta en klunk vatten och jag funderar på om det verkligen kommer att räcka till Soria...

  Benen känns ganska loja och jag får ställa mig upp ideligen för att orka... Igår var det skönt att cykla men idag.... ja, i ärlighetens namn så går det mest på viljan uppför nu...
  Kastar en blick neråt i serpentinerna men ser ingen..... förmodligen har de stackars satarna vänt ner igen....
  20190601_130817.jpg
  Intalar mig hela tiden att....: Jodå Ulf, du älskar det här med att cykla i berg så kom igen nu.....
  Pannbenet och envisheten vinner och så småningom så planar det ut lite och jag börjar få målvittring....
  Vattnet i flaskan är slut sedan en bra stund och jag längtar efter något att dricka... Den där Juicen som det har skrivits så mycket om här hägrar framför mig...
  I ett litet samhälle så pekar en skylt mot Soria och jag tänker att nu är det nog ganska nära, men vägen tar ytterligare några svängar och back- knixar, men slut så ser jag en husgavel med texten restaurang! Om det är "rätt" ställe har jag ingen aning om, nu är det bara dryck och mat som gäller....
  20190601_142631.jpg

  Beställer mat, dryck och Juice. Här är det flera cyklister som stannat och alla hälsar mig glatt, härligt med gemenskapen cyklister emellan!
  Samspråkar lite med ett norskt par som också stannat till här, och intar lunchen och Juicen och även en Barraquito till dessert.
  20190601_134935.jpg

  Så småningom så är det dags att rulla vidare, benen säger mig dock att det är dags att vända hemåt, neråt igen och så får det bli.
  En bit neråt i serporna så ser jag plötsligt att det står något stort mitt på vägen någon nivå nedanför mig och jag tänker att det kanske är en skylt för något vägarbete eller så, men när jag kommer fram så ser jag att det är en stor påfågel som spatserar runt på vägen!
  20190601_144009.jpg Den verkar lite vilsen men ser inte skadad ut eller så, så efter en stund rullar jag vidare ner, men signalerar till mötande att sänka farten.
  Efter en stund så kommer jag fram till kustvägen GC-500 och tar sikte på Playa del Ingles igen. Idag är det faktiskt lite medvind här och det känns fint för nu längtar jag bara hem till hotellet igen. Efter att ha passerat de stora trafiklederna i Maspalomas området så kommer jag slutligen fram. Samma procedur som föregående dag, badbyxor på och mot poolbaren.....

  Mvh Ulf S.
 • Re: Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

  Av:
  Paul D
  Manurhin2 skrev:
  GoranS skrev:
  Om du tycker vägen mellan Barranquillo San Andres är dålig tror jag INTE att du kommer att uppskatta vägen från Soria till Ayacata (den som på Google maps benämns GC-505). Den är klart sämre och ren grusväg efter parkeringen jag nämnde (om inget ändrats sen jag var där). Går att se början och slutet i Google streetview.

  Tror den är ganska ok uppför , brukar finnas stråk med " finare " asfalt men den är helt klart dålig i perioder .
  Jag skulle inte tveka att cykla den uppför .

  Mitt sista minne är dock nerför på väg hem från Vott i kallt väder , det rekommenderas inte .

  M
  Ursäkta sen kommentar.
  Ser att M o G har olika minne av sista biten av GC 505. GC 505 ansluter alltså till GC 605.
  För att vara extra tydlig så tror jag ni menar avsnittet som startar vid högsta punkten i Soria. Man tar där vä in mellan husen o det brantar direkt upp mot 10-12%. Skyltat cykelförbud den vägen. (Tidigare avbildad i detta forum).
  Kan hålla med om att standarden är låg. Har aldrig varit grusväg MEN bitvis grus på vägen🤗 Sista åren lagats hjälpligt. Först med betong i värsta STORA hålen. (Jag beskrev tidigare hur cyklist pressat sig igenom en sådan färsk lagning av obrunnen betong).
  Inför tredagarsloppet Epic Gran Canaria i april så kostade man även på några klickar asfalt lite här o där. Sista temposträckan startade i Filipinas o mål i Ayacata.
  Håller helt med Manhurin 2 att (om vi nu menar samma väg) den är klart åkbar. Försiktigt utför o full gas uppför 🤗
 • Re: Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

  Av:
  GoranS
  Den väg jag avser är den som visas på kartan nedan. Av diskussionen med frågeställaren är jag rätt säker på att det är den vägen som denna person också avser. Jag har inte mer koll än att google maps kallar den för GC-505. Vid Cascada de Soria övergick den i grus när jag var där och tittade vilket förvisso var för ett antal år sen, men jag har inte läst/hört något som indikerar att detta skulle ha ändrats sedan dess. Google streetview har också övergång till grus vid den kurvan.
  Capture.PNG
  Redigerad 3 gång(er). Senaste ändring 2019-06-13 12:44 av GoranS.

 • Re: Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

  Av:
  Manurhin2
  Ja det blev en väldig soppa av detta men är väl färdigutrett vid detta laget .
  Full fart rakt fram avses och inte cykelvägen mot gc 605 .

  ______________________________________________________________
  Inte fullt lika halvfet men tröttare .

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in

KÖP & SÄLJ