däcktryck för vättern?

Mr Bottecchia

Aktiv medlem
däcktryck för vättern?
Mot Västerby bygdegårds staket.
IMG_2293.jpg
 

nieves

Aktiv medlem
däcktryck för vättern?
Fortfarande ingen som klurat ut vilket däcktryck man ska ha för vättern?
Det är väldigt så väldigt beroende av barometerståndet vid startlinjen.
Därför har jag hört att nästa stora uppgradering på racercyklar blir inbyggd kompressor som kan reglera däcktrycket utifrån gällande väderdata för platsen cykeln befinner sig på. Här har man tagit till sig teknik från Formel 1 och systemet har fått arbetsnamnet AddedAir.

Man har involverat ett flertal testpiloter för att under vintern cykla testbanorna i Arvidsjaur. Denna grupp har fått namnet A-lagare i lokalpressen, men det är bara ett försök till att förringa behovet och värdet av den nya tekniken. Men innan det är dags att släppa fram tekniken i ett så stort evenemang som VR så har UCI krävt att ett mindre provlopp genomförs med tekniken installerad på minst 1/3 av startfältets ekipage.

Oron för utsläpp av dålig luft bakåt i färdriktningen är stor hos de som tvivlar på den nya tekniken.
- Det luktar inte bra, säger en källa som föredrar att vara anonym. Ett flertal andra cyklister kräver att happyride gör en detaljerad undersökning i ämnet innan tekniken släpps loss på allvar.
 

Mr Bottecchia

Aktiv medlem
däcktryck för vättern?
Mot metallstolpe och växtlighet. Idag fick gammelracern vara med och leka på Södertörns vägar. För sakens skull kan tilläggas att jag gillar 23 mm breda/smala clincherdäck med 8,5 bar bak o 8 bar fram.
IMG_2477.jpg
 
Senast ändrad:
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer