• Beslutsångest mellan Vitus Sentier 29 VR/ Rapide / Rapide VR

  Av:
  Chewieswe
  Hej,

  Som rubriken lyder, beslutsångest mellan följande 3 cyklar:

  Vitus Sentier 29 VR (SLX 1x11, 2019): https://www.wiggle.se
  Vitus Rapide (SLX 1x11 - 2019): https://www.wiggle.se
  Vitus Rapide VR (NX Eagle 1x12, 2019): https://www.wiggle.se

  Bakgrund: Jag har efter ett par års landsvägscykling börjat längta tillbaka till MTB och skogsåkning. Jag har läst flertalet trådar här på Happy och kollat utbudet hos både LBS och dom stora webbshopparna. Jag hade i stort sett bestämt mig för Vitus Sentier 29 VR (2019) när jag fick kalla fötter och tänkte att den kanske är för aggressiv (för långsam/otymplig på platten) för den cyklingen som jag faktiskt kommer utföra. Jag har som mål att köra Cykelvasan 2019 (min uppfattning är att detta lopp inte är särskilt krävande rent tekniskt utan mest grus/snäll stig) nu till sommaren men har för avsikt att cykla mer tekniska/stökigare stigar än så. Sammanfattat; jag tror att min cykling kommer variera mellan XC och trail.

  Mina frågor:
  - Jag letar efter en MTB som är allround dvs relativt snabb på platten (grus/snäll stig) men som samtidigt klarar av stökigare körning båda på platten och utför, är Rapide då mest lämpad eller klarar Sentier även av lite snällare/plattare cykling utan att bli för klumpig/obekväm?
  - Är Rapide VR ett mer prisvärt köp kontra icke-VR?
  - Skulle också uppskatta råd kring storlek, är ca 188cm lång med innerbensmått ca 91cm och en vikt på 95-100 kg i dagsläget. Sentier XL? Rapide XL med kortare stem?
 • Re: Beslutsångest mellan Vitus Sentier 29 VR/ Rapide / Rapide VR

  Av:
  Sixten Fors
  Jag hade valt Sentier 29 VR som är 2 K billigare än Rapide VR. Båda med nya RS Sector gaffeln (men olika slaglängd).
  För de 2 K som blir över skulle jag:
  Komplettera med en uppsättning xc-racedäck. RacingRay/Ralph att använda till CV och andra liknande äventyr https://r2-bike.com och alternera med den utmärkta stigdäckskombon MagicMary/NobbyNic som följer med Sentier 29 VR. Båda seten körs slanglöst såklart :)
  Byta kassetten till en 11spd Sunrace 11-50T https://www.bike-discount.de för samma omfång på Rapide VR. Det räcker gott med 11 växlar när man "bara" har 455% omfång (11-50T) jämfört med äkta Eagle med 12 växlar riktig och 500% omfång (10-50T). Det sitter ful-Eagle på Rapide VR med jättetung kassett.
  Jag skulle även byta framklingan från original what ever till 34T, när den större kassetten är på plats. Det verkar sitta 32T på båda cyklarna original, så byte till 34T får man göra oavsett vilken av dem man väljer.

  Jag hade valt XL, oavsett Sentier eller Rapide. Men det går även att cykla på Large. Det är samma storlek som gäller oavsett de två modellerna, de passar samma längd på cyklist.
 • Re: Beslutsångest mellan Vitus Sentier 29 VR/ Rapide / Rapide VR

  Av:
  Chewieswe
  Ok, tack för snabbt och sakligt svar Sixten! Blir till att beställa en Sentier 29 VR! =)
 • Re: Beslutsångest mellan Vitus Sentier 29 VR/ Rapide / Rapide VR

  Av:
  Danilo
  Blev du nöjd med ditt köp? Är i samma tankar.
  Mvh
  Daniel

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in

KÖP & SÄLJ