Första barncykeln låt höra era erfarenheter.

glitch

Aktiv medlem
Första barncykeln låt höra era erfarenheter.
När våra barn behövde extra stöttning i övergången mellan balanscykel och trampcykel har jag haft ett lätt grepp i nacken på jackan. Då slipper de det obehagliga momentet att någon annan drar i din cykel när de trampar. Samtidigt kan man hjälpa barnet med den sista extra balansen som krävs när man börjar trampa.

…och för övrigt så är det vintertid man skall lära (de skall lära sig) att cykla. Tjock overall på - inga blåmärken eller skrapsår.

Lite begränsande för rörelserna med overall, kängor, vantar osv. :)
Men bra padding!
 

Sinen

Ny medlem
Första barncykeln låt höra era erfarenheter.
Vi har 4st Early Rider i olika storlekar i familjen, helt överlägsna de flesta andra barncyklar upp till ca 7-8 år (Enligt mig). Lillgrabben kommer att gå upp från 14" till 16" om två veckor och då finns hans 7 månader gamla 14" Seeker till salu om du är intresserad. Skicka PM i så fall.
Ja jag är intresserad
 

n3wton

Aktiv medlem
Första barncykeln låt höra era erfarenheter.
Har inte läst exakt allt och kanske upprepar något, men vill understryka vikten av att cykel med och utan stödhjul är två helt fysikaliskt olika fordon. Med stödhjul får barnet möjlighet att ta sig framåt i en fart som det varken har balans eller bromsförmåga till, samt missar den fak

Slappna av lite med att barnet "måste" lära sig cykla tidigt. Först balanscykel, sen en BRA liten cykel med pedaler, där pedalerna med fördel skruvas av så att barnet kan använda den som springcykel ett tag tills dess att barnet och cykeln blir kompisar.

Såg nyligen en ivrig mormor som skrek TRAMPA, TRAMPA till sitt stödhjulsförsedda barn som bara hängde över cykeln och såg ut att längta bort från situationen, och blev ledsen i hjärtat. Prio-ordningen för cyklande barn bör snarast vara 1. Säkerhet, 2. Ha roligt och 3. Cykla hjälpligt framåt. Allt annat reder sig ganska snabbt därefter.
 

stigfinnare

Aktiv medlem
Första barncykeln låt höra era erfarenheter.
Alla sätt är bra utom de dåliga. Men som sagt att hålla balansen/styra är med stödhjul är tvärt om än utan. Så då måste barnet lära om två gånger.

Jag lägger till lite mera:

Ett barn som cyklat på en balanscykel kan ju redan hålla balansen. Så vad man måste öva på är att koordinera trampandet med balansen. Sätter man på stödhjul så kan man öva på trampandet, men balansen (för tvåhjuliga fordon, som är annorlunda än flerhjuliga) lär man bort. Så när man sedan tar bort stödhjulen igen så måste barnet lära sig hålla balansen igen. Och koordinera trampandet med balansen. Så det är bara ett onödigt steg. De barn som jag lärt att cykla har aldrig fått alternativet, eller ens vetat om att det var ett alternativ.
Har direkt erfarenhet av detta, samtidigt kan en femåring som vuxit ur barnstolen då transporteras utan bil.

Med 3 barn blir man snart varse att barn är väldigt olika. Hade jag slutat efter de 2 första hade jag varit övertygad om att jag visste precis de bästa strategierna för att lära barn cykla vid 3-4 års ålder 😁
 

jonte987

Aktiv medlem
Första barncykeln låt höra era erfarenheter.
Ja, precis vad jag tänker nu. Tredje gången gillt. Tyvärr får jag nog vänta på barnbarnen om jag lever så länge
 

kais01

Aktiv medlem
Första barncykeln låt höra era erfarenheter.
är också mer än tveksam till stödhjul. vägen via balanscykel eller helt enkelt bortmonterade pedaler är bättre.

en fast monterad uppstickande pinne är guld. det brukar gå bra med ett kvastskaft som man sticker mer mellan sadelstagen, ner mellan kedjestagen och sen lite gaffatejp runt sadelröret.

man kan inledningsvis när barnet är upptaget med att lära sig trampa helt och hållet effektivt styra cykeln genom sidolutningen på pinnen. den träningen tar väl en kvart eller två?

när det blir dags träna trampa och balansering sas integrerat ger man barnet en viss frihet genom att fånga upp pinnen bara när det blir för stor sidorörelse.

har de fixat balanscykel innan bör det inte ta lång stund innan de fattar galloppen. om de är motiverade vill säga....
 

Onemangang

Aktiv medlem
Första barncykeln låt höra era erfarenheter.
Balanscykel är bästa vägen att lära sig helt klart.
Pojken lärde sig trampa när han var 2år. Han är dock lång för sin ålder.
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer