Borås Cykelfabrik

Lejon

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
Vet ej något om cyklarna, prismässigt såg det väl bra ut vid snabb anblick, men roligt att någon törs pröva med ett nytt svenskt cykelmärke.
 

Audioholic

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
Gustav, som ligger bakom BCF, hade jag som skrivbordsgranne för något år sedan. Trevlig och lätt att ha att göra med! Han är cyklist och tävlar i H40 (mtb) på egna märket.

Mitt intryck är att cyklarna är relativt lätta för sitt pris. Visst är det Kina-kol, men du lär ju få garanti genom BCF.

Jag provcyklade en XC-FS-29a för några år sedan. Det hade nog blivit affär om jag inte sprungit på en passande begagnad hoj, plus att jag var lite sugen på 27,5" (var det så klokt?)..

En fördel om du finns i Västra Götaland, då kommer nog ev strul fixas snabbt! Skulle jag gissa på.
 

Philan

Medlem
Borås Cykelfabrik
Jag blir nyfiken på vilken kinafabrik som han beställer ifrån. Priserna och en svensk garanti gjorde att det såg värt ut att skippa egen import och bygge.
 

velovin

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
Hade förväntat mig något nytt mög i stil med Speed X, men det där såg ju förvånansvärt bra ut. Jag är absolut inte den tänkta målgruppen, men de enklare modellerna såg ju konkurrenskraftiga ut, åtminstone på pappret.

Med det sagt är det lite festligt att lvg-cykeln har stolpen bak och fram :)
 

Mr Bottecchia

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
känns ändå rätt märkligt att sälja cyklar för i runda slängar 60 000 kronor och skita i att lägga upp geotabeller på hemsidan. Men kundgruppen de riktar in sig på i första hand kanske inte är cyklister...
 

Jonatan F

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
Nu vet jag ju inte woodknocker men jag förutsätter att man måste köpa väldigt många cyklar för att få någon märkbar effekt på priset från fabrik... bcf lär ju inte köpa många ramar åt gången?
 

mzi

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
De har ju lagt utt mer än en mille de senaste två boksluten på "omsättningstillgångar", vilket jag tolkar som ramar och komponenter.
 

Woodknocker

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
Jag kan inget om MTB men är det inte den här cykeln som de har på sin Facebook?

Ser likadana ut för mig men ja jag vet inget om sådana där gruscyklar. Jag är mest intresserad av vad det är för tester de gör innan de säljer kinaramarna. Röntgar de ramarna?
 

poqa

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
Vad är du ute efter Woodknocker?
Ska du köpa en cykel av dem går det säkert bra att ringa dem eller maila en fråga.
 

Vernersson

Aktiv medlem
Borås Cykelfabrik
Har en BCF.

Win some lose some.
Nöjd med hojen, mindre nöjd med processen kring köp och montering.

Skulle inte rekommendera företaget till ngn bekant.
 

ThomasL

Medlem
Borås Cykelfabrik

Bilagor

  • BCF-7_Enurancedisc.jpg
    BCF-7_Enurancedisc.jpg
    136.2 KB · Besök: 8

Karl Garden

Ny medlem
Borås Cykelfabrik
Om det görs öppet har jag inget problem med det men om det myglas med användare är det ju minst sagt negativt och otroligt korkat.
Jag kan nu förstå att det kan se ut så... men jag hade verkligen inte den avsikten och ingen tidigare koll på detta forum. Det dök upp högst upp då jag googlade om BCF.
Den enda varningen är att jag är helt novis på cykel men har lite ljumma planer på att börja. Lovar att inte vara lika snabb på tangenterna framöver...
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer