Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

GoranS

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
GoranS skrev:
-------------------------------------------------------
> Longines skrev:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tack! Ok, Vott verkar lite jobbig med tanke på
> > avstånden. Någon/ några dagar får jag väl
> > cykla mer än tre timmar. Om jag kan vara borta
> > fyra-fem timmar - var kan jag cykla då?
> > Rimligtvis är det väl 34/ 28 på en hyrhoj
> och
> > jag har iaf lite pannben, om än inte 34 km/h
> på
> > fem mil...
>
> På fem timmar bör du hinna köra
>
> a) Puerto Mogán-testbacken-Ayacata-Fataga
> b) Soria-Ayacata-Fataga
> c) Fataga-Ayacata-toppen och tillbaka ner samma
> väg

Som alternativ till c kan du köra ner Cazadores - La Pasadilla - Agüimes - Cruce de Arinaga - El Doctoral. Blir dock en tråkig bit mellan Cruce de Arinaga och El Doctoral med tätort. Att vända på rundan gör att du får klättra (mig veterligen) öns näst tuffaste backe. Framför allt biten mellan La Pasadilla och upp till Cazadores är bitvis rejält brant. Dock är det inte tvärbrant lika långa passager som på VOTT och jag tror att maxlutningen är några procent mindre.

En annan fin tur skulle kunna vara El Doctoral - Sardina - [GS-551] - Agüimes - Gayadeque - Agüimes - Temisas - San Bartolomé - Fataga.

De flesta av dessa rundor ligger runt 10 mil vilket gör att du behöver snitta 20 km/h och inte stanna (eller snitta lite mer om du vill ha något stopp). Det kräver att du inte såsar runt alltför mkt. Jag brukar snarare få rullsnitt på 18-19 km/h, men då tar jag det rätt lugnt (och är gärna ut ytterligare några timmar). Om jag skulle köra på ordentligt skulle det nog gå att klämma upp rullsnittet s.a. jag skulle hinna några fotostopp och ändå greja rundorna på fem timmar. Dock, att hålla högt rullsnitt i berg är mkt tuffare än på platten.
 
Senast ändrad:

Longines

Medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Tack Fredrik, Goran och Sambal (som jag åt alldeles nyss - det finns både bra och ännu bättre varianter av denna kryddblandning. En väns pappa var holländsk amiral och tillbringade en del dagar och år i Indonesien).
Ingen cykeldator men ska köpa en karta och printa ut/ memorera kartan och annat i denna tråd. Jag ska cykla någon eller några av rundorna som Fredrik föreslår. Jag har cyklat lite på Mallorca och där är et väl skyltat, ofta bra säkerhet och beläggning - på GC verkar det vara dålig beläggning på många vägar och inte så många cykelbanor/ cykelfält. Hur som helst ser jag fram emot detta då det är snö och kallt i Skåne just nu.
 

Fredrik80

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Den finaste kortaste rundan man kan göra är nästan GoranS första val.

Alltså: A) Puerto Mogán-testbacken-Ayacata-Fataga

Efter Mogán kommer man upp i bergen och får väldigt fina slingriga vägar med bra underlag och inte allt för mycket bilar. Det finns också en väg GC505 men den har jag inte kört själv så vet inte skickat på den. Då sneddar man från Santa Agueda upp till toppen av testbacken.

Enda problemet med den här rundan är att den kan vara rätt krävande om man inte är van vid berg, men det går nog. Börja lugnt och ta inte ut dig. I värsta fall är det ju bara att rulla ner igen. Det är en väldigt fin runda så absolut värt att försöka tycker jag :)
 

GoranS

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Alltså, GC-505 är ju Soriabacken (d.v.s. alternativ b på min lista)! Den är från avtaget strax före Arguineguín svagt uppför i närmare en och en halv mil och är sedan en jättefin backe upp till Barranquillo Andrés som ligger några km innan man kommer fram till Soria. Så egentligen behöver man inte åka till Soria på runda b som jag föreslog. Sista biten upp tills man ansluter till testbacken är det först några kilometer där det är brantare och sen någon mer lättåkt kilometer och t.o.m. en del utför. Sen är ju biten från B. Andrés egentligen förbjuden att cykla numera om jag fattat det rätt. Dock misstänker jag att risken att bli plockad är minimal. Jag skulle f.ö. säga att den är bättre att köra uppför än nerför.

Som jag ser det är den stora fördelen med alternativ b framför alternativ a att man slipper biten mellan Arguineguín och Puerto Mogán som jag personligen inte alls gillar, huvudsakligen p.g.a. alla stora hotellkomplex som jag tycker är riktigt fula. En variant är att köra variant b, men när man kommer fram till testbacken rulla ner till vägskälet där man kommer på GC-200 och sen vända upp.
 
Senast ändrad:

GoranS

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Longines skrev:
-------------------------------------------------------
> Tack Fredrik, Goran och Sambal (som jag åt
> alldeles nyss - det finns både bra och ännu
> bättre varianter av denna kryddblandning. En
> väns pappa var holländsk amiral och tillbringade
> en del dagar och år i Indonesien).
> Ingen cykeldator men ska köpa en karta och printa
> ut/ memorera kartan och annat i denna tråd. Jag
> ska cykla någon eller några av rundorna som
> Fredrik föreslår. Jag har cyklat lite på
> Mallorca och där är et väl skyltat, ofta bra
> säkerhet och beläggning - på GC verkar det vara
> dålig beläggning på många vägar och inte så
> många cykelbanor/ cykelfält. Hur som helst ser
> jag fram emot detta då det är snö och kallt i
> Skåne just nu.

Äh, varför önska sig cykelbanor och cykelfält när det finns jättefina vägar med ytterst måttligt med biltrafik på?

Dessutom är mitt intryck snarast att det snarare är ganska bra beläggning på vägarna på GC. Visst, det finns dåliga vägar och vägar där det bitvis är sämre, men stora delar skulle jag säga har (eller i alla fall hade 2013 när jag var där senast) snarare bättre än sämre beläggning än en hel del vägar i Sverige.
 

Longines

Medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Tack Fredrik och Goran!
Det skall bli väldigt roligt och jag får återkomma med bilder på vackra hus, slingrande vägar och branta backar.
Självfallet är det inte erforderligt med separata fält/ banor och i Sverige är det tyvärr ganska dåligt, inte minst på dessa banor - mellan Lund och Malmö är det riktigt dåligt.
Har ni några tips på barer, restauranger, glass och caféer i dessa trakter. Jag får väl unna mig en papayajuice åtminstone - återigen får jag en längtan efter allt detta då det är snö, kallt, moddigt och förseningar i Skåne.
 

GoranS

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Då tråden numera inkluderar alla Kanarieöar så kan väl en länk till denna sida (huvudsakligen) angående en riktig monsterbacke på La Palma vara på sin plats: http://apmforo.mforos.com/401631/11...nuevo-dos-mil-altitud-en-la-isla-de-la-palma/ Backen verkar avsluta med 16,5% snittlutning sista 7 km och den är belagd hela vägen upp så den går att köra med racer! Vem blir först med en RR därifrån på happy?

Gillar f.ö. förslaget de har i den tråden på en 12-milsetapp på ön med 5300 höjdmeter och kommentaren

Una etapa corta y movida. Para dar emocion. Ciclismo moderno. Ah, y sobre todo humano...
 

Mattias A

Ny medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Kom ner hit till GC igår så idag blev första riktiga rundan.
Ville börja lite lagom svårt så det blev Maspalomas-Soria-Mogan-Maspalomas rundan som Jenny W gjort en RR på som hon länkade tidigare i den här tråden.
Strava: https://www.strava.com/activities/470156974

På väg mot Soria! Det börjar med en slakmota på typ 14 kilometer.
20160114_100102.jpg

Sammanbiten, vill ju inte tappa mobilen i farten :)
20160114_093651.jpg

Sen blir det brantare och man kommer till serpentiner.
20160114_102413.jpg

Delmålet är såklart caféet/baren i Soria. När jag kom dit blev jag lite förvirrad då jag trodde att det skulle vara ett ställe dedikerat till endast papayajuice och ingenting annat. Så är det inte.
20160114_104549.jpg

Utsikten från caféet är rätt bra.
20160114_104240.jpg

Efter uppdrucken juice så vände jag tillbaka för att fortsätta på GC-505 tills den korsar GC-605. Vägen är ungefär lika bred som en bredare cykelväg och där man svänger in på den är det tydligt skyltat som tur är, annars hade man misstagit vägen för en garageinfart.
20160114_111029.jpg

Vägkvalitén är tveksam men uppför går det utmärkt.
20160114_111757.jpg

Det plattar av på toppen, skönt!
20160114_112443.jpg

Vid korsningen till GC-605 tar man vänster och sen kommer man till den så kallade testbacken. Vad som ska testas är inte helt klart för mig men utför så kan man testa sina bromsar, mod och dumdristighet om inte annat.
20160114_113056.jpg

20160114_113541.jpg


Tillbakavägen längsmed kusten till Playa del Inglés var det såklart motvind och jobbigt så det pallar jag inte lägga upp någon bild på.

Imorgon blir det en kortare tur, troligtvis till Ayagaures (medurs) och senare ligger topptur till Pico de las Nieves i pipelinen.
 
Senast ändrad:

Hasse#7

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Fina bilder Mattias A. Men bara en papayajuice? Du får kolla min RR. Hoppas du får bättre väder på Pico än jag hade sist.
 

Fredrik80

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Grymma bilder. Fattar inte hur jag kunnat missa GC-505 aka soriabacken under alla år. Har annars nog kört nästan alla vägar som finns på GC åtminstonde en gång. Inklusive norra sidan och "självmordsvägen" som är märkt som "dålig" i kartan på sidan ett. Det är den lokala slingan som går igenom ett par byar och passerar foten av "Risco Blanco". Kör inte den...
 

nisseson

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
GoranS skrev:
-------------------------------------------------------
> Då tråden numera inkluderar alla Kanarieöar så
> kan väl en länk till denna sida (huvudsakligen)
> angående en riktig monsterbacke på La Palma vara
> på sin plats:
> http://apmforo.mforos.com/401631/11553105-llano-de
> -las-animas-nuevo-dos-mil-altitud-en-la-isla-de-la
> -palma/ Backen verkar avsluta med 16,5%
> snittlutning sista 7 km och den är belagd hela
> vägen upp så den går att köra med racer! Vem
> blir först med en RR därifrån på happy?
>
> Gillar f.ö. förslaget de har i den tråden på
> en 12-milsetapp på ön med 5300 höjdmeter och
> kommentaren
>
> Una etapa corta y movida. Para dar emocion.
> Ciclismo moderno. Ah, y sobre todo humano...

Jaha, då måste man tillbaka till La Palma någongång då... Vet inte om jag är glad eller ledsen över det. :-) Kan nog behöva byta kassett och kroppsdelar först.

12 milsförslaget skulle vara svårkört iom. att man kör tunneln mitt på ön (strängt förbjudet) men startar man istället från västra sidan så var det där en av mina turer från november (om man räknar bort petitessen att jag inte körde avslutningsbacken då.)
 

GoranS

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
nisseson skrev:
-------------------------------------------------------
> GoranS skrev:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Då tråden numera inkluderar alla Kanarieöar
> så
> > kan väl en länk till denna sida
> (huvudsakligen)
> > angående en riktig monsterbacke på La Palma
> vara
> > på sin plats:
> >
> http://apmforo.mforos.com/401631/11553105-llano-de
>
> >
> -las-animas-nuevo-dos-mil-altitud-en-la-isla-de-la
>
> > -palma/ Backen verkar avsluta med 16,5%
> > snittlutning sista 7 km och den är belagd hela
> > vägen upp så den går att köra med racer!
> Vem
> > blir först med en RR därifrån på happy?
> >
> > Gillar f.ö. förslaget de har i den tråden
> på
> > en 12-milsetapp på ön med 5300 höjdmeter och
> > kommentaren
> >
> > Una etapa corta y movida. Para dar emocion.
> > Ciclismo moderno. Ah, y sobre todo humano...
>
> Jaha, då måste man tillbaka till La Palma
> någongång då... Vet inte om jag är glad eller
> ledsen över det. :-) Kan nog behöva byta kassett
> och kroppsdelar först.
>
> 12 milsförslaget skulle vara svårkört iom. att
> man kör tunneln mitt på ön (strängt
> förbjudet) men startar man istället från
> västra sidan så var det där en av mina turer
> från november (om man räknar bort petitessen att
> jag inte körde avslutningsbacken då.)

Ja, med den lutningen och så långt så har jag svårt att se att jag skulle ha någon chans att komma upp med 34-28.

Jag tolkade det hela som att det var en "fantasi-etapp" för t.ex. Vueltan och då lär tunneln inte vara ngt problem. Dessutom tror jag man kan vässa inledningen lite ytterligare i tuffhet om man utnyttjar mindre vägar.
 
Senast ändrad:

katten

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Uff, jag pallar snart inte mer mer bilder från GC. Efter familjens tre besök på ön jag antagligen inte dit inom överskådlig framtid.

Fint med bilder på smala vägar!


/Andreas
 

Skogling

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Jag fattade aldrig att det var papayajouice när jag fikade i Soria. Ville haft apelsinjuice. :(

Himla fin cykling annars. :)
 

silverman834

Ny medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)

Bilagor

 • 12376733_10207117023877484_9206586362802074945_n.jpg
  12376733_10207117023877484_9206586362802074945_n.jpg
  51.4 KB · Besök: 138
Senast ändrad:

Skogling

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Lite bonusbilder för att det är så cykeltrevligt på ön!

Moviestarcyklisen är en av bröderna Izaguirre. Ion, den spanske mästaren. Även hans bror Gorka kom cyklandes. Coolt.
 

Bilagor

 • Fiket i Soria.jpg
  Fiket i Soria.jpg
  106.1 KB · Besök: 111
 • Ion Izaguirre.jpg
  Ion Izaguirre.jpg
  66.2 KB · Besök: 124
 • Mogan-fika.jpg
  Mogan-fika.jpg
  87.2 KB · Besök: 117
 • Soriadalen.jpg
  Soriadalen.jpg
  94.3 KB · Besök: 127
 • Toppen.jpg
  Toppen.jpg
  90.6 KB · Besök: 64

silverman834

Ny medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Då vill jag också passa på att visa en bild av "testbacken" som har nämnts en del (och en happykorrekt maktkaka)
 

Bilagor

 • 944051_10207103277493833_9059493195886960259_n.jpg
  944051_10207103277493833_9059493195886960259_n.jpg
  72.4 KB · Besök: 140
Senast ändrad:

GoranS

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Skogling skrev:
-------------------------------------------------------
> Lite bonusbilder för att det är så
> cykeltrevligt på ön!
>
> Moviestarcyklisen är en av bröderna Izaguirre.
> Ion, den spanske mästaren. Även hans bror Gorka
> kom cyklandes. Coolt.

Hur länge lät du/orkade dom hänga på?
 

Skogling

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Det var på julafton så vi hade varit och på biltur. Jag hade inte hängt med vare sig uppför eller nedför. Dom var sjukt snabba. Snabbare än en Berlingo nerför.(Fast det är nog jag med)
 

Jenny W

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Mattias A skrev:
-------------------------------------------------------
> Kom ner hit till GC igår så idag blev första
> riktiga rundan.
> Ville börja lite lagom svårt så det blev
> Maspalomas-Soria-Mogan-Maspalomas rundan som Jenny
> W gjort en RR på som hon länkade tidigare i den
> här tråden.
> Strava:
> https://www.strava.com/activities/470156974
>
> På väg mot Soria! Det börjar med en slakmota
> på typ 14 kilometer.
>
> Sammanbiten, vill ju inte tappa mobilen i farten
> :)
>
> Sen blir det brantare och man kommer till
> serpentiner.
>
> Delmålet är såklart caféet/baren i Soria. När
> jag kom dit blev jag lite förvirrad då jag
> trodde att det skulle vara ett ställe dedikerat
> till endast papayajuice och ingenting annat. Så
> är det inte.
>
> Utsikten från caféet är rätt bra.
>
> Efter uppdrucken juice så vände jag tillbaka
> för att fortsätta på GC-505 tills den korsar
> GC-605. Vägen är ungefär lika bred som en
> bredare cykelväg och där man svänger in på den
> är det tydligt skyltat som tur är, annars hade
> man misstagit vägen för en garageinfart.
>
> Vägkvalitén är tveksam men uppför går det
> utmärkt.
>
> Det plattar av på toppen, skönt!
>
> Vid korsningen till GC-605 tar man vänster och
> sen kommer man till den så kallade testbacken.
> Vad som ska testas är inte helt klart för mig
> men utför så kan man testa sina bromsar, mod och
> dumdristighet om inte annat.
>
>
>
> Tillbakavägen längsmed kusten till Playa del
> Inglés var det såklart motvind och jobbigt så
> det pallar jag inte lägga upp någon bild på.
>
> Imorgon blir det en kortare tur, troligtvis till
> Ayagaures (medurs) och senare ligger topptur till
> Pico de las Nieves i pipelinen.

Tack för den fina RRen, Mattias. Hade varit kul att åka dit igen och prova nu när jag cyklat ett par år. Visst är kuststräckan tillbaka trevlig? :D
 

GoranS

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Skogling skrev:
-------------------------------------------------------
> @5:30. :)

Trickfilmat. Så där långsamt går det inte att cykla.
 

Mattias A

Ny medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Tänkte passa på att summera min vecka då jag åker hem idag.

Totalt fick jag in tre små och tre större rundor. Varannan dag kort och varannan dag längre. Långt varje dag hade nog blivit jobbigt i nuvarande form.

435.4 km
8795 höjdmeter

Heatmap för veckan:
ScreenShot2016-01-19at12.08.51.png


Den första längre turen till Soria och tillbaka via Mogan har jag redan skrivit om.

Andra rundan gick upp mot Pico de las Nieves, öns högsta punkt (1949m), via Fataga, San Bartolomé och Ayacata. Samma väg tillbaka ner till Maspalomas.

https://www.strava.com/activities/471534194
196 km, 2621m
ScreenShot2016-01-19at16.55.15.png


I Ayacata blommade mandelträden
12568119_1139916822709614_438777455_n.jpg


Undertecknad på toppen, nöjdare än vad jag ser ut
2016-01-1603.04.441.jpg


Utsikt mot Teneriffa, kanonfint väder denna dag!
2016-01-1607.46.191.jpgInför sista långrundan var planen att starta mot Mogan, köra “testbacken”, fortsätta mot Ayacata och sen köra hem via Vecindario. Väl igång så tog jag beslutet att ta en extra vända upp på Picon igen då benen kändes bättre än väntat.

https://www.strava.com/activities/473078458
144km, 2958m
ScreenShot2016-01-18at15.25.03.png


I Ayacata kom 7 cyklister från nått av Nederländernas damlandslag upp från andra hållet. De skulle mot toppen också. Eftersom man är lite ung och dum och gärna vill försöka imponera på damer så tryckte jag på och körde om dem i backen upp. Efter det blev jag tvungen att slå av lite på farten och det resulterade såklart i att de rullade förbi och försvann… Typiskt.
Hann iallafall ta en bild
ZqIkaYh.jpg


Medvind hem från Vecindario var riktigt trevligt att ha i slutet på en lång dag.
 

Skogling

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Det är ingen lek att ta sig till toppen från Maspalomas. Sista biten efter Ayacata uppför GC-600 mot Pico de las Nieves bränner fint ÖVERALLT. (1940hm)

Bra kört!
 

bng

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Har inget stort att tillföra alla fina tips annat än en fin vy mot Playa del Inglés och Maspalomas, från klättringen upp mot El mirador de Fataga. Hyrde från Free Motion, mycket bra firma.
Klart brantare här än på Mallorca.

7041_10207338053201637_1408751711516895748_n.jpg
 

Fredrik80

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
@Mattias A

Grymt bra jobbat upp till Pico de las Nieves! Härlig utsikt där uppe och ölen efteråt smakar dubbelt så bra efter en sådant dagsverke! :)
 

O

Medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Kalas fin stig kanske 100 meter ner till vänster från topp bilden. Tror den syns på nästa bild. Ej lvg. "Enduro" stuket är att rekommendera. Åkte tur med Freemotion. Transport till toppen. Bra organiserat upplägg och guide.
 

Wajm3

Medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
O skrev:
-------------------------------------------------------
> Kalas fin stig kanske 100 meter ner till vänster
> från topp bilden. Tror den syns på nästa bild.
> Ej lvg. "Enduro" stuket är att rekommendera.
> Åkte tur med Freemotion. Transport till toppen.
> Bra organiserat upplägg och guide.

Vilken av turerna åkte du? Tänkte ta guidad tur nån dag men sen köra på egen räkning...
 

Vandelay

Ny medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Var en vända på GC (första gången) under första veckorna på året.

Extremt många häftiga vyer och berg! (och en hel del fika, Santa Lucia helt klart bäst!)
 

Bilagor

 • HeatMap_Strava.png
  HeatMap_Strava.png
  100 KB · Besök: 79

O

Medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Wajm3 skrev:
-------------------------------------------------------
> O skrev:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kalas fin stig kanske 100 meter ner till
> vänster
> > från topp bilden. Tror den syns på nästa
> bild.
> > Ej lvg. "Enduro" stuket är att rekommendera.
> > Åkte tur med Freemotion. Transport till
> toppen.
> > Bra organiserat upplägg och guide.
>
> Vilken av turerna åkte du? Tänkte ta guidad tur
> nån dag men sen köra på egen räkning...

Detta bör ha varit Guayadeque Trail (har tydligen gjorts om lite pga regn som har gjort delar okörbara). Teknisk cykling ner från 1951 möh, en stigning på 200 hm. Fick vänta in gruppen på toppen då de flesta var mest för att åka ner och inte så mycket för att trampa upp. Totalt 35km mestadels nerför. Körde även Grand Canyon XL. Mer XC och inte särskilt tekniskt.53 km 1060hm. Fin tur det också men med en annan karaktär.
 

Bele

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Skulle ha åkt till GC i december, men en vårdlös gubbe på cykel lyckades svänga in i mitt spår så att vi frontade trots att det fanns gott om plats. Kollisionen medförde brutet båtben och nu har jag dragits med gips i 6 veckor och ska ha det minst 2 v till.

Lite plågsamt att läsa den här tråden, men självklart gläds jag åt er cykling.

Just nu vill jag dock inte byta, då det går att åka långfärdsskridskor, även om jag pga gipset är hänvisad till plogade banor (och att hålla mig på benen, då jag inte vill slå upp frakturen). Inget GC förrän tidigast 15 mars till förmån för skridskor. Hur är vädret och cyklingen på GC under andra halvan av mars och första halvan av april?
 

Hasse#7

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Bele skrev:
-------------------------------------------------------
> Skulle ha åkt till GC i december, men en
> vårdlös gubbe på cykel lyckades svänga in i
> mitt spår så att vi frontade trots att det fanns
> gott om plats. Kollisionen medförde brutet
> båtben och nu har jag dragits med gips i 6 veckor
> och ska ha det minst 2 v till.
>
> Lite plågsamt att läsa den här tråden, men
> självklart gläds jag åt er cykling.
>
> Just nu vill jag dock inte byta, då det går att
> åka långfärdsskridskor, även om jag pga gipset
> är hänvisad till plogade banor (och att hålla
> mig på benen, då jag inte vill slå upp
> frakturen). Inget GC förrän tidigast 15 mars
> till förmån för skridskor. Hur är vädret och
> cyklingen på GC under andra halvan av mars och
> första halvan av april?

Fan vad trist att bli blåst på vintercyklingen. Krya på dig! Jag kan inte uttala mig om vädret i slutet av mars, början av april.
 

Bele

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Tack Hasse!

Jag antar att du med vintercyklingen menar GC. De senaste åren har jag pendlat även på vintern (gräns -15 och vindstilla), så skulle det hända så var det bättre nu än under sommaren. Förstår dock att jag har missat mycket bra MTB vintercykling).
 

Hasse#7

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Bele skrev:
-------------------------------------------------------
> Tack Hasse!
>
> Jag antar att du med vintercyklingen menar GC. De
> senaste åren har jag pendlat även på vintern
> (gräns -15 och vindstilla), så skulle det hända
> så var det bättre nu än under sommaren.
> Förstår dock att jag har missat mycket bra MTB
> vintercykling).

Jo jag menar den kvalitetscykling som sommar på vintern innebär. Vintercykling hemma är väl mest självplågeri, därmed inte sagt att det inte är bra och imponerande att göra det.
 

Bele

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Hasse#7 skrev:
Vintercykling hemma är väl
> mest självplågeri, därmed inte sagt att det
> inte är bra och imponerande att göra det.

Inte alltid tydligen, har fått höra att jag har missat MTB-rundor som har varit riktigt bra och det trots temperatur långt under nollan.
 

fredrick

Aktiv medlem
Cykla Gran Canaria (Kanarieöarna) :)
Är det bäst cykling på Gran Canaria av alla Kanarieöarna?
I vilken stad/nära vilken stad är det bäst att bo för lvg-cykling om jag inte måste ha de allra tuffaste backarna precis utanför dörren men heller inte räds backarna?

Gärna ett ställa där sambo samt två barn under 2 år kan njuta vid poolen/stranden morgon-förmiddag.

Tack.
 
Topp