• Krävande newbie-post (hjälp mig välj gravel, buhuu...)

  Av:
  björkas
  Hej,

  En nyreggad som bara ska ha och ha... Nåväl, jag har enligt bästa förmåga försökt lista ut hur jag ska lösa följande situation: jag har en dotter på 4,5 år som ska skjutsas ganska långt (8 km) på cykel så ofta som möjligt. Jag har tidigare gjort det med en Nishiki-hybrid, men det har stört mig att jag suttit så upprätt, speciellt när jag sedan cyklat vidare. Cykelkärra i en halvtimme känns lite asocialt, så jag funderar att det ändå vore bäst att köpa en Bobike Classic-stol (för lite tyngre barn) och montera den på lämplig cykel. Då är frågan, vad är en lämplig cykel? Min utgångspunkt var att jag vill ha nåt som känns lite mer stabilt än gängse racer (smala däck och tyngpunkten bakom bakhjulet känns för instabilt, tänker jag, utan att ha testat IRL). Och då landar man väl i en gravelbike nästan, va? Dels får man på tjockare däck, dels har de väl i regel längre kedjestag, eller?

  Om det nu är en sån jag ska ha, så har jag suktat efter en Canyon Grail AL 6.0, men de går ju inte att få tag på. Så då har jag tittat på följande i stället. Kraven har varit ungefär hyfsad skivbroms (för att få stopp på det tunga ekipaget då), inte alltför rapplig mekanik (osäker här, men typ Sora eller bättre?), ganska brett register (känns viktigt pga vissa backar och den där stolen) och typ 14 000 max, hellre något billigare. Men som sagt, jag är ny i gemet och böjer mig ödjmukt för mer initierade inspel.

  Scott gravel 30 (13990 https://www.sportson.se)
  Trek checkpoint AL 4 (13999 https://www.soderscykel.se)
  Marin Cortina AX1 Cyclocross grå/svart (13275 https://www.bikester.se)
  Marin Gestalt 2 Cyclocross svart (11395 https://www.bikester.se)
  Cube Nuroad Pro Cyclocross (12299 https://www.bikester.se)
  SPECIALIZED DIVERGE ELITE 2019 (14000 https://cykelhuset.com)
  BERGAMONT GRANDURANCE 6.0 2018 (12999 https://www.lannasport.se)
  Cannondale Topstone Sora (10300 https://www.henrikssonscykel.se) (Dåliga bromsar?)

  Tack ifall nån orkar!
 • Re: Krävande newbie-post (hjälp mig välj gravel, buhuu...)

  Av:
  NickPick
  Du har ju koll på marknaden. Ut och provcykla!
 • Re: Krävande newbie-post (hjälp mig välj gravel, buhuu...)

  Av:
  tittkorv
  https://www.pelagobicycles.com
 • Re: Krävande newbie-post (hjälp mig välj gravel, buhuu...)

  Av:
  dogday
  Topstone Sora kollade jag på litegrann medan jag väntade på min Grail (lika grön och fin ju!). Skippade dock pga vajerbromsar, och efter att ha fått Grailen är jag glad för det. Är nu 4 x vajerfri och väldigt glad för det. Bortsett två läckande calipers (riktig lågbudget på varsin White-cykel, kostade strax under 300 att byta till Deore) har det varit problemfritt, utan behov av justeringar varannan vecka och med mycket bättre bett utan att man måste ta i för regent och ursprungsnation.

  TLDR; din fundering är rätt: när du ändå är uppe på de där nivåerna, se till att du får hydro.
 • Re: Krävande newbie-post (hjälp mig välj gravel, buhuu...)

  Av:
  Murdock
  Canyon Grail Alu var också mitt förstaval i år, men det fick bli en sån här istället då jag tvekade vid köp vid lanseringen, sedan blev leveranstiden för lång:

  https://www.ribblecycles.co.uk

  Nya GT Grade för 2020 kommer strax ut i butikerna, och de ser ju djäkligt fina ut. Risk för att de blir lite dyra kanske.

  Bra tråd:
  https://happyride.se

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in

KÖP & SÄLJ