Från Riprock 24 till JaMajken-biken. (Ännu en barncykel...)

Sköneman

Medlem
Från Riprock 24 till JaMajken-biken. (Ännu en barncykel...)
En kollega kom förbi och frågade om jag ville ha en begagnad riprock 24 (yngsta dottern hade en riprock 20 sedan tidigare). Gratis är gott så även om den var rätt schleten så fick den följa med hem.
RIPROCK-24-turkos.jpg

Allt behövdes göras i ordning, det enda i hyggligt skick var hjulen och en gul ringklocka, dottern sa därför direkt att om hon skulle ha cykeln så skulle den vara gul. Gul och regnbågsfärgad. Med grön text med hennes namn. Dealen blev att hon fick rita texten så skulle jag försöka få till resten.

Sagt och gjort: det var bara till att riva cykeln, inventera bra-att-ha-lådan och se vilka möjligheter som fanns. Gaffeln som sitter på original väger ohyggliga mängder men jag hade en gammal Sid med tveksam funktion liggandes. Med tanke på att dottern nästan noterar lägre vikt än cykeln så spelar funktionen mindre roll, det viktigaste var vikten och där var det onekligen skillnad från ursprunget! Frågan var nu om det skulle passa då cykeln har någon sorts variant på boost med 5mm qr fram och +däck. Däcken gick in med marginal (kanske inte god, men ändå marginal). Efter att ha hittat ett donatornav så byttes axeln till en standard Shimano 100mm qr och efter lite dishning av hjulet så blev det faktiskt riktigt bra.

I skrotlådan fanns ett par Tektro Gemini comp en XT 10-delad bakväxel, ett X.0 9-delat reglage, en sunrace 11-42 kassett och ett 152mm suntour vevparti med 104 bcd.

Dags för lite sprayburksmålning och ett allvarligt menat försök att få till schabloner av dotterns text. Blev kanske inte 100% resultat men det resulterade i 100% nöjdhet hos ägaren så det var mer än nog för min del!
DSC_0298.JPG


Blev en rätt trevlig setup till slut som bantade vikten något och som kommer komma till glädje framöver! Blir nog minst lika kul som den 20" hon kört innan.
Ska se om jag kan väga och återkomma med resultatet.
 

Sköneman

Medlem
Från Riprock 24 till JaMajken-biken. (Ännu en barncykel...)
Storasyster blev lite avundsjuk så det fick bli ytterligare en inventeringsrunda. Fick tag på en beggad 26" biltema-ram som fick gå bra som utgångsmaterial.
https___balstaauktionshall.nu_images_custom_ProductTemplate_190961.jpg

Rotade igenom skrotlådan igen och fick ihop en Revalation-gaffel, en 9.0 v-broms (finns inte något skivfäste), ett Xt-bromshandtag, ett deore-ok parat med ett magura-handtag, en uppsättning 10-delat GX förutom vevar som hittades via k&s. Biltema har fått in lite styrkomponenter som ser helt ok ut så det fick bli bra.

Nu var det dags att plocka fram sprayburkarna igen och regnbågstemat verkar vara ett släktdrag, men denna gången var det texten som skulle skifta färg. Dealen var samma som tidigare: rita ni så sprayar jag!

Resultatet blev något bättre denna gång och framför allt blev nöjdheten hos brukaren åter igen 100% så det får väl ses som ännu en framgång!
DSC_0296.JPG
 
Topp