• Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    JLarsson
    Henrik_E skrev:
    Bor man i GBG langar Gourmetkorv sin surkål på burk. Vansinnigt mycket bättre än Krakus torra skit.

    Och bor man i Stockholm så knallar man ner till Österqvists i Hötorgshallen. Magnifik surkål. Och ett bra utbud av korv.

    _______
    aliekatapult

  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Örjan Lax
    Erik O skrev:
    ooms skrev:
    Definiera gärna surkål också. I Sverige kan man köpa nåt som kallas surkål på burk, men det är ju i princip bara inlagd kål, litegrann som en syrlig kålsallad. Det används som råvara till riktig tysk surkål, som innebär att nämnda burksurkål kokas i buljong ett par timmar, med lök, lite äpple, bacon, kryddor, mm. Blir fantastiskt gott, matigt och mustigt. Det är det ni får när ni beställer surkål i ex.vis Bayern.
    Kanske det är burksurkålen som Alex Supertramp är ute efter?

    Surkål definitionsmässigt är ju i och för sig bara mjölksyrad (fermenterad) vitkål.
    Det ryktas att Refaat El-Sayed åt mycket sånt.
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    ooms
    Här är ett helt ok recept på tysk surkål:
    https://www.tasteline.com
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Eddy
    15753847704374715656459385185019.jpg
    Med gochugaru...mumma! Dock tycker inte Kidsen det. De tål inte lukten...
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    uandt
    Eddy skrev:

    Med gochugaru...mumma! Dock tycker inte Kidsen det. De tål inte lukten...

    Sådär ska det se ut! Fin burk det där. Synd bara kidsen inte riktigt är lika mogna som kålen men de kommer jäsa till sig och se ljuset de med så småningom
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Ecke16
    Varför äter man kimchi? Är det gott?
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Miss Lycka 2.0
    Det är bra för avföringen.
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Ecke16
    Överlever det syran i magen?
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Henrik_E
    Ja det är gott.
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Tomcaten
    Skulle summera det som nyttigt, smakrikt och ekonomiskt. Det är ju bara kryddad fattigmans-mat.


  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    NAnders
    Ecke16 skrev:
    Varför äter man kimchi? Är det gott?

    Man äter förvisso för att överleva, men det man väljer att äta väljs utifrån att det är gott. Så, ja. Kimchi är gott. Om man gillar det.

    (Jag inser att det finns självplågare där ute som äter äckliga saker. Jag antar att de får något slags tillfredsställelse av det.)
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Eddy
    ...supergott! Lite som vegetarisk surströmming.
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Raggamuffin
    Ecke16 skrev:
    Varför äter man kimchi? Är det gott?

    Billig mat som går att förvara. Bra om man inte har råd med kylskåp och färska varor.

    // Muffin
    ____________________________________________
    Codex Astartes be damned.

  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    grondahl
    Alex Supertramp skrev:
    Coolt. Vill man testa kimchi utan att knåda och fermentera själv kan man med fördel köpa en burk. Välj då från märket Tistelvind. Deras burkar är inte pastöriserade, vilket är bra eftersom de nyttiga bakterierna då fortfarande lever. Jag föredrar den starka varianten (prova den till kebab), men smaken är som baken.

    Ett bättre alternativ är att besöka en asiatisk livs och köpa riktig koreansk kimchi, brukar finnas flera olika varianter (ex enbart rättika) i kylskåpen. Har iof bara köpt tistelvind en gång men det smakade mer surkål med kryddor än kimchi.

    Kimchi är förutom att vara gott i sig själv en rätt schysst ingrediens i ex kimchi jjigae, stekt ris med kimchi eller med nudlar.
  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Alex Supertramp
    JLarsson skrev:
    Fredagsrutinen på jobbet är att hämta dagens, kyckling "KKANPOONGGI" från restaurant Nam Kang. De har kimchi på salladsbuffén så det blir en burk sån till. Garanterat bukras på eftermiddagen med all chili men det är det lätt värt.

    Ska definitivt testa att göra egen kimch, har även en bok skriven av Karin Bojs som heter "Syra själv" med massor av spännande saker att testa.
    +1
    Man borde syra mer själv. Och bor man i Stockholm kan man med fördel prova utbudet på Bar Central. Ta typ saltgurka till förrätt, och sen kommer ni aldrig vilja äta en vanlig pickle igen.

    (Sjukt bra mat och dryck även i övrigt oxå...)

    "It's all about the bike..."

  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    salle
    Alex Supertramp skrev:
    JLarsson skrev:
    Fredagsrutinen på jobbet är att hämta dagens, kyckling "KKANPOONGGI" från restaurant Nam Kang. De har kimchi på salladsbuffén så det blir en burk sån till. Garanterat bukras på eftermiddagen med all chili men det är det lätt värt.

    Ska definitivt testa att göra egen kimch, har även en bok skriven av Karin Bojs som heter "Syra själv" med massor av spännande saker att testa.
    +1
    Man borde syra mer själv. Och bor man i Stockholm kan man med fördel prova utbudet på Bar Central. Ta typ saltgurka till förrätt, och sen kommer ni aldrig vilja äta en vanlig pickle igen.

    (Sjukt bra mat och dryck även i övrigt oxå...)

    Håller med. Väldigt bra och prisvärd mat samt schyssta portioner. Ett av Sthlms mest underskattade ställen tror jag minsann!

    ______________________________________________________________ _ _
    La firma è la sottoscrizione del proprio nome e cognome (o di uno pseudonimo) per chiudere un'opera d'arte o una scrittura, confermarla o renderne noto l'autore.

  • Re: OT: Visa din kimchi

    Av:
    Eddy
    ...lite off topic i en off topic tråd.
    Vad är det för fel på köpt surkål?
    Smakar ju DYNGA! Kan det vara så svårt? Salt och kål och tid?

    Hemmagjord surkål däremot...

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in

KÖP & SÄLJ