• Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  larsaw
  Det är ju en episk uppladdning ju!
  Den ena sover sött i egna sägen för att gå upp ottan....

  IMG_3273.PNG

  Medans den andra rullar runt i obygden natten innan...

  IMG_3272.PNG

  Kör hårt nu gubbs! Bryt vad som krävs men skada er inte, nästa helg är det ju Quick'n Dirty som gäller ;)

  // Larsa

 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  mikipedia_
  Kör hårt nu!
  V förväntar oss pov från båda😋

  Mitt projekt
  https://happyride.se

 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  Luthman Photography
  Jag förväntar mig flopp, läggmatch eller uteblivet rejs.

  ______________________________________________________
  http://www.luthmanphotography.se
  https://instagram.com

 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  larsaw
  Just nu på Insta!!!

  IMG_3274.PNG

  Jag förväntar mig dementier och ursäkter från Jofa samt segerdans glädjefylla från Henke 🎉
  Och vad händer med Jofa's hoj? Har Henke redan lagt ut den på Blocket?

  // Larsa

 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  fredrik168
  Vilket antiklimax!! Ingen förvarning vad som var på gång och antagligen är jag där imon!
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  H.
  Men vad tusan. Bättre än sådär kan ni väl?

  Och i sverige brukade man ju i alla fall förr ha två åk på sig...

  Eller ett kvalåk och ett raceåk.

  Det känns ju trist om det skulle avgöras på ett så där fånigt sätt.
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  Henrik83
  H. skrev:
  Eller ett kvalåk och ett raceåk.

  Det vart både träning & kval, som Jofa överraskande vann! Det var dessutom riktigt tidtagning & stående start, samt race hela vägen från toppen till botten. Främsta skälet till att det blev lite ”hemligt” var väl en kombination av att inte behöva skjuta på det igen, ihop med dagens väderprognos.. Men som kompensation kommer en RR under morgondagen, XC-Jofa har säkert ett gäng bortförklaringar att bjucka på bara han hunnit få i sig tillräckligt många pilsner.
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  jofahjalm
  Jag jobbar på att dricka ihop en förklaring...
  IMG_7306.JPG
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  Vernersson
  jofahjalm skrev:
  Jag jobbar på att dricka ihop en förklaring...

  Rekommenderar belgisk ale för ändamålet.
  Alkoholstarka öl som både dövar smärtan och främjar förklaringskreativiteten bättre än (relativt) alkoholsvaga weissbier :-D

  ¯\_(ツ)_/¯
  Rumors are carried by haters, spread by fools, and accepted by idiots.
  

 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  EST
  Grymt hitta du har alltså tagit årets med prestigefyllda seger är det så jag ska tolka det😀😊😀😊😀😊😀😊


 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  Henrik83
  Jaha, nähä, off season. 2017-års racesäsong går mot sitt slut. Mörker misär & fyra, fem månader med självmordsstatistik i topp är vad som nu väntar.
  Men det finns mycket kul & se tillbaka på, mycket har dryftats här i tråden.
  - Åka 29” brötcykel is the shit!
  - Malaga med Korvfest-ligan..
  - Årets ESS-serie
  - EWS’en på Irland, värsta grejen! Race 2 på Irland, mumma!
  - Sen självklart, Kampen om Kristin

  Fakta: Kristin är en svart DH-bana i Järvsö. Det är Sveriges två bästa minutrar med cykling om man gillar fart & stök. Den lämpar sig inte för farsor på hyrcykel & medtagna hockeyskydd.

  Bakgrund: Kristinkampen var från början en helt intern grej inom Crème Fraiche Bicycle Club. Tanken har aldrig varit att sätta KOM. Tim Hedmans tid känns som en utopi. Jag är rätt kass på att cykla jämfört med dom som är duktiga på riktigt, Jofa är ännu sämre. Men det betyder inte att vi inte kan ha kul när vi tävlar. Tvärtom. Faktum är att de senaste tre åren har Jofa bara lyckats med en enda sträckseger sett över alla otaliga race vi kört, gissa vem som har roligast?

  Men, en sensommardag 2016 föddes Kampen, när Jofa fick syn på att han & jag hade snarlika tider i Kristin. Snabbt fick han hybris & trodde hans våp till DH-cykel skulle kunna sätta min f.d. Yeti SB6c på plats. Ha!
  Stor i mun började han så hetsa om den tyska förträffligheten, det ultimata spårvalet i droppet osv. osv. Någon sån där rökartid kom dock aldrig utan Jofa valde att avsluta 2016 genom att sätta allt på ett kort. Det gick som det gick & Jofas näsa gick av. Episkt. 1-0 till kolfiber & ankelstrumpor.
  Sen hände allt som står här i tråden plus en hel del mer & sen så var det då äntligen dags efter många om och men..

  Jofa bokade stuga i fredags morse. Jag, lätt drabbad av en klassisk man cold satt på jobbet med feber & kallsvettades. Långt ifrån bästa upplägget när man ska riskera livet på en MTB. Jag vågade inte lova något men nog f-n skulle’re kunna bli lite kamp. Parkinson-F5 på yr.no & lördagen var helt klart helgens bästa dag för race. Danny Hart & Champery i all ära men att köra fullt i Kristin i blött är förenat med både en & två risker. Att bränna ut i spenaten i 35-40km/h bland stenbumlingar & stockar är inget jag vill testa, Inte ens för evig berömmelse & rikedom.

  Jag rundade av fredagskvällen med en rejäl virre, en halv karta alvedon & tidigt i säng. Snälla vakna frisk, snälla vakna frisk, snälla vakna frisk..
  05:30, hur känns det? Nja, det får f-n funka, vädret.. Mer alvedon & lite frulle sen så var bilen lastad lagom till 7. Mot Järvsö! Mot Kampen!
  Lagom till U-sala började alvedonen göra susen & modet steg. Passerade Tönnebro & termometern tyckte det var dags för vinterdäck, kul kul..

  13C8B1D0-680F-47BA-A5C1-BFE8BE05A36C.jpeg

  På riktigt, vet nån vad som hände med gamla Sibogrillen? Tanken slår mig varenda gång man passerar..

  F65824A5-2D16-416E-A5A0-981000B48A4E.jpeg

  Hitta en skön playlist på Spotify. Den varvade bl.a. Tina Turners Simply the best med nån discodänga som hette I am the greatest & sen toppat med R. Kellys The worlds greatest. Tyvärr hette inte listan ödmjukhet, det hade varit roligt.

  92353135-1854-46A2-9E89-C9E729701A65.jpeg

  Höst & Järvsö, magiskt. Sommar & tischa i all ära men DH är som bäst nu såhär på hösten.

  E0A502F9-64E9-4FB8-81AF-40AD53C3F8EA.jpeg

  B793615D-E363-4721-95C4-7D3C9F369C02.jpeg

  Väl framme så visade det sig att det pågick filminspelning i Kristin. Oh no! Mot Manolito.. Sväng sväng & sen var man redo för lite roligare utmaningar. Vi kom snabbt överens om att köra så snart som möjligt så att hyrfolkspatrasket inte hunnit få storhetsvansinne & lämnat Barbro för mer lustfyllda & utmanande stigval.

  Film-teamet lämnade ganska snabbt & banan blev tom. Träning & kval! Det var fuktigt. Det var kallt. Det var massor med löv. Det var mycket halare än förväntat. Det var skitkul helt enkelt. Rock Razor i bak var väl inte riktigt rätt val men lagt kort ligger & det man tappar i bromsgrepp vinner man på med högre fart, eller? Det gick faktiskt inge vidare där första åken. Löven gjorde det svårt att se alla stenar & det kändes inte helt hundra. Som tur var så bitchade Jofa ännu mer. Lite mer fukt så hade nog den vita flaggan kommit fram. I liften var han dock kung!

  2AFCBBB7-3D13-4872-8EC4-F16957F3FFC3.jpeg

  Det var sen lite oklart hur det gått till, men Jofa ansåg att han vann kvalet & skulle få köra sist. Jag försökte lämna protest hos tidtagningskommissarien men till ingen nytta, resultatet stod spikat. Nåväl.
  Race time! Äntligen! Vi hade bestämt oss för att köra med stillastående start hela vägen från första käpparna & sen målgång nere vid röda stugan vid liften. Lite längre än Strava-segmentet, mycket roligare.

  6FADC3F4-7FAB-4B48-BA3A-61456CD919A3.jpeg

  Jag gick ut stenhårt & laddade fullt ut över första klipphällarna. Som vanligt innebär det att man måste bromsa extra hårt inför droppet. Man borde testa & va lite smooth istället.. Ner för bergknallen, genom bermen & vidare till vänsterböjen. Här var det nära att Jofa fick evig triumf, tappade känslan helt för framhjulet & missade totalt den vänstra höga linjen över rötterna. Genom kurvorna, fel spår i stenkistan, massa lös sand & scary-moment nummer två när framhjulet bara washar iväg & inte alls vill svänga. Med knapp styrfart kom jag ner för droppet ut i skidbacken & taktiken las om. Smooth is fast säger dom ju så det vart på lite halvfart resten av banan, det borde räcka för seger iaf.
  2:21 sa klockan hos tidtagarMartin, med tanke på den längre sträckan så kändes det OK. Inte bra, men OK. En sub-2-Strava med dagens förhållanden kändes inte troligt.

  Sen var det då dags för kvalkungen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös.. Tänk om han mot alla odds drämmer in en riktig rökartid & vinner? 2:21 kanske inte var så bra trots allt? Hur mycket längre än Strava-segmentet körde vi eg.? Tänk om Jofa vinner?! TÄNK OM JOFA VINNER!!! Som tur var så rann klockan iväg. 2:15 utan att Jofa syntes till. 2:25, ingen Jofa. 2:35, ingen Jofa. Tillslut stannade klockan på 2:57 & ner kom en nykraschad Jofa. Blicken som kom ner var tom, ihålig. Tänk en film av Ingemar Bergman. Ångest. Förlust. Sorg.

  2061E428-0C70-4198-9DC4-4C11E5CFF690.jpeg

  En hel säsongs tränande & förberedelse för att få tillbaka sin DH-heder & så slutar det lika snöpligt som 2016. Återigen, tänk Bergman. Jofa var knäckt. Jag var nöjd. Vi tyckte båda att det var jävligt kul. Hela året har varit kul. I slutändan är det väl det som räknas? Plus att jag vann då.
  Vi lattja sen runt resten av dagen i diverse leder men nöjesåkte även världens bästa Kristin några svängar, man får liksom inte nog. Det är ju så kul. Det är Sveriges bästa DH-led, punkt. Min 1:58 räcker fortf. till en 9e plats på topplistan, det kommer värma gott i vintermörkret! Jofa får spendera ytterligare en off season med ett totalt misslyckande i bagaget. Ha!

  På vägen hem kände jag mig extra nöjd på min höga häst, så då blev det dubbla seger-Snickers. Inte varje dag det händer. Nu får vi bara hoppas att det blir några fler fina dagar innan JBP stänger för säsongen.

  Nedan är film från dagens tävlingsåk, mycket nöje!


 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  xdr
  Grym text.

  Edit: Grym film också. Nu när jag tittat på den.

  ----------------------------------------------------------------
  Mina intressen: Kittens and Bikes!
  Redigerad 1 gång(er). Senaste ändring 2017-10-08 13:58 av xdr.

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Hasse#7
  Fantastisk målande, illustrativ och fängslande text. Detta plus hets och pepp under året täcker nog tillräckligt för att motivera dekalerna. Hoppas på någon form av fortsättning och gärna alternativ fakta från Jofa på ditt senaste inlägg. Det här är rolig cykling och läsning även om man har Barbro/Manolitonivå själv.
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  dnleriksson
  Jäkla fin RR och snyggt cyklat i filmen! Jag måste tydligen justera lite linjeval ser jag ;-)

  /Daniel
  _____________________________________________________________
  http://instagram.com

 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  Jolinwood
  snyggt åk!
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  Vernersson
  Haha, underbart att det blev av till sist :-D

  /En som är alltför feg för att köra Kristin

  ¯\_(ツ)_/¯
  Rumors are carried by haters, spread by fools, and accepted by idiots.
  

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  zinkpasta
  Skönt att årets längsta förspel ledde till en så bra ut.. upplösning. Riktigt bra hetsat, cyklat och skrivet!

  ________________
  My bike is writing checks my body can't cash.
  Köper gärna din gamla damcykel (i ok skick) om du bor i Göteborg. Sälj!

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Stream
  Fan vad bra Lilja!
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  Luthman Photography
  Vernersson skrev:
  Haha, underbart att det blev av till sist :-D

  /En som är alltför feg för att köra Kristin

  Inget att vara rädd för, kan jag köra Kristin kan de flesta. Den är inte tekniskt svår att köra, svår att köra fort.

  ______________________________________________________
  http://www.luthmanphotography.se
  https://instagram.com

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  OrjanX
  Text, bild och film i toppklass. Tack!
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  mv70
  OrjanX skrev:
  Text, bild och film i toppklass. Tack!
  +1 tummen upp
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Patrol
  Magiskt! Grattis Lilja 👊🏼

  ... ... ... ... ... ... ... ...
  Ride hard, ride FREE

  http://sportson.se

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Henrik_E
  Ändå skönt att fulast cykel förlorar.
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Zhuken
  Grymt kört! Grym RR Henrik...Tackar bådats stort för den fina underhållningen som slutligen ledde fram till detta avslut!

  Eller är det bara början? 😁
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Rattnalle
  Men alltså kan någon förklara lite här nu. Henrik verkar ju inte vara en total sopa på att cykla på det stora hela. På ESS i Falun måste jofa ha stått stilla och funderat över vägen så långsamt som det gick. När jag såg honom såg han inte ut att ha kraschat sönder sig heller så ingen ursäkt där. Hur kunde jofa då vinna kvalet? Eller var det bara ett på förhand uppgjort tröstpris?  Inlägget ovan inleds med största sannolikhet av ett osynligt "Jag tycker att" inte "Jag vet obestridligt att".

 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  fhloston
  Grymt!
 • Re: [Kampen om Kristin] Ready To Race!

  Av:
  happymtb.fr
  Henrik83 erkänner Alvedon-dopning och ingen säger nåt???
  Skandal!

  #===#==#=#=================================================

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Henrik83
  Rattnalle skrev:
  Hur kunde jofa då vinna kvalet?

  Vi var tre andra som undrade precis samma sak. Berlinmuren föll, Trump blev President & Jofa vann något inom DH.. När jag artigt men bestämt försökte hävda tekniskt fel på utrustningen tog Wictor-san strypgrepp på domarn & resultatet ansågs fastställt, det var nog bäst så.
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  H.
  Henrik83 skrev:
  Rattnalle skrev:
  Hur kunde jofa då vinna kvalet?

  Vi var tre andra som undrade precis samma sak. Berlinmuren föll, Trump blev President & Jofa vann något inom DH.. När jag artigt men bestämt försökte hävda tekniskt fel på utrustningen tog Wictor-san strypgrepp på domarn & resultatet ansågs fastställt, det var nog bäst så.

  Titta så pragmatiskt man kan lösa såna här frågor när man inte har något förbund inblandat. Tänk om enduro-SM-debaclet hade kunnat redas ut lika snabbt och smidigt!
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  larsaw
  Grattis till segern Henke! 👏🏻👏🏻👏🏻
  Betyder det att du får göra alu-flis av Jofa's YT-skrammel nu? Eller ger du honom ytterligare ett försök? Tredje gången gillt liksom... ;)

  BTW Era båda ansträngningar och uppoffringar i denna tråd förtjänar en guldmedalj, BÅDA TVÅ🏅🏅
  (Om än en extra ⭐️ till dig Henke för att försvara din 1'a plats 😀 Grymt kört! )

  // Larsa

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  jofahjalm
  Äntligen var det rejs det och allt låg lovande ut.

  Man hade ju kvalat bäst och som stod ensam kvar högst upp på berget i startfollan. Jag skickade iväg det och mitt åk såg väldigt mycket ut som Henriks åk gör i filmen. Jag gjorde samma misstag som Henrik gjorde och missade den höga linjen vid 0.38, men på det stora hela rulade det på finfint. När jag sedan hoppade ut i pisten och kom ut i solljuset slog det mig vad som verkligen stod på spel. Trots att man nu var favorit som fick starta sist stod så mycket på spel. Kunde jag verkligen riskera att bli slagen av en krullstyrecyklande Henrik och leva med detta. Bättre ärofylld höghastighetsvurpa och en bra ursäkt tänkte jag och körde på en stor sten som låg gömd under lite löv i kompressionen vid 1.32 i Henriks film. Det blev en ärofylld flygtur över styret. Ridå.

  Mer seriöst. Henrik gjorde en 2.06 på tävligndagen i dåliga förhållanden. Min bästa tid är 2.11 i bättre förhållanden. Jag har haft problem att få strava att funka samtidigt som jag gör ett perfekt åk, men förmodligen har jag inte tid nog att hämta för att komma ner till 2.06 i bättre förhållanden med min nuvarande förmåga. Det är bittert att erkänna, men Henrik får ta hem segen till ankelstrumporna och sin krullstyrecykel. Usch! Eller grattis... Mest usch!

  Vi körde banan några fler gånger och det är stor humor i att vi kör i princip identiska linjer. Jag tror att Henrik tar lejondelen av sin tid i den tighta dele av banan som börjar 0.44 i Henriks film tills man kommer ut i pisten. Det enda där jag har sett att vi har valt olika linjer på banan är i kurvan vid 0.48 där jag kör högre.

  Fan.
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  larsaw
  Du får iaf en ny chans att slå plastcyklisten redan nästa helg ;)
  (Dock inte i JBP...)

  // Larsa

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  roskai
  Försökte hänga med männen igår, förblev pojke. Ärrad och förnedrad av löv.IMG_20171007_144653_735.jpg
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Hasse#7
  Jag har varit lite orolig att du skulle demontera alla förreglingar, säkerhetsvillkor och nödstopp för att sedan bara skicka blint i maxfart. Ett sånt upplägg hade tagit haverikommissionen flera veckor av vrakletande i skogen. Min blygsamma kunskap säger mig att du har blivit bättre sista året och att du kan bli ännu mycket bättre. Gnugga tålmodigt istället för ilfart mot sjukan. Henke kan antagligen bara gnugga detaljer, du har mer tid att hämta genom fortsatt övning.
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Luthman Photography
  Kör ni med samma typ av enhet på era stravatider?

  ______________________________________________________
  http://www.luthmanphotography.se
  https://instagram.com

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Henrik83
  Jag har flera gånger kört både med iPhone & Garmin, det är samma lika slaget över två-tre åk. Racet gick dock med klocka.
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Luthman Photography
  Henrik83 skrev:
  Jag har flera gånger kört både med iPhone & Garmin, det är samma lika slaget över två-tre åk. Racet gick dock med klocka.

  Ok, jag har fått för mig att det blir bättre med Garmin, men det kanske är fantasier.

  ______________________________________________________
  http://www.luthmanphotography.se
  https://instagram.com

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Jimel
  Det verkar vara stabilare med en ”riktig” gps än en telefon, speciellt om man har hadtighetsgivare till som backup om man tappar gps signal.


 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Jilster
  :-) ÄNTLIGEN!

  Tack för underhållningen båda!
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  åberg
  Föredömlig tråd, jag kör upp båda tummarna! :)
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Luthman Photography
  Till nästa säsong tycker jag att ni ska satsa på att rejsa en stig som kräver lite andra egenskaper från cyklisterna. Jag föreslår Viper trail i Gesunda, att köra den snabbt handlar (i jämförelse med Kristin) till mindre del om teknik och mer om brist på överlevnadsinstinkt. Något som är en fördel för Jofa. Vill man dessutom jämna ut oddsen och ha ett lägre åk, så tänker jag att man kan köra Viper + Xcellerator.

  ______________________________________________________
  http://www.luthmanphotography.se
  https://instagram.com

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Henrik83
  Viper Trail är grym! Vilken är Xcellerator, är det stora hoppleden?

  Träningsmässigt ligger ju Gesunda rätt bra till. Men det vore ballare med Åres DH-bana, alt. Tusenmetaren & ner i DH-banan..
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Paco
  Varför inte en serie med 3-4 rejs?

  Ring redbull och kolla vilka datum produktionen, Claudio, är ledig😉👍🏻
 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  Luthman Photography
  Xcellerator är hoppleden ja. Det finns ju potential för att överladda in i någon tall och lite annat smutt där.

  I åre vore ju Hällride - Svartberget - Rydbergs drop - Ripbranten - Nelson - Tjärnis - DH en roligare utmaning. Svårare att få till visserligen, men utmanande att köra fort.

  ______________________________________________________
  http://www.luthmanphotography.se
  https://instagram.com

 • Re: [Kampen om Kristin] 2-0 till ankelstrumporna! Nu off season.

  Av:
  mikipedia_
  Varför inte ta Hafjells wc bana när ni ändå är i farten😬

  Mitt projekt
  https://happyride.se

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in