2 frågor om semestercykel och 1 om benvärmare

kaffeaffe

Medlem
2 frågor om semestercykel och 1 om benvärmare
När skall du åka? Skall det vara vinteranpassat?

Skall du börja någonstans så börja med det som sparar volym, inte primärt vikt. Som du själv skriver, vissa av sakerna är kanske något du kan byta och använda till annat ändå. Har du inte redan provat så gör som ovan, testa att packa, cykla iväg en sväng (behöver ju inte involvera övernattning, bara cykla med packningen). Har du använt utrustningen innan vet du ju vad den klarar och inte klarar.

Om tältet är bra och vettigt så är det kanske det jag bytt sist. Om du inte skall gå på super-ultralight så hamnar du kanske ändå på 1.2-1.6 kg så besparingen är inte enorm. Kör man på ett Naturehike och liknande behöver det inte bli så dyrt visserligen men annars är det kanske 3-4000 där det börjar kännas att du köper ett "bra" tält. Sovsäck på 1700g låter som syntet eller riktigt varm dun. Där kan du ju komma ner rätt bra i volym om du köper en bra dunsäck som du kan ha länge. Liggunderlag samma sak, där kan du ju komma ner till 5-600g för en isolerad luftmadrass för ca 1500:- (nu höftar jag lite från när jag rekade i somras)
Det är en Vaude Sioux 800 xl sovsäck i syntet, Vaude Tour 3.8 liggunderlag och ett Jack Wolfskin Gossamer. Budget. Men komfortabelt och hållbart.
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer