[Artikel] VIDEO: Nya justeringsfria norska navväxeln Kindernay

Wingqvist

Ny medlem


Norska Kindernay gör navväxeln XIV. Ett system som går loss på 10 500 - 12 000 norska kronor inklusive allt, men som samtidigt ska hålla en livstid med service en gång per år eller var 5000 kilometer. Justera växlarna behöver man aldrig enligt tillverkaren.

Läs hela artikeln: https://happyride.se/?p=36576
 

kais01

Aktiv medlem
intressant upplägg som verkar initierats av cyklister för cyklister. men namnet är ju lite barnfientligt och därmed inte riktigt sympatiskt.

seriekopplade planetväxlar är ju inte kul friktionsmässigt, även om folk påstår att de är nöjda med sina rohloff. det har upp till tre epicykliska växlar i serie. usch.

ett annat bekymmer att överväga är hur man lyckats med härdningen av ingående kugghjul och andra delar för att nå livslängden man påstår sig ha, utan att delarna blir spröda. ett produktionsmässigt delikat problem, och här pratar vi om nybörjare i branchen.

och sedan; hur tar den felväxlingar under hög last. andra växelnav brukar kunna krascha då. inte generellt bra för mtb, och direkt obra om man befinner sig i vildmarken.

så det finns en del att bevisa innan detta eventuellt kan anses användbart.
 

frankfurt

Medlem
Kindernay är grundarens familjenamn.

Vi hoppas på att få låna ett hjul till test över vintern. Ingenjörerna har bakgrund inom hydraulik och större växellådor för typ skogsmaskiner. Men helt klart finns det några frågetecken med en så pass ny och komplicerad produkt.

Osäker på om det kom med i filmen men Kristian berättade om en kund som hade monterat baknavet på en elcykel med 3000 watt, om det är sant och den kunden växlar klantigt lär allt som kan hända hända.

/
Kalle
 

onar3d

Ny medlem
Underbar!

Deras information på hemsidan är tyvärr luddig kring om man kan installera deras nav på en cykel som även har Veer Belt Drive, eller Gates Carbon drive...
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer