[gravel/allroad/adventure road/endurance] Däck för höstens allvägsrundor (2016) nu 2019

lundatok

Aktiv medlem

HåkanC

Aktiv medlem
Tidningen Roadbike har testat av 11 olika graveldäck i nr 9-2019, men i 37 - 40mm bredd

https://www.roadbike.de/heft/heft-09-2019-16812412.html

För den som vill läsa inte bara testet utan hela tidningen är det nog enklast att köpa den som eTidning för 3,99 €,
finns app för padda/surfplatta

Bäst i test blev nya Conti Terra Speed (90 poäng), bäst punkaskyddomdöme fick Goodyear Connector Ultimate (70 poäng)
tidigare nämnda Panaracer Gravelking SK hamnade tredje sist med 62 poäng

https://www.continental-tires.com/bicycle/tires/cross-tires/terra-speed


/Håkan
 

lundatok

Aktiv medlem
Conti hade ju tidigare CX Speed som var supersnabba och papperstunna, inte direkt ett däck jag vill ta utanför nysopad asfalt. Är de där ungefär samma är det ju nogo.

Jag kör mina Gravelking tubeless med gucka genom stan varje dag, nu har guckan torkat lite så de släpper lite luft på en vecka. Så jag får väl fylla på lite och köra resten av hösten innan hjulen med dubbdäck kommer på.
 

Mycketvillhamer

Aktiv medlem
Köpte ett par nya Hunt-hjul till min GT Grade som jag har som pendlare. Tänkte lägga på mina Clemente ush 32mm som tubeless på dem, men det var bara att glömma, de verkar sitta alldeles för slappt på fälgen för att ha en chans att poppa.

Vilka däck har liknande egenskaper fast funkar bra som tubeless. Kör mest asfalt men vill kunna köra grus när andan faller på.
 

Jake

Medlem
Har testat de flesta graveldäcken för att hitta bästa kompromissen...
Överlägset bäst, i mitt tycke, på både grus/asfalt är René Herse Snoqualmie Pass 700x44... Körde utan punka i flera år tills i år, då jag åkte på flera små hål från överblivet vintergrus på två olika uppsättningar däck. Inte jättebilliga så letar efter ersättare..
I slutet på september kommer WTB Byway i flera 700c bredder, tror det kommer bli nästa inköp inför hösten. Hyfsat lätta och med ljusa sidor, om man nu gillar det..
Spelar inte vikt ngn roll kan jag rekomendera Specialized Pathfinder Pro2, lättrullat och ok grusmönster men lite tungt i jämförelse med annat, men gillar det bättre än Gravelkings..
 

Fjärdebrunn

Aktiv medlem
Detta test lyfter WTB Riddler TCS Light/Fast Rolling i hård konkurrens med andra. De finner dessutom 37-40mm som optimalt för on/off road. https://granfondo-cycling.com/the-best-gravel-tire/

Jag blev inte så lycklig med G-one 35 mm på min gravel. Nu sitter det kvar som TL fram men bak släppte det fälgkanten med en smäll här på kontoret. Det är ersatt med ett ok Conti CX speed så nu rullar det igen.
 

Fjärdebrunn

Aktiv medlem
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer