• Canyon Roadlite 6.0 vs Cube SL ROAD vs Merida, Crossway Urban 300

  Av:
  dsk
  Har väldigt svårt att bestämma mig för cykel om nån kan tänka sig att ge lite insikt. Alla cyklarna skulle egentligen funka för mina ändamål och vara bättre än den cykeln jag har nu. Jag är 182 cm, 87 cm innerbensmått. Användningsområdet är åretruntcykling mestadels på asfalt i stadsmiljö under milen. Ibland på vintern är det ju snö också när man åker till jobbet innan plogbilen men det är inte så många veckor totalt.

  https://www.canyon.com
  https://www.cube.eu
  https://www.merida.se

  Canyon är det billigaste alternativet och de andra två är något dyrare. Det som jag ser som nackdelen med canyon är att man inte riktigt får på några fetare däck på vintern där det på dom två andra cyklarna, och då i synnerhet Cuben verkar ha och kunna ta så stora däck man vill ha. Det ska ju få plats stänkskärmar också. Merida och Cube har ju också singelklinga fram vilket verkar trevligt men det verkar vara bland det sämre som SRAM har medan Sora ändå verkar skapligt. På produktbilden på Cube ser det också ut som kablarna är feldragna vilket sänker förtroendet lite.

  Nåväl, alla åsikter och erfarenheter är välkomna!
 • Re: Canyon Roadlite 6.0 vs Cube SL ROAD vs Merida, Crossway Urban 300

  Av:
  Murdock
  Slänger in en till värd att fundera på. BMC Alpenchallenge.
 • Re: Canyon Roadlite 6.0 vs Cube SL ROAD vs Merida, Crossway Urban 300

  Av:
  DanielS
  Jag tycker du verkar ha hittat 3 cyklar du kan bli nöjd med. För cykling i stan så gillar jag singel-klinga och lite fetare däck. Canyon är lite för fart-inriktad för att passa den typ av cykling jag gör till och från jobbet.

  Framgår inte vad för däck som får plats på Merida-cykeln.

  Även billiga komponent-serier fungerar bra vid den typ av cykling du beskriver, fördelen är att nya slitdelar blir billigare.

  Cube ska ju ha intern kabel-dragning enligt texten, jag tror jag tycker det är en nackdel på en cykel som används mycket då det krånglar till det lite vid service.

  En viktig parameter är ju också hur man kommer att parkera cykeln med tanke på stöldrisken. 10k är ju något slags instegspris idag men se till att få in ett bra lås i budget är mitt tips.

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in

KÖP & SÄLJ